reklama

wrześniowe mamy 2021

Milego dnia dziewczyny, i udanych wizyt! ♡♡♡

Pytanie dla tych które apetyt mają :)
Waga podskoczyła już do góry? ;)
Ja nie mam wagi w domu 😅 ale nie muszę wchodzić, żeby wiedzieć, że mniej więcej od sierpnia poszło mi +5 kg. Widzę po swoim ciele od razu i już mi to strasznie przeszkadza. Ale od ostatniej wizyty nie wiem, czy coś przytyłam. Dużo mniej jem, bo nie mogę :(

reklama
Wspaniale i łatwo ocenia się innych ludzi. A jeszcze łatwiej wydaje cudze pieniądze ;) to co napisałaś świadczy o nich. Ludzie, którzy są szczęśliwi i spełnieni ciągną innych w górę a nie w dół, doceniają, dostrzegają pozytywne strony. Ludzie nieszczęśliwi szukają u innych wad i potknięć, złych intencji a najgorzej jak sobie jeszcze dopowiadają. Tak że najważniejsze to samemu być szczęśliwym, nie oglądać się na innych, uwolnić od potrzeby sprostania oczekiwaniom wszystkich dookoła. 😘

Ja się uczę work-life balance i mam nadzieję, że osiągnę spełnienie w obu sferach życia ;)
Bardzo mądre słowa ❤❤ ujęłaś mnie ❤

A ja wam powiem z tymi datami om i usg, ze zawsze slyszalam, ze do konca 3 mies nie bierze sie pod uwage terminu z om...dopiero pozniej i to jak jest wiekszy czy mniejszy jak tydzien... do ksiazeczki zostal mi wpisany termin z OM przez polozna przed badaniem, wiec nawet nie wiedziala jaki termin by wyszedl z usg,ja akurat mam ten sam dzien wg om i usg, ale w necie tez znalazlam cos takiego...
"Jeśli termin porodu obliczony wg OM jest zbieżny z terminem otrzymanym w usg do 12tc, to obowiązujący jest termin porodu wg OM. Jeśli różnica w 12tc jest większa niż 7 dni, to obowiązuje termin porodu wg usg."

Ma mi się na fasole po bretonsku oczywiście wege z pomidorami .. 🤔 chyba zrobię 🙃 albo spagetti tylko nie mam fajnego przepisu na sos pomidorowy żeby nie był kwaśny 🤔

A ja wam powiem z tymi datami om i usg, ze zawsze slyszalam, ze do konca 3 mies nie bierze sie pod uwage terminu z om...dopiero pozniej i to jak jest wiekszy czy mniejszy jak tydzien... do ksiazeczki zostal mi wpisany termin z OM przez polozna przed badaniem, wiec nawet nie wiedziala jaki termin by wyszedl z usg,ja akurat mam ten sam dzien wg om i usg, ale w necie tez znalazlam cos takiego...
"Jeśli termin porodu obliczony wg OM jest zbieżny z terminem otrzymanym w usg do 12tc, to obowiązujący jest termin porodu wg OM. Jeśli różnica w 12tc jest większa niż 7 dni, to obowiązuje termin porodu wg usg."
Ja w karcie ciąży mam wpisany termin wyliczony z OM: 04.09
A na wydruku z USG mam termin: 06.09

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry