reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
No właśnie nie tylko istnieje ryzyko. Ma nie być nic oprócz materaca a raczej śpisz na poduszce, masz kołdrę, pamiętam że zawsze czytałam o tym by dziecko odkładać po karmieniu na jego spanie i żeby to nie było spanie przy matce.

AAP zaleca żeby jak tylko rodzic się obudzi, jeżeli przyśnie w trakcie karmienia, to odłożył dziecko z powrotem na osobną powierzchnię. Jednocześnie przytacza informacje, że ryzyko SIDS wzrasta w czasie dzielenia z rodzicami łóżka u dzieci młodszych niż 4 miesiące, nawet jak są one karmione piersią.

Ryzyko dzielenia łóżka z dzieckiem wzrasta, kiedy:

-Dziecko jest młodsze niż 4 miesiące
-Osoba śpiąca z dzieckiem to palacz
-Osoba dorosła jest pod wpływem leków, narkotyków, alkoholu lub w jakikolwiek inny sposób jej ocena sytuacji i zdolność opieki nad dzieckiem są zaburzone.
-Sen odbywa się na miękkim łóżku, sofie, kanapie, łóżku wodnym, fotelu starym materacu
-W łóżku znajdują się – poduszki, koce, jaśki i inne elementy

Ale możesz odkładać dziecko i karmić butelką, serio dla mnie luz 🤪

Nie zabraniam. Masz moja zgodę 😉

My właśnie po wizycie położnej dzisiaj 😁 mały 25.09 waga spadkowa 2960 a dzisiaj waży 3700 , karmiony tylko piersią 🥰 i małemu od 3 dni charczy w nosku i zakraplam mu solą fizjologiczna i odciagam i jest to prawdopodobnie spowodowane tym że moje mleko się dostaje do noska jak je, bo charczy tylko podczas karmienia chwilę na początku no i jak się obudzi a tak to jest cichutko

My właśnie po wizycie położnej dzisiaj 😁 mały 25.09 waga spadkowa 2960 a dzisiaj waży 3700 , karmiony tylko piersią 🥰 i małemu od 3 dni charczy w nosku i zakraplam mu solą fizjologiczna i odciagam i jest to prawdopodobnie spowodowane tym że moje mleko się dostaje do noska jak je, bo charczy tylko podczas karmienia chwilę na początku no i jak się obudzi a tak to jest cichutko
Karmisz w nocy ?

reklama
Super przybiera :D mój za to sapie noskiem tylko w nocy i nie wiem czym to jest spowodowane. Jutro mamy położna i ważenie :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry