reklama

Wrześniowe mamy 2024

Musiał pracodawca zgłosić, że ZUS tak szybko na kontrolę idzie bo przez pierwsze ileś tam dni płaci pracodawca chorobowe. A może w innej kwestii ta wizyta? Ogólnie to ZUS nie zapowiada wizyt bo wtedy wszyscy grzecznie leżeliby w łóżeczkach. U mnie byli w pierwszej ciąży gdzieś w 6 miesiącu, akurat mnie nie było w domu 😏

I jak to rozwiązałaś? Jak uzasadniłaś nieobecność? Bo jeszcze luz jak lekarz czy wizyta w aptece. Gorzej jak np. spacer. Jeszcze podważą zasadność wyjścia w tej kwestii..

reklama
Co do pracy to pracuję, ale jest ciężko, czekam z niecierpliwością kiedy będę po wizycie, usłyszę bicie serca i idę na L4. Mam taką pracę, że zupełnie nie są to warunki dla ciężarnej. Dodatkowo pierwszą ciążę miałam powikłaną różnymi chorobami, więc teraz nie spodziewam się lepszej sytuacji.
W ogóle apetytu nie mam, co normalnie dużo jem 🤷

Odebrałam wynik wczorajszej bety, wynosi 715 na 4+1 tc. Mam nadzieję, że to dobra wartość, widełki laboratorium są bardzo rozbieżne i podane dla 1-10 tygodnia. Jutro powtórka. Zapisałam się też do innego lekarzach na wcześniejszą wizytę, więc idę 06.02.

Ja pracuję na dużym kompie i do tego dwa monitory i tablet więc nie byłoby szans zdalnie. Ale na innych stanowiskach wiem, że pracują.

To mój niemaz ma też dwa monitory i tablet, plus macbooka i sobie z drugiego pokoju też zdalnie pracuje. Tylko on ma firmę jednorozec z Katpwic i mu wszystko przysłali. Ja musze na swoim laptopie pracować 😂

Coś jest z tymi erotycznymi snami w ciąży 🤣
Ale wydaje mi się że w naszym przypadku to przez naszą wstrzemięźliwość, bo jakoś się boję w tym 1 trymestrze. Boję się jakichś otarć, nie daj Boże pojawiła by się krew (a jeszcze acard i heparynę biorę więc mogłoby lecieć jak ze 🐷) i już czarny scenariusz gotowy. A wy jak do tego podchodzicie? Korzystacie czy jednak póki co się wstrzymujecie?
My się do pierwszej wizyty wstrzymalisny. A na wizycie dostałam zakaz, więc lipa.. choć mi się tryb matka włączyl i wszystko poza dzieckiem jest mało ważne..
Jestem ledwo co tydzień na zwolnieniu a już wysłali mi kontrolę z zusu na 01.02 a lekarz 02.02 😐
O kurde. Listem Cię poinformowali?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry