reklama

wrześniowe mamy 2021

Dlatego ja od razu robię nifty

Hej strzelcu😀
W którym tyg robisz nifty? Będziesz robiła tez usg prenatalne? Ja tez właśnie planuje z tym ze lekarz powiedział aby się wstrzymać do usg. Jeśli wszystko będzie ok to robimy nifty/ sanco a jeśli coś będzie niepokojącego to od razu inna diagnostyka ( pewnie amniopunkcja). Oczywiście liczę ze będzie wszystko ok :)

reklama
Mam pytanie odnośnie USG - czy teraz będzie robione przede wszystkim przez powłoki brzuszne? Dzisiaj już np. gine tak mnie badał i bąbla (11 tydzień).
Jeżeli przede wszystkim przez brzuch, to czy powinniśmy mieć pełen czy pusty pęcherz? Jak to rzeczywiście wpływa na obraz we wczesnej ciąży? :)

Mam pytanie odnośnie USG - czy teraz będzie robione przede wszystkim przez powłoki brzuszne? Dzisiaj już np. gine tak mnie badał i bąbla (11 tydzień).
Jeżeli przede wszystkim przez brzuch, to czy powinniśmy mieć pełen czy pusty pęcherz? Jak to rzeczywiście wpływa na obraz we wczesnej ciąży? :)

Czytałam i kumpele mówiły, że jeśli jest usg przez brzucho to trzeba mieć uczucie chęci siku, na dwa h przed badaniem nie opróżniać pęcherza a jeśli nie czujemy „parcia” to trzeba wypić przed badaniem z godzinę sporo wody :P za to przy usg dopochwowym jak się nie wysikasz to obraz może być niedokładny 🤷🏻‍♀️🤣

reklama
Hejka mamusie😘któraś dziś ma wizytę ?;)
Miłego dnia ! I super samopoczucia !:😁
Ja mam, ale dzisiaj na nfz więc pewnie nie będzie usg. Odbieram przed wizytą wyniki krwi i moczu i jestem ciekawa jak wyszły, bo w tym labo nie można sprawdzić w necie. Miłego dnia wszystkim. Ja mam urlop więc zamierzam ogarnąć chatę.
Mąż mówi że jak tak ma to wyglądać to on nie chce drugiego dziecka 😢 ale ja szczerze mówiąc nie myślałam że tyle dolegliwości mnie dopadnie 😱
Spokojnie. Niedługo mdłości powinny minąć, w drugim trymestrze poczujesz się lepiej, a plecy też idzie przeżyć. Ciekawe kiedy moje się odezwą, bo mam problem z odcinkiem lędźwiowym. To pare miesięcy dolegliwości, a jaka nagroda na końcu. Trzeba się jakoś sprężyć. Damy radę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry