reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej kumpelki :).
Nie piszę nic od kilku dni bo u nas wariatkowo. Tydzień temu podjęliśmy decyzję o tym, że sprzedajemy mieszkanie i kupujemy większe. Jest jedno, które bardzo mi się spodobało ale za drugie o 40 tys gdzie już 25 tys zjechali :(.. Muszę chyba zrezygnować z 4 pokoi na rzecz 4. Ceny w Gdańsku sa kosmiczne..

Powiedziałam w pracy, że b jestem w ciąży. O dziwo zareagowali bardzo dobrze. Postanowiłam, że dopóki czuje się dobrze to zostanę. Choć zaznaczyłem, że gdyby coś się działo to mogę pójść na zwolnienie z dnia na dzień..

U nas w przedszkolu coraz więcej przypadków.. aktualnie na 6 grup otwartych jest tylko 1. I to grupa mojej córki. I to Pani czeka na wynik covidowy.. Także od wtorku pewnie znowu tydzień " więzienia"..

Co do ciąży to u mnie często jest okresowy ból brzucha i czuję piersi. Choć mój mąż uważa, ze bardzo urosły :p.

Ostatnio lekarz dał nam zielone światło na seks. I przypomniałam sobie jaki seks w ciąży jest boski! [emoji176]
To tak z czystej ciekawości: jaki metraż i jaka cena za 4 pokoje w Gdańsku? :)
Pozdrawiam z Dolnego Śląska :)

reklama
Dziewczyny jak powiedziałyśmy pracodawcy ze jesteście w ciąży?
Ja w tym tygodniu zamierzam powiedzieć tylko mam ten problem,ze mijam się ze swoją kierowniczka,bo raz ona na zdalnej raz ja 😊 no ale może będzie w tym tygodniu jakiś dzień w pracy
Trochę boje się jej reakcji

Hej kumpelki :).
Nie piszę nic od kilku dni bo u nas wariatkowo. Tydzień temu podjęliśmy decyzję o tym, że sprzedajemy mieszkanie i kupujemy większe. Jest jedno, które bardzo mi się spodobało ale za drugie o 40 tys gdzie już 25 tys zjechali :(.. Muszę chyba zrezygnować z 4 pokoi na rzecz 4. Ceny w Gdańsku sa kosmiczne..

Powiedziałam w pracy, że b jestem w ciąży. O dziwo zareagowali bardzo dobrze. Postanowiłam, że dopóki czuje się dobrze to zostanę. Choć zaznaczyłem, że gdyby coś się działo to mogę pójść na zwolnienie z dnia na dzień..

U nas w przedszkolu coraz więcej przypadków.. aktualnie na 6 grup otwartych jest tylko 1. I to grupa mojej córki. I to Pani czeka na wynik covidowy.. Także od wtorku pewnie znowu tydzień " więzienia"..

Co do ciąży to u mnie często jest okresowy ból brzucha i czuję piersi. Choć mój mąż uważa, ze bardzo urosły :P.

Ostatnio lekarz dał nam zielone światło na seks. I przypomniałam sobie jaki seks w ciąży jest boski! [emoji176]
Mieszkałam kiedyś w Gdańsku i właśnie zrezygnowaliśmy z kupna własnego mieszkania, bo ceny były kosmiczne i nie stać nas było na kredyt (dopiero zaczynaliśmy pracę i nie.mielismy za duzo wkładu wlasnego)... chyba, że w jakiejś kiepskiej dzielnicy. :/

Ja w tym tygodniu zamierzam powiedzieć tylko mam ten problem,ze mijam się ze swoją kierowniczka,bo raz ona na zdalnej raz ja 😊 no ale może będzie w tym tygodniu jakiś dzień w pracy
Miałam ten sam problem ale w końcu trafił się moment, że się z nią na chwilę widziałam w przelocie.
Jej reakcję opisałam już wcześniej więc nie będę drugi raz pisać. Zyskałam tyle, że w ubiegłym tygodniu byłam cały czas na zdalnej. Ale od jutra muszę być już normalnie w trybie zwiększonej częstotliwości stacjonarnie. Sama zasugerowała, że łatwiej byłoby jakbym poszła na L4 np. na 2 tygodnie. U mnie jest o tyle skomplikowana sprawa, że nie chciałam jeszcze głównej dyrekcji o ciąży informować ani reszty zespołu. Sama łamię sobie teraz głowę co zrobić jutro jak mnie złapią mdłości w pracy. Myślę, że jak nie masz opcji się z nią widzieć to po prostu zadzwoń. W takiej sytuacji zrozumieją, że nie mogłaś powiedzieć tego osobiście :)
Ile czasu czekalyscoe na wyniki toksoplazmozy hcv HIV ? Mam wizytę w poniedziałek. Krew chciałam oddać w środę. W maju zeszłego roku jakoś szybko miałam
robiłam badania w sobotę i w diagnostyce miałam wszystkie wyniki od razu w ten sam dzień. Nie robiłam toxo ale HIV, HCV i cała reszta łącznie z grupą krwi już była po kilku godzinach dostępna on-line.

Miałam ten sam problem ale w końcu trafił się moment, że się z nią na chwilę widziałam w przelocie.
Jej reakcję opisałam już wcześniej więc nie będę drugi raz pisać. Zyskałam tyle, że w ubiegłym tygodniu byłam cały czas na zdalnej. Ale od jutra muszę być już normalnie w trybie zwiększonej częstotliwości stacjonarnie. Sama zasugerowała, że łatwiej byłoby jakbym poszła na L4 np. na 2 tygodnie. U mnie jest o tyle skomplikowana sprawa, że nie chciałam jeszcze głównej dyrekcji o ciąży informować ani reszty zespołu. Sama łamię sobie teraz głowę co zrobić jutro jak mnie złapią mdłości w pracy. Myślę, że jak nie masz opcji się z nią widzieć to po prostu zadzwoń. W takiej sytuacji zrozumieją, że nie mogłaś powiedzieć tego osobiście :)

robiłam badania w sobotę i w diagnostyce miałam wszystkie wyniki od razu w ten sam dzień. Nie robiłam toxo ale HIV, HCV i cała reszta łącznie z grupą krwi już była po kilku godzinach dostępna on-line.

A nie możesz iść na L4 pod pretekstem np. Przeziębienia? Ja tak zrobiłam w pierwszej ciąży - poszłam między 8 A 9 tyg na zwolnienie, bo miałam takie mdłości, że nie dawałam rady. Szefowa wiedziala o mojej ciazy, a reszta nie. Jeszcze stołówka była obok naszego biura i jak widziałam to jedzenie, to miałam odruch wymiotny. Po tym czasie wróciłam do pracy i pracowałam do 30tyg. ;)

A w sumie co do zaparć to od zawsze miałam problem a teraz jest jeszcze gorzej bo nie mogę brać tych leków które brałam.
A jak już jestem na sedesie i nie daj Boże za bardzo chcę,,pocisnąć " to wychodzi mi przepuklina pachwinowa[emoji24]. I w sumie powoduje jeszcze większy ból niż ten który odczuwam przy macicy
Ja się boję teraz mocniej pocisnąć, bo mam straszne mysli ze wycisne nie to co potrzeba [emoji85]

Rety dziewczyny, czuję się jka na kacu. Wprawdzie mdlosci przeszly, bo tylko troche po poludniu mnie trzymaly, ale teraz czuję typowe kacowe otępienie [emoji85] i znowu spac mi sie chce

reklama
Ja w tym tygodniu zamierzam powiedzieć tylko mam ten problem,ze mijam się ze swoją kierowniczka,bo raz ona na zdalnej raz ja [emoji4] no ale może będzie w tym tygodniu jakiś dzień w pracy
Ja musialam powiedziec od razu po teście, bo musialam wziac urlop do dnia wizyty u gin. Jeszcze mi pogratulowano i uslyszalam spokojnej ciąży, do zobaczenia za dwa lata :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry