• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

wrześniowe mamy 2021

Mnie to bolitak wszystko biodra tylek plecy jakby rwa kulszowa jak za duzo chodze albo cos robie ostatnio bylam w ogrodzie plewilam i kucalam jak poszlam sie na chwilę polozyc sie toi tak jakby sie wszystko zastalo i kroku niemoglam dac rozchodze i jest ok w nocy przy przewracaniu z boku na bok tez wszystko rwie

reklama
Witam w 24 tygodniu 🥰
Z łóżka zerwał mnie klakson, chwilę potem dzwonek do drzwi... kurier, a tam paczka konkursowa. Dotarła moja nagroda zestaw kosmetyków dla malutkiej od Emolium Dermocare 🙂
Dzień rozpoczęty fajnie, bardzo miło. potem to już z górki, jajecznica i kawa do tego. Taki spokojny ranek z moja psią kompanką :)
Pogoda deszczowa.... już czekam na czas klapek i sukienek i większej swobody z ciuchami 🤣😄
Wczoraj na dzień mamy mała dała czadu, tyle razy jak pukałam do brzucha to odkopywała, nawet przyszły tatuś jak położył rękę poczuł dwa razy mocne ruchy, niesamowite 🥰 W końcu mógł sam poczuć tak realnie, że są te ruchy małej P.
Jak u Was początek dnia mija? Jakieś nowości wyprawkowe? :):)
Kompletuje zamówienie na Gemini, by w czerwcu już klepnąć. Jedyne co jest wątpliwe dla mnie to jaki rozmiar gatek siateczkowych poporodowych wybrać .. zaznaczyłam XL te z Canpol-a , ale nie wiem ?!?!?

Hej dziewczyny byłam wczoraj u położnej ogólnie moja ciąża przebiegała jak do tej pory prawidłowo ale od jakiegoś dobrego tygodnia ból miednivy a od jakiś 3 dni ból jak podczas okresu jestem w 24+5 dni ciąży położna stwierdziła że tak nie powinno być w internetach piszą że to normalne może któraś z was ma lub miała podobnie i mogłaby coś napisać bo zwarjuje ze strachu moja gin na urlopie zostaje szpital. Póki co biorę nospe.

Hej dziewczyny byłam wczoraj u położnej ogólnie moja ciąża przebiegała jak do tej pory prawidłowo ale od jakiegoś dobrego tygodnia ból miednivy a od jakiś 3 dni ból jak podczas okresu jestem w 24+5 dni ciąży położna stwierdziła że tak nie powinno być w internetach piszą że to normalne może któraś z was ma lub miała podobnie i mogłaby coś napisać bo zwarjuje ze strachu moja gin na urlopie zostaje szpital. Póki co biorę nospe.
Mnie też pobolewał brzuch tak jakby drętwiał, i kuły mnie bardzo jajniki szczególnie lewy ( ale tam mam torbiela ) okazało się też, że skraca mi się szyjka macicy. Dla świętego spokoju podjedź do szpitala, będziesz miała spokojna głowę, bo stres tez nie jest wskazany. :)

Mnie też pobolewał brzuch tak jakby drętwiał, i kuły mnie bardzo jajniki szczególnie lewy ( ale tam mam torbiela ) okazało się też, że skraca mi się szyjka macicy. Dla świętego spokoju podjedź do szpitala, będziesz miała spokojna głowę, bo stres tez nie jest wskazany. :)
Masz rację tak zrobię przynajmniej się uspokoję.🙂

Ja nigdy nie miałam żadnych boli podczas okresu wiec nie umiem u siebie rozróżnić czy boli mnie brzuch „jak na okres” czy jakoś inaczej… byłam już ze trzy razy na IP z bólami brzucha które odczuwam i za każdym razem nic nie znaleźli, szyjka długa, zamknięta, zawsze powyżej 3cm. Obecnie 23t3d. Brzuch zaczął mi już twardniec (skurcze BH?) 3-5 razy na dobę i pobolewa mnie. Martwię się tym ale tez nie mogę codziennie jeździć na IP :( do tej pory pomimo tych pobolewan nic nie wychodziło… mam tez mięśniaki (jeden 5cm na przedniej ścianie, wyczuwalny przez brzuch; pisałam o nich kilka postów wcześniej), może to one dają dolegliwości… nie wiem 🤷🏻‍♀️ Byle do września 😣

Ja nigdy nie miałam żadnych boli podczas okresu wiec nie umiem u siebie rozróżnić czy boli mnie brzuch „jak na okres” czy jakoś inaczej… byłam już ze trzy razy na IP z bólami brzucha które odczuwam i za każdym razem nic nie znaleźli, szyjka długa, zamknięta, zawsze powyżej 3cm. Obecnie 23t3d. Brzuch zaczął mi już twardniec (skurcze BH?) 3-5 razy na dobę i pobolewa mnie. Martwię się tym ale tez nie mogę codziennie jeździć na IP :( do tej pory pomimo tych pobolewan nic nie wychodziło… mam tez mięśniaki (jeden 5cm na przedniej ścianie, wyczuwalny przez brzuch; pisałam o nich kilka postów wcześniej), może to one dają dolegliwości… nie wiem 🤷🏻‍♀️ Byle do września 😣
Ja dzisiaj pojadę bo jeszcze nie byłam no właśnie u mnie też byle do września , mi też twardnieje brzusio przy tych bólach.

reklama
To może to przez mięśniaki? Albo podjedź do innego szpitala? Albo podpytaj swojego ginekologa czy to normalne czy przez mięśniak mogą być takie dolegliwości. Mnie tez pobolewa brzuch..... ale wizytę mam w środę i praktycznie ciągle leżę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry