aurii_orelii
Fanka BB :)
Ja już gratuluję bety a za dwa dni będę gratulować pięknego przyrostu #Zobacz załącznik 1603420
tylko się trzymaj mamy bombelku, rodzice trzymają za ciebie kciuki i ciocię z forum
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja już gratuluję bety a za dwa dni będę gratulować pięknego przyrostu #Zobacz załącznik 1603420
tylko się trzymaj mamy bombelku, rodzice trzymają za ciebie kciuki i ciocię z forum
![]()
Nie, mam mieć USG potwierdzające, że jest ciąża w macicy i nie ma żadnego krwiakaA na podstawie pozytywnej bety Ci nie wypisze?
Trzymam kciuki za serduszko na następnej wizycie! Rośnijcie maluchyDziewczyny, jestem po wizycie. W końcu. Z OM dzisiaj 5+5, z obrazu USG 5+6. Pęcherzyk z maluteńkim zarodeczkiem w środkuTeraz niech sobie ładnie rośnie i trzyma się mamusi
Wizyta za 2 tygodnie. A ja mam nakaz dietki bezglutenowej. To dopiero będzie wyzwanie
![]()
To współczuję, bo dieta bezglutenowa to nie tylko produkty, ale i sposób przygotowania, żadne naczynia nie mogą mieć kontaktu z jedzeniem glutenowym, specjalnie przyprawy, bo każda może mieć w sobie ślady glutenu…Co prawda nie mam celiakii, ale wykryto u mnie haplotyp i kilka jednostek, które wskazują na nietolerancję glutenu. Myślałam, że możemy to zbagatelizować, ponieważ nigdy nie odczuwałam dolegliwości, ale pan doktor woli dmuchać na zimne. Poza tym mam teraz zaparcia, więc dieta bezglutenowa może mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu.
Dla mnie to prawdziwy kosmosTo współczuję, bo dieta bezglutenowa to nie tylko produkty, ale i sposób przygotowania, żadne naczynia nie mogą mieć kontaktu z jedzeniem glutenowym, specjalnie przyprawy, bo każda może mieć w sobie ślady glutenu…
dasz radę, czego nie robi się dla bombelka![]()
A w poprzedniej ciąży miałaś włączoną heparynę czy mutacje zbadałaś po poronieniu?Nie, mam mieć USG potwierdzające, że jest ciąża w macicy i nie ma żadnego krwiaka![]()
Mutacje zbadałam po poronieniu.A w poprzedniej ciąży miałaś włączoną heparynę czy mutacje zbadałaś po poronieniu?
Byłam na takiej diecie około roku. A i tak okazało się, że nie przestrzegałam wielu zasad z diety i była ograniczająca gluten a nie bezglutenowa. Wiem jak to jest ciężkie - tym bardziej trzymam kciukiDla mnie to prawdziwy kosmosCałe życie na chlebku, pierożkach, kluseczkach i naleśniczkach
, a tu taka zmiana! Muszę poczytać i ogarnąć tę dietę. Tylko ostatnio mam problem z czasem. Niestety w pracy urwanie głowy, bo semestr się kończy i tonę w papierach
Ale masz rację- dla zdrowia dzidziusia trzeba zrobić wszystko
![]()
Rozumiem. Moja koleżanka też miała wdrożoną heparynę nieco później, tzn. nie od pierwszej bety, tylko chyba, gdy pojawiło się serduszko. Wszystko było dobrze i urodziła zdrową dziewczynkę. Wiem, że każda ciąża jest inna, ale pozytywne historie na pewno podbudowują.Mutacje zbadałam po poronieniu.