Ja już po wizycie z najważniejszych dzidziuś 3.5cm 10w3d. Z gorszych wyszłam od lekarza ze skierowaniem do szpitala. Od piątku okropny bol głowy na wizycie ciśnienie 154 na ileś i puls 120. A i dostałam skierowanie na badanie prenatalne ze względu na cukrzycę ciążowa.
Cukrzyca jest powodem żeby mieć prenatalne na skierowanie? hmmm nigdy o tym nie słyszałam.
U mnie też wszystko ok. Dzidzia ma 2,2 cm, termin przesunął się na 22.09 (wcześniej było 17.09).
Prenatalne mam 11.03. Też mam skierowanie ale to dlatego, że córka urodziła się z wadą serca.
Dzisiaj byłam na NFZ, w piątek mam prywatną wizytę. Generalnie nic mi nie zlecił w związku z toxoplazmozą, powiedział tylko że wychodzi na to że jest ale nic nie kazał w tym kierunku robić bo wyniki mam dokładnie takie samo jak w pierwszej ciaży. Nie wiem co o tym myślec. Dobrze że w piatek ide prwatnie to bede mieć drugą opinię.
Nie wiem który tydzień ciąży nawet, bo też mi nie powiedział ile wychodzi z tej wielkości ale jak liczyłam to wychodzi jakoś 8+1 z terminu porodu tego drugiego.
Zobaczę co mi powie prywatnie i tego się będę chyba trzymać bo jakość sprzętu na NFZ jest tragiczna.
Oczywiście cukier za wysoki i muszę zrobić obciążenie glukozą już teraz.