holenderka92
Fanka BB :)
Ja i tak uwazam, ze koniec koncow kazdy powinien wybrac sam czy chce sie szczepic czy nieWkleiłaś link z maja, a koleżanka z Holandii z września. Być może do tych lekarzy co chodzicie są uprzedzeni i dlatego nie zalecają.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja i tak uwazam, ze koniec koncow kazdy powinien wybrac sam czy chce sie szczepic czy nieWkleiłaś link z maja, a koleżanka z Holandii z września. Być może do tych lekarzy co chodzicie są uprzedzeni i dlatego nie zalecają.
U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.Skoro betę mam 6800 i progesteron tez w normie to jest szansa, ze pęcherzyk ciążowy jest pusty albo ciąża jest pozamaciczna?
Pierwsza wizyte i USG mam zaplanowana na 25 stycznia, czyli jakos 7tydzien 5 dni. W Holandii, jesli wszystko przebiega prawidlowo opieka, badaniami itp. zajmuja sie polozne. Drugie usg robia okolo 12 tygodnia, potem polowkowe i jeszcze jakos jedno okolo 32 tygodnia. Od 24 tygodnia wizyty sa co okolo 4 tygodnie, od 30 co dwa, a od 36 co tydzien. No i jesli nie ma przeciwskazac mozesz rodzic w szpitalu, domu lub w wodzie@holenderka92 a jak u Was z wizytami i opieką ciężarnych?
moze troche glupie pytanie, ale czy przy pustym pecherzyku ma sie normalne objawy ciazy?U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.
ja dostałam od swojej ginekolog, żeby na razie się nie szczepić w związku z poprzednimi poronieniami. Także czekam na drugi trymestr żeby 3 dawkę przyjąćMi teraz wypada dopiero druga dawka szczepienia bo późno się zdecydowałam, pierwszą miałam jak jeszcze nie byłam w ciąży. Też się wahałam czy przyjąć tą drugą ale po rozmowie z ginem zdecydowałam że się zaszczepie a maluszek dostanie przeciwciała no i ciężarne niestety ciężko przechodzą covida więc wolałabym tego uniknąć.
Czyli do wizyty u lekarza tak naprawdę nie mam pewności czy rzeczywiście rozwija się fasolka.. być może wcale nie jestem w ciąży. Jeszcze opowiedz właśnie czy miałaś jakieś dolegliwości typowo ciążowe? poroniłaś samoistnie?U mnie przy pustym pęcherzyku beta była prawidłowa i prawidłowo rosła. Chociaż lekarz się trochę dziwił, bo raczej osiąga ona wtedy mniejsze wartości i nie rośnie prawidłowo.
To chyba różnie bywa. Ja miałam objawy, nawet parę razy wymiotowałam.moze troche glupie pytanie, ale czy przy pustym pecherzyku ma sie normalne objawy ciazy?