Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
HejHej dziewczynyWedług ostatniej miesiączki termin przypadałby mi na 4 października jednak nie znalazłam jeszcze takiego forum. Zrobiłam test ciązowy i w koncu wyszedł pozytywnie. Robiłam pierwszą betę w czwartek 25-01-18 i wyszła mi 12,250... jaki powinien być przyrost po 4 dniach i jaką powinnam mieć jutro? Strasznie się denerwuje. Powiedzcie kiedy miałyście pierwsze usg i jakie miałyście pierwsze Bety i z jakim przyrostem. Z gory dziękuje za odpowiedzi
![]()
Idź do jakiegoś polskiego lekarza żeby określił wiek ciążyHej. Nie nadążam za Wami. Nawet nie wiem w co się "wtrącać", tyle piszecie.
U mnie będzie różnica 8 lat i prawie 10 miesięcy, córka ma urodziny początkiem grudnia. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy o ciąży i bardzo się zastanawiamy kiedy to zrobić. W sumie wiemy tylko my, dwie lekarki, które mi przepisywały antybiotyk na zatoki i moja mama, bo chciałam ją podtrzymać na duchu po kolejnej chemii. Tesciom może powiemy w weekend, jak pojedziemy na dluzszy weekend do Polski, ale nie jestem pewna.
Z badań nie wiem co zrobimy, pewnie wszystko na co nam pozwolą. Mając prawie 40 na karku i masę dziwnych chorób, wolę nie ryzykować zdrowia dziecka i sprawdzić czy w razie potrzeby możemy pomóc jeszcze zanim się urodzi.
Fajnie macie, że robicie USG i betę i inne takie. Ja najbliższą wizytę u położnej (pierwsza) mam 12.2, a USG dopiero 6.3. nawet nie wiem czy na pewno jestem w ciąży, bo tylko jeden test zrobiłam. Po tylu latach prób nie wierzę, że mogło nam się udać i nie szaleje w żadną stronę. A w UK do 12 tygodnia nic nie robią z podtrzymywaniem ciąży, jak przetrwa to dobrze. Tak samo miałam w pierwszej ciąży w Szwecji, do 12 tygodnia nawet nie widziałam lekarza tam. Co kraj to obyczaj.
Miłej nocki życzę i jutro spróbuję nadrobić po pracy. Albo we wtorek... [emoji6]