AgnesSweden
Fanka BB :)
Ooo to ja się zapisujeO kurde to ja chyba zmieniam obóza najlepiej jakby utworzyli jeszcze jeden obóz "kto urodzi za mnie?" wtedy rezerwuję sobie miejsce pierwsza w kolejce
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ooo to ja się zapisujeO kurde to ja chyba zmieniam obóza najlepiej jakby utworzyli jeszcze jeden obóz "kto urodzi za mnie?" wtedy rezerwuję sobie miejsce pierwsza w kolejce
![]()
W norwegii przysługuje jak masz. 38.lat I więcej.. Albo genetyczne obciążenie matki lub ojca. Badz Urodzenie chorego dziecka w przeszłości.A jak z badaniami prenatalnymi w Skandynawii? Jest powszechny dostęp czy nie?
W SE chyba tak, ja się kwalifikuje że względu na wiek, gin mi mówił że mam się zastanowić czy chce.tu są jakieś o nazwie KUP.Dobre dla mnie jest to, że położna umawia na wszystkie wizyty, na USG, na prenatalne itd. Taka trochę sekretarkaA jak z badaniami prenatalnymi w Skandynawii? Jest powszechny dostęp czy nie?
Tu podobnie. Ale jak wszędzie... Znam takich co kombinują żeby sobie pobimbac w domu.Nie wiem jak w Norwegii, ale w Szwecji nie ma takiej " Mody" Na zwolnienia. Tutaj ludzie naprawdę biorą zwolnienie jak już faktycznie są chorzy. Nie chce żeby to brzydko zabrzmialo, ale nie ma takiego sciemniania. Pamiętam jak mój szwed był w szoku, że muszę iść do lekarza po zwolnienie jak miałam grype. To jego.. Nie możesz zadzwonić do szefa i powiedzieć, że źle się czujesz? I ja w myślach widziałam swojego szefa i jego minę gdy tak dzwonię![]()
Ile. Masz lat Agnes jeśli.mogę zapytac?W SE chyba tak, ja się kwalifikuje że względu na wiek, gin mi mówił że mam się zastanowić czy chce.tu są jakieś o nazwie KUP.Dobre dla mnie jest to, że położna umawia na wszystkie wizyty, na USG, na prenatalne itd. Taka trochę sekretarka![]()
Mhm. Takim szwedzkim nie z importuTu podobnie. Ale jak wszędzie... Znam takich co kombinują żeby sobie pobimbac w domu.
Ale tak prawda idzie się do lekarza jak. Naprawdę jest się chorym.
Wiecie że ja u mojego jeszcze nigdy nie byłam.? Haha.. A. Mieszkam tu 8.lat. Nir. Wiem. Jak. Wygląda dopiero teraz jesteśmy w kontakcie że względu na covid & ciąże.
AGNES.. Twój chłopak jest Szwedem?![]()
W tym roku 37. Tak mi się wydaje, że się łapie bo inaczej raczej nie kazalby mi się decydować. Mi poród spędza sen z powiek. Jak nie dadzą mi szwedzkich papierow. 30tys koron..Ile. Masz lat Agnes jeśli.mogę zapytac?
Ja 35 I jak napisałam nie łapie się na refundowane prenatalne (sic!)
Ciekawe jaki to koszt w Norwegii.. Ja tam prawie zawału dostalam jak pojechalismy na Trolltunge i w knajpie za 2 hamburgery frytki i napoje prawie 300plnIle. Masz lat Agnes jeśli.mogę zapytac?
Ja 35 I jak napisałam nie łapie się na refundowane prenatalne (sic!)
Mhm. Takim szwedzkim nie z importuw tej rodzinie tylko siostra że szwedem jest. A tak wszyscy mieszaja. Ojciec wziął sobię finke, brat brytyjke, a Mats polkę
![]()
Witaj :-) dzisiaj zaczelam 9 tydzien (8+0), termin mam na 27 września :-) także jedziemy równo prawie :-)Cześć przyszłe mamusie.
9 tydzień. Termin na koniec września [emoji4]