reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny...nie róbmy z wątku politycznego szamba, swiadczenie jest, pobiera je każdy kto ma dzieci i tyle. Cale życie place z M podatki, to sobie je odbiorę w ten sposób 🤪
A gdzie tu szambo? ;) polityka to życie 🤪Różne perspektywy są tu przedstawiane, pochodzimy z różnych części Polski, z miast, wsi, mamy różne doświadczenia, dla mnie to ciekawa wymiana myśli ;)

Czyli 80 proc przepija? 80 proc Twojego miasta? Czy co robią z tymi pieniedzmi? Bo wg mnie kupowanie zywnosci, odzieży, wakacje,przyjemnosci rodzinne itd to chyba dobre wykorzystywanie 500 plus? W jaki inny sposób niz alkohol mozna je spożytkować nie na dzieci? Kurde, nie umiem sobie tego wyobrazić...mieszkam z dziecmi w jednym domu i mialabym 2 tysiaki spożytkować nie na dzieci? JAK?! no bo nie wierze, ze 80 prpc Twojego miasta to alkoholicy....
No ja bym to na odwrót ujęła że 80% na dzieci a 20% to może pato ale nie odwrotnie. U nas ci alko i pato to sami starzy kawalerzy .

Czyli 80 proc przepija? 80 proc Twojego miasta? Czy co robią z tymi pieniedzmi? Bo wg mnie kupowanie zywnosci, odzieży, wakacje,przyjemnosci rodzinne itd to chyba dobre wykorzystywanie 500 plus? W jaki inny sposób niz alkohol mozna je spożytkować nie na dzieci? Kurde, nie umiem sobie tego wyobrazić...mieszkam z dziecmi w jednym domu i mialabym 2 tysiaki spożytkować nie na dzieci? JAK?! no bo nie wierze, ze 80 prpc Twojego miasta to alkoholicy....
Ja nie powoedizlalam że 80 % przepija. 🤦‍♀️ Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jeżeli nie ma się na codzień styczności z tematem to nawet nie ma się pojęcia do czego ludzie są zdolni... Tylko w tym wszystkim cierpią dzieciaki. Ok płacisz podatki odbierasz sobie te pieniążki luz. A co jeśli są małżeństwa które też płacą podatki, a nie mogą mieć dzieci?! Nie odbiorą sobie tych pieniążków a podatki palca, cena za żywność wzratsta kupić muszą.

A gdzie tu szambo? ;) polityka to życie 🤪Różne perspektywy są tu przedstawiane, pochodzimy z różnych części Polski, z miast, wsi, mamy różne doświadczenia, dla mnie to ciekawa wymiana myśli ;)
Niestety ale czarna rzeczywistość o której warto mówić i uświadamoać ludzi że nie wszystko złoto co sie swieci.. Bo to losy naszego całego kraju jak widac teraz w bardzo czarnych barwach

Wg mnie 500+ powinna dostawać rodzina gdzie przynajmniej jeden rodzic pracuje. Chyba że mieszka w jakiejś okolicy gdzie pracy naprawdę nie ma to obowiązkowa rejestracja w urzędzie pracy i wysyłanie do pracy gdy oferta się pojawi. Zresztą dużo ludzi tez pracują za granicą czy w rozjadach i żyją... więc praca jest dla chcącego.

Ojjj jeszcze daleko droga do tego zanim wszyscy to zrobią , my sami dopiero tydzień temu zakładaliśmy .
dokładnie, moi rodzice maja pompę ciepła, teściu fotowoltaike, a my z mężem mamy ogrzewanie gazowe. Tutaj już są ludzie tak wyczuleni, ze jak zapalisz jakimiś odpadami to odrazu jest afera i mało kto ryzykuje 😃chociaż po zmroku może bardziej ludzie kombinują. Ja tam nie mam nic przeciwko paleniu samym drewnem albo węglem

reklama
dokładnie, moi rodzice maja pompę ciepła, teściu fotowoltaike, a my z mężem mamy ogrzewanie gazowe. Tutaj już są ludzie tak wyczuleni, ze jak zapalisz jakimiś odpadami to odrazu jest afera i mało kto ryzykuje 😃chociaż po zmroku może bardziej ludzie kombinują. Ja tam nie mam nic przeciwko paleniu samym drewnem albo węglem
Ale z tego co wiem to jeszcze tylko 2 lata można będzie palić drewnem i węglem. A pamiętam te czasy ja stały 2 kontenery na śmieci na całej wsi a wszyscy palili śmieciami albo wyrzucali do lasu .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry