Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
jaKto ma jutro wizytę?
Mi lelarz wystawil zaswiadczenie na wlasnym druku zaraz po porodzie jak bylam na kontroli poporodowej, ale mozesz tez poprosic pod koniec ciazy o takie zaswiadczenie.Hej dziewczyny!Ja wczoraj byłam u lekarza (7+2), był zarodek i biło serduszko <3 Wczoraj lekarz jeszcze nie założył mi karty ciąży, powiedział że jak się zdecyduje u niego prowadzić ciążę to zrobi to na następnej wizycie. Jutro idę na NFZ (chciałabym badania porobić sobie na kasę chorych), ale ogólnie ciążę prowadzić prywatnie. I teraz pytanie: czy tą kartę ciąży można założyć tylko jedna? Jak jutro mi założą na NfZ, a ja będę chciała chodzić do lekarza prywatnie to co wtedy? I słyszałam coś o jakimś zaświadczeniu do bociankowego (becikowego) które trzeba dostać do 10 tyg ciąży. Czy to faktycznie zaświadczenie czy wystarczy że gdzieś mają w papierach ślad że chodziłam do lekarza? To moja pierwsza ciąża i jestem totalnie zielona
![]()
![]()
Ja ćwiczę rano jogę, kilka powtórzeń powitania słońca, bez podskoków oczywiście. Moje plecy bardo za nie dziękują :-)Macie jakieś skuteczne sposoby relaksacji? Niestety wszystkie jesteśmy narażone na różnego rodzaju stresy. Mi pomaga mój piesek i lekkie seriale. Myślę też, zeby spróbować jogi i poćwiczyć oddychanie.
Z czego masz ten stres? Może da się go łatwo ograniczyćJa ostatnio mam baaaaaaardzo dużo stresu. Sama sobie funduję. Mi bardzo pomagają teraz spacery. Idę sobie wieczorkiem, płacze i od razu lżej. Jakoś ze mnie tak ulatuje wszystko. W domu jakaś playlista zawsze na Spotify z lekką muzyką. No i oddechy. Ciężko, ale daje radę.