reklama

wrześniowe mamy 2021

Ogólnie chodzi o to że jak matka jest - a dziecko odziedziczy krew po ojcu plus to jest tak że jakby krew dziecka dostała się do matki to matka zaczyna traktować jak zagrożenie i produkuje przeciwciała przeciwko dziecku. Tak się dzieje przy porodzie dlatego dostaję się wtedy imunoglobulinę. Przy następnych ciążach organizm matki jest już bardziej wyczulony i dlatego jest gorzej.
Dzięki za wyjaśnienie ♥️

reklama
Hahah mi też jakiś czas temu się zdarzył, haha jak się obudziałm w nocy to nie wiedziałam, co się dzieje [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] a przed ciążą nigdy takiego snu nie uświadczyłam
Mi się takie sny zdarzały ale przed ciążą. I taki człowiek się zrelaksowany budził po tkaim śnie... [emoji1787]

Zgadzam się, ze mamy jeden z najlepszych socjali dla matek w Europie.
Natomiast nie zgadzam się, że ZUS jest od tego, żeby odciążać pracodawcę, chociaż wiem, że gdyby tak nie było kobietom jeszcze trudniej byłoby znaleźć prace.
Ale jak już pisałam wcześniej-jest coraz więcej kontroli, jeśli pracownik ZUSu nie zastanie nikogo w domu to pamietam, że dziewczyny musiały udowadniać, że wyszły w naprawdę pilnej potrzebie, pokazywać paragony ze sklepu czy z apteki.
Pamietam jak znajoma opowiadala, że była na ciazowym. Ktoś pukal do drzwi i przez wizjer zobaczyła że dwóch facetów, a że okolica nie ciekawa to uznała że jehowym nie będzie otwierać. Okazało się że to kontrola, bo list przyszedł ale uznali jej jak powiedziała że bała się otworzyć i opisala kto był 🤣

Cześć dziewczyny ja dziś byłam u lekarza wszystko dobrze z OM 9+1 z usg 9+0 dzidzia strasznie ruchliwa ma 2,25 cm i w końcu jestem trochę spokojniejsza niż byłam. Może kogoś tez bolą tu stawy bo ja chyba czuje każdy jeden od palców po kostki ma ktoś jakiś sposób ? Baseny zamknięte już się wytrzymać nie da 😩

Drogie kobietki, czy znacie jakieś naturalne sposoby na zatwardzenie? Na mnie chyba najbardziej działa stres, ale tego nie chce 😂😅
Pije dużo wody, dzisiaj zjadłam rano owsiankę i kawę, co zazwyczaj działa na mnie „zbawiennie”... ale od kilku dni mma problem :/
Sok z kiszonej kapusty,sok z kiszonego buraka

Tez jestem w tym dobra 😊 dzisiaj byłam na badaniach krwi i babka do mnie ze krew wolno leci i może mam gęstą krew albo ciśnienie niskie. Jak usłyszałam gęsta krew tak do tej pory cały internet już przeczytany co się może wydarzyć... ehh czy w morfologii wyjdzie czy krew jest ok ?
Zawsze mi kiepsko leci krew jak się pożądnie nie nawodnie przed badaniami

Kupiłam sobie stanik przez internet 🤔 75j bo ten co mam jest mi już za mały a to 75h 🙄 ciekawe czy będzie mi dobry 🙄 jeśli dziś będzie wszystko dobrze zamawiam poduszkę do spania typ C. 🙃
A ja dziś pierwszy ciążowy outfit 😂 mam nadzieję że nie zapeszę 🥴

Załączniki

• B2F545F9-0393-4A0F-AAA7-CFB04A941922.jpeg
    B2F545F9-0393-4A0F-AAA7-CFB04A941922.jpeg
    295 KB · Wyświetleń: 120
Ja mam od zawsze zajebiste skojarzenia, ale teraz przechodzę samą siebie [emoji85][emoji85]

Jak już minie pierwszy trymestr, to wezmę męża powoli w obroty, w koncu do porodu to ostatnie chwile bez zabezpieczeń [emoji1787] moglibyśmy niby teraz coś poseksić, ale ja się boję trochę, wiec poki co jedynie [emoji509][emoji509][emoji509][emoji509][emoji509][emoji509] wchodzą w grę [emoji1787]
Moj ostatnio chce chociaż na czubeczek 😂😂😂😂 a ja się boję kurde.. I idzie ręczny oczywiście przeze mnie sterowany bo na 🍦miałam za bardzo mdlosci i czasami bym puściła ale pawia 😂😂😂😂😂😂

reklama
Zgadzam się, ze mamy jeden z najlepszych socjali dla matek w Europie.
Natomiast nie zgadzam się, że ZUS jest od tego, żeby odciążać pracodawcę, chociaż wiem, że gdyby tak nie było kobietom jeszcze trudniej byłoby znaleźć prace.
Ale jak już pisałam wcześniej-jest coraz więcej kontroli, jeśli pracownik ZUSu nie zastanie nikogo w domu to pamietam, że dziewczyny musiały udowadniać, że wyszły w naprawdę pilnej potrzebie, pokazywać paragony ze sklepu czy z apteki.
Dlatego ja jak byłam na zwolnieniu po poronieniu to się bałam gdziekolwiek wyjść [emoji3]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry