reklama

Wrześniowe mamy 2024

Ja po wizycie jestem i tak jak przeczuwałam szyjka miękka, rozwarcie 1 palec. Dziś to już ewidentnie takie składające w pół kucia w szyjce. Pamiętam je z czasów jak obserwowałam się przy staraniach. Ciało wie co robi, na razie jest fizjologicznie, więc muszę się postarać być dobrej myśli.
A masz już jakiś porod za sobą?

reklama
Teoretycznie nie, choć roniłam 5 lat temu wkładkę domaciczną. Położna mówiła że w jakimś stopniu to był poród mimo wszystko, ale tu chyba nie ma nic wspólnego.

Kilka dziewczyn miało bol spojenia, najlepiej wykonać usg i zobaczyć czy faktycznie to spojenie się rozchodzi czy może po prostu miednica się rozluźnia i stąd te bóle. Przy rozejściu spojenia bol jest z czasem tak silny, że ciężko w ogóle się ruszyć:)

Tak jak napisała owca usg lub urofizjo. Jak czujesz takie skostnienie na przykład po wstaniu rano to możliwe że to po prostu taki chwilowy ból. Tak było u mnie, musiało się ciało chyba przywyczaić do nowych luzów i „możliwości”. Jakby się utrzymywało powyżej tygodnia to bym stawiała na rozejście.
A ćwiczysz sobie w domku? Możesz spróbować ćwiczeń otwierających miednicę.

Który macie w ogóle tydzień dziewczyny? Jak nastawienie?

U mnie dziś ciąża oficjalnie donoszona, choć synek jest większy nieco i ostatnio ciąża o 4 dni była starsza.
Mogłabym już iść do szpitala na cesarkę ale wiem, że im dłużej w brzuchu siedzi tym dla niego lepiej😂 Także czekam do wizyty 12 sierpnia i jak będzie ok to zaczynam mycie okien, picie herbatek z liści malin i innych domowych sposobów na przyspieszenie porodu 😂

Załączniki

• 90ee28f7-0aef-4385-bb08-d4ab6afc74bd.jpeg
    90ee28f7-0aef-4385-bb08-d4ab6afc74bd.jpeg
    34,8 KB · Wyświetleń: 70
reklama
U mnie dziś ciąża oficjalnie donoszona, choć synek jest większy nieco i ostatnio ciąża o 4 dni była starsza.
Mogłabym już iść do szpitala na cesarkę ale wiem, że im dłużej w brzuchu siedzi tym dla niego lepiej😂 Także czekam do wizyty 12 sierpnia i jak będzie ok to zaczynam mycie okien, picie herbatek z liści malin i innych domowych sposobów na przyspieszenie porodu 😂
ale super! Gratulacje, kolejny sukcesik:)
Fajna apka, jak się nazywa?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry