reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Naprawde? Ja w pierwszej ciazy ciagle chodzilam do gin. z infekcjami. O jogurcie nigdy nie slyszalam[emoji6]
Najlepszy naturalny sposób na lekkie upławy to jogurt naturalny na wkładkę, ulga natychmiastowa! Ale nie zawsze daje gwarancje całkowitego wyleczenia, aczkolwiek w pierwszej ciąży zawsze miałam w lodowce [emoji6]

Smerfetka96 Ja w poprzedniej ciazy miałam silne krwotoki, kilka krwiakow, lezalam 3 razy w szpitalu i w domu plackiem do 17 tc i donosilam:) dobrze będzie!

HappyBabyMama Boże nie strasz... ;) wg om to miałam mega niską bo powinnam mieć 2tyg dalej więc Chyb A jest normalna :D

Kochane, wszystkie się stresujemy bo większość z nas po przejściach. Inaczej nie byłoby nas na forum.. tak myśle ze szukamy wsparcia u tych, które odczuwają to samo..Dla kobiet w pierwszej ciąży nie oznacza ze jest latwiej czy trudniej, stres jest zawsze ten sam :/
Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za wszystkie plamienia i leniwe bety.
Ja co drugi dzień mam beżowy (jasnobrązowy) śluz. Jak się złe czuje narzekam ze się złe czuje. Jak dzisiaj mam lepszy dzień bez większych nudności, kolejny schiz.. i tak w kółko.

Kawa, cola, napoje gazowane są niedozwolone.

Chipsy, orzeszki w takich przyprawach, popcorn z mikrofalówki

Mozarella, feta, salami, kabanosy, tuńczyk z puszki, szynka parmenska..

Majonez..

Idę tej listy poszukać i wypisze po polsku.. ale ja to już prawie codziennie jem to samo :-([/QUOTE
Ojej...faktycznie dużo zakazów. Pytałam swojej Pani doktor i mam nie jeść tylko owoco morza, sushi z surowej ryby, tatara i jakiegoś innego surowego mięsa. Kawa i herbata normalnie bo przecież nie wypijam jej po 10 dziennie. Kawa mi nie smakuje a slodka herbata z cytryną pomaga mi na mdłości. No i sery pleśniowe z mleka niepasteryzowanego są zakazane ale takie nie zdarzają się często u nas.

Teoretycznie koniec 8 tygodnia wg OM, ale mam dłuższe cykle i owulacja wydaje mi się że była później, ale głowy nie dam. W tamtym tygodniu wiek z USG 5tydzien a z OM 7 więc cały czas stres jest. Jutro chyba ostatnia szansa że coś się zmieniło.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry