reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Bardziej chodzi o to ze pierwszy trymestr jest najbardziej niepewny jeżeli chodzi o utrzymanie ciąży więc pewnie stąd ta magiczna granica 12tygodni. Ja ogólnie nie zamierzam się chwalić wśród znajomych raczej tylko rodzinie powiemy a kto zobaczy bo to nieuniknione to zobaczy ale jakiś specjalnych ogłoszeń w ogóle nie planujemy ☺️
Pewnie ja to wiem i rozumiem chociaż właśnie miałam wrażenie że może być tak jak pisała @Euforia0204, że wsparcie otoczenia gdyby coś, też jest inne jak wiedzą o co chodzi.
Ja mam niestety takiego trochę schiza, bo moja mama proniła ciążę jak ja miałam 10 lat, a była już wtedy na końcu piątego miesiąca, więc w mojej głowie nie istnieje takie coś jak "bezpieczny" termin. Oczywiście w swoich ciążach sobie powtarzałam że statystyki są takie że tylko pierwszy trymestr jest taki niepewny ale gdzieś z tyłu głowy zawsze mi to siedzi.
Zresztą no to może faktycznie zależy trochę od tego co kto ma na myśli mówiąc że "mówi ludziom o ciąży", bo ja to też raczej mam na myśli najbliższych znajomych których akurat spotkam no i rodzinę. Bo pracodawca to zupełnie inna kwestia i bardzo zależy od konkretnej sytuacji.
Ale faktycznie jak ktoś ma potrzebę np ogłosić to na Facebooku to może lepiej się trochę wstrzymać...

Witam :) kolejna nowa dołącza!
Na początek gratulacje dla wszystkich, dla których 2022 okaże się szczęśliwy 🥰 trzymam kciuki za każdą z nas!

Mój pierwszy pozytywny test ciążowy - 24.12.21 (mega blada kreska)
25.12.21 (jeszcze bardziej blada)
27.12.21 miałam już pewność ;)

Aktualnie to 6 tydzień - według jednej Apki 5+0, według drugiej 5+2 (nie wiem skąd te rozbieżności)
Termin porodu według apki to 8.09.2022 :))

Wizyta u ginekologa 11.01, już nie mogę się doczekać.
Beta z 03.01 to 2152, progesteron 25,9.
Jestem tak szczęśliwa, że jeszcze do końca nie dociera to do mnie :D

Aktualnie z oznak ciąży to nabrzmiałe, ciężkie piersi, często się wkurzam o nic tak naprawdę i częste sikanie. Zero mdłości.

Czy na pierwszej wizycie byłyście lub planujecie zabrać swoje drugie połówki? W ogóle czy warto?
Ja mojego męża biorę tylko na prenatalne każdego trymestru bo wtedy faktycznie jest co oglądać 😀 no i stres największy. A tak to sama chodziłam zawsze.

Znawcą nie jestem, ale wydaje mi się że póki nie ma krwi to jakaś wielka tragedia się nie dzieje. Śluz jest teraz w ciąży też taki gęsty i żółtawy jak jest go więcej u mnie.
To moja pierwsza długo wyczekana ciąża dlatego dużo rzeczy mnie niepokoi i od razu się martwie. Dziękuję. Wizyta dopiero za tydzień.

Przed chwilą miałam mała ilość żółtej wydzieliny na papierze. Już panikuje :(
Ja miałam w pn kremowy i od razu poszłam do lekarza jak pisałam pare postów wyżej.
Z uwagi na swoje wcześniejsze doświadczenia i to co się dzieje wokół to była dla mnie jedyna opcja. Przede wszystkim więcej spokoju jak lekarz sprawdził w usg co i jak i trochę mnie uspokoił. Dostałam zalecenie luteiny 2x1 oraz od razu nakaz leżenia i odpoczynku.

reklama
Do góry