reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Cześć wszystkim :)
Długo zwlekałam z dołączeniem to grupy ale to wszystko chyba że strachu :)
Planowany termin wstępnie mam na 14 września.
I moje pytanie czy was też często boli brzuch? Ja już od tego świruje że coś jest nie tak....
Miałam teraz takie 3 dni męczące z brzuchem ale na szczęście odpuszcza, jest lżejszy, także wszystko okej, też panikowałam niepotrzebnie

Ja mam sprawdzać raz w tygodniu, ogólnie jak mi cos wychodzi to głównie w południe, co też jest dziwne, ale na drugi dzień jak powtarzam to jest Oki.
Dzisiaj za to mecza mnie straszne zawroty glowy 😅
Czyli sprawdzasz te ketony raz w tygodniu, ale w różnych porach dnia? Ja zawsze rano po przebudzeniu, myślałam że tak trzeba, ale teraz to już nie wiem.

Czyli sprawdzasz te ketony raz w tygodniu, ale w różnych porach dnia? Ja zawsze rano po przebudzeniu, myślałam że tak trzeba, ale teraz to już nie wiem.
3 x dziennie mi diabetolog kazała sprawdzać, po przebudzeniu, przed obiadem i przed śniadaniem i jeśli któryś wynik wychodzi na plus to kolejnego dnia tylko ten dany pomiar powtarzac

No dziś po prenatalnych. 12+1 termin 25.09 data zmienia się już co wizyta w sumie😅 ogólnie z dzidziusiem wszystko dobrze, zdrowy. Na 90% chłopiec 💙 na wyniki krwi 2 tygodnie trzeba czekać. Póki co cieszę się ogromnie a mąż już całkiem zwariował bo marzył o synu. Mamy filmik na pendrive rusza nóżkami,rączkami,bąbelki puszcza sobie..No coś pięknego po prostu. Lekarz twierdzi że prawdopodobnie lekarz prowadzący włączy acard bo żyły,tętnice innych dziewczyn są elastyczne a moje nawet po mocnym naciśnięciu sztywne. Ale dziecku to niby nie zagraża tylko mi za parę lat może grozić miażdżyca. Mogę spodziewać się cukrzycy ciążowej.....Ale może akurat się tu myli 😅 ogólnie jestem szczupłą osobą ale brzucha mam sporo..wiecie jak mnie bolało to badanie jak wgniatał się w brzuch...nie oszukujmy się tu chodzi o tłuszcz prosto mówiąc. Myślałam że język odgryzę sobie..aż dziecko przekręciło się i odwróciło do góry nogami jak tak mocno nagniótł..Ale mamy już to za sobą 😅 jest dobrze z maluszkiem to najważniejsze!🩵💜💚

Mi też kazała diabetolog z porannego moczu krotny sprawdzać i glukozę. Ale chyba jestem daltonistą dla tych ketonów, bo dla mnie te kolory dla 0 i 5 są takie same i nigdy nie wiem, czy mam te ketony, czy nie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry