Ewarut
Fanka BB :)
Nie z mlekiem tylko sam pogryźć i połknąć gwarantuje spokój od razu.Pilam mleko z miodem i czosnkiem.. Dzień spokoju i w nocy znowu się zaczelo
![]()
Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Nie z mlekiem tylko sam pogryźć i połknąć gwarantuje spokój od razu.Pilam mleko z miodem i czosnkiem.. Dzień spokoju i w nocy znowu się zaczelo
![]()
Racja nawet najlepsze kliniki nie dają szansy że wszystko będzie cacy.Ja zdecydowanie też. Nie lubię, kiedy ginekolog mi posłodzi rzeczywistość. Wcale to nie sprawia, że jest mi lepiej, bo i tak wiem jak bardzo różnie może być...
Czosnek jest super lekarstwem, ale faktycznie upierdliwy w stosowaniu i wybitnie męczący dla otoczenia. Mój mąż jest wielbicielem czosnkowych kuracji...Czasem smród jest nie do zniesienia
.
Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Ewarut ja mam kolejną wizytę za tydzień i nie wiem czy wytrzymam. Niby wiem, że z beta wiek ciąży może się zgadzać, ale się boje... Też tak miałam dwa lata temu, tylko była różnica dwóch tygodni i już wiedziałam, że nic z tego.
Idź do lekarza. Ciut się uspokoisz. I ja Ci się w zupełności nie dziwie.
I kup sobie detektor tętna. Od 12 lub 14 Tc można słuchać serduszka. Mi to wiele dało w ciąży z Bernim.
Ja włączyłam mojej Vaiane, bo męczyła o bajkę i ryczę na każdej piosence. Ach te hormony.
Dzwoniłam do pracy, że biorę L4 na małego. Mam nadzieję, że szefowa nie zadzwoni. Z resztą nie odbiorę od niej telefonu. Jestem na urlopie dziś.
W ogóle rozłożyło mnie totalnie. Wstałam i nie mogę mówić :/ jeszcze moja Lilka o 5 miała 39.3. Jutro znów zamówię lekarza, ale czuję, że jak nie na płucach, to na oskrzelach się u niej skończy. Jeb....ny wirus
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak na początku jest dużo młodsza to oznaczać może że zatrzymał się rozwój.A to jak ciąża okazuje się młodsza to złe? W sensie jak się nie zgadza jej wiek...czegoś nie zrozumiałam
U mnie od samego początku było 2 tyg młodsza ciaza pierwsza, ale na wizycie 7 tyg juz bilo serduszko (z usg 5 tyg). W ogóle się o to nie martwiłam. Tyle że mi wpisali datę porodu z OM, a urodziłam dokładnie 2 tyg po. Tylko musiałam jeszcze na patologii ciąży leżeć. Teraz bym już była mądrzejsza i czekała na spokojnie w domu.A to jak ciąża okazuje się młodsza to złe? W sensie jak się nie zgadza jej wiek...czegoś nie zrozumiałam
Przecież nie oczekuję od lekarza tego aby mi na piśmie obiecał zdrową ciążę tylko jak człowiek, który stara się do każdego uśmiechać i nie sprawiać problemu oraz jako kobieta w pierwszej ciazy liczę na chociaż ludzkie podejście do tematu jak np. odpowiadanie na pytania co mogło być przyczyną krwi w śluzie, jakie są moje wyniki krwi, którą mi pobrali. Sorry ale z takim podejściem równie dobrze możemy zaczynać dzień od słów "dzień dobry wszyscy umrzemy". Pozytywne nastawienie do sprawy to połowa sukcesu a dobre samopoczucie mamy to lepszy rozwój dziecka. Jestem poddnenerwowana ale czasem strzela mnie takie zimne podejście. Nie będę brnęła, cokolwiek się wydarzy myślę że warto celebrować ten czas i być pozytywnie nastawionemu do życia.Paulina, ale z drugiej strony co ma powiedzieć. Obiecać, zapewnić, a jak tfu tfu coś się stanie? To dopiero początki.
Neliel, to masz zabójczy oddech teraz [emoji16]
Nie siejmy paniki! Może to również oznaczać ( w98%przypadkow) że owulacja była później A co za tym idzie do zapłodnienia również doszło później. Na całym świecie liczy się wg schematu od ostatniej miesiączki ale nie każda kobieta ma regularne cykle. Moja ciaza jest młodsza o 8dni i jest z nią wszystko w porządku jak na tą chwilę.Jak na początku jest dużo młodsza to oznaczać może że zatrzymał się rozwój.
Dlatego napisałam że "może", a nie ze tylko oznacza. Bo zapytała skąd panika, że może to być źleNie siejmy paniki! Może to również oznaczać ( w98%przypadkow) że owulacja była później A co za tym idzie do zapłodnienia również doszło później. Na całym świecie liczy się wg schematu od ostatniej miesiączki ale nie każda kobieta ma regularne cykle. Moja ciaza jest młodsza o 8dni i jest z nią wszystko w porządku jak na tą chwilę.