reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny pomocy... Cała noc nie spałam dostałam jakiegoś zapalenia nadgarstka, nie mogę ruszać ręką, nie wezmę też żadnych przeciwbolowych i przeciwzapalnych tabletek. Całą noc wyłam doslownie z bólu. Naczytalalm się na tych żelach przecwbolowych że nie wolno używać w 1 trymestrze. Ratuje się zimnymi okładami ale to walka z wiatrakami. Sama już nie wiem co mam robić 😭

reklama
Dziewczyny pomocy... Cała noc nie spałam dostałam jakiegoś zapalenia nadgarstka, nie mogę ruszać ręką, nie wezmę też żadnych przeciwbolowych i przeciwzapalnych tabletek. Całą noc wyłam doslownie z bólu. Naczytalalm się na tych żelach przecwbolowych że nie wolno używać w 1 trymestrze. Ratuje się zimnymi okładami ale to walka z wiatrakami. Sama już nie wiem co mam robić 😭
Wiesz co pomaga na takie coś okłady z kapusty, zgnieść tłuczkiem kapustę biała tak żeby sok puscila i okladaj rękę zakryj czymś żeby kapusta nie wyleciała..

Dziewczyny czy wy zauważylyscie jakaś poprawę włosów ? Ja miałam zawsze cienkie i suche. Wypadają po każdym myciu. Gdzieś kiedyś usłyszałam ze w ciąży ich kondycja się poprawia i nie wypadają. Ale jak na razie nic nie zauważyłam u siebie i nie mogę się doczekac kiedy przestaną wylatywać i mój kucyk będzie trochę grubszy. A może to tylko mit ?🙈

Ja sobie narobiłam w pracy problemów z nadgarstkiem. Ortopeda po zdjęciu stwierdził że to jakiś zespół de quervaina. Przepisał orteze. Twierdził, że mogę w tym chodzic do pracy. L4 nie zaproponował, choć wiedział że w pracy to sobie zrobiłam. W ortezie nie umiałam nawet światła włączyć więc nie chodziłam w tym. Chodziłam do pracy na środkach mocnych od bólu non stop. Przez ok 8 mies. Potem bylam na kontroli lekarz wysłał na jakieś fale a jak nie pomogą to operacja. Zanim poszłam na fale mama zaciągła mnie do jakieś Pani od masaży, nastawiania. Nie chciałam tam isc i zawsze śmiałam się z mamy ze traktuje ta Pania jak Boga a pewnie ona tylko na kase naciąga. O jezu jak sie pomyliłam. Pani powiedziała ze jestem cala krzywa przez pracę. Ponastawiala mnie. Zapomniałam co to ból nadgarstka....

Dzień dobry[emoji4] Ja miałam wczoraj kiepskie samopoczucie, cały dzień bolała mnie głowa, snułam się jakoś bez sensu, a mój 2.5latek tak dawał czadu, że ciężko było odpocząć [emoji28] Co do brzucha to ja już w tamtym tygodniu wyjęłam z szafy spodnie ciążowe [emoji85] I tak jak w pierwszej ciąży wyczekiwałam brzuszka, ( a pojawił się około 18tc) tak teraz mi się nie spieszy, a tu szybciej zaczyna odstawać. Przynajmniej ciepło w plecy jak się tę gumę podciągnie [emoji1787] Planujecie kupować typowo ciążowe ciuchy? Ja mam spodnie z poprzedniej ciąży( i to meeega polecam [emoji108]), jakieś bluzki, ale teraz mam plan spróbować skompletować sobie ubrania na ten czas z normalnych działów. Jakieś oversizowe bluzki, kiecki, spódnice, leginsy. Myślicie, że da radę? Bo jakoś te ciążowe i nie są najpiękniejsze i cena też wyższa [emoji849] Miłego dnia dla Was [emoji3059] dziś ktoś ma wizytę?
Ja chce jakies luzne sukienki kupic. Bo nagorzej bedzie wlasnie w wakacje. Co mialam i uwielbialam w 1 ciazy to leginnsy. Najwygodniejsze co moglo byc. I najwyzej 1 pare spodni kupie dzinsowych. Ale z zakupami wstrzymuje sie do polowkowych chociaz

reklama
Hej dziewczyny tak wgl. Ja malo sie odzywam bo minty dziecko szaleje. A co bedzie z 2 to ja nie wiem [emoji23]
Czy ktoras nadal plami?Jaj to wyglada??
Ja plamie na brazowo z takimi jakby nitkami sluzu i nie wiem juz co o tym myslec. Do wizyty jeszcze daleko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry