reklama

Wrześniowe mamy 2025

Zobacz załącznik 1685141
Piszę 5 tc 2 dni.... martwię się czy zarodek się pojawi a nie kiedy zaszlam

Będę brutalnie szczera. Nie wygląda to niestety dobrze.
Byłaś na USG 16.01 i pęcherzyk wskazywał na 4t6d, a dzisiaj po 11 dniach masz 5t2d
To jest zdecydowanie za mały przyrost. Wręcz jego brak - GS z 0.98 na 1.4 (pęcherzyk ciążowy powinien rosnąć min. 1mm na dobę)
Gdzie w innym poście w ogóle pisałaś, że z OM to gdzieś już pewnie 8-9tc

W teorii pęcherzyk żółtkowy powinien pojawić się przy pęcherzyku max. 10mm i zaraz potem zarodek. Jeżeli pęcherzyk ma powyżej 25mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego, ani zarodka to mówimy o pustym jaju płodowym

reklama
Hej dziewczyny ,czy ja mogę narazie do was nieśmiało dołączy? Co prawa termin mam na październik ale narazie nie ma wątku a ja nie czuje się na siłach żeby ją założyć 😔
OM 28.12
testy pozytywne od 21.01
Beta 26.9 progeteron 59.24 22.01
Beta 86.7 progesteron 72.41 24.01
Beta 281.4 proga nie badałam już 27.01
To moje pierwsze takie piękne przyrosty , mam za sobą 2 biochemy w zeszłym roku , z mężem staraliśmy się prawie 1.5 roku 🥰🥹

Będę brutalnie szczera. Nie wygląda to niestety dobrze.
Byłaś na USG 16.01 i pęcherzyk wskazywał na 4t6d, a dzisiaj po 11 dniach masz 5t2d
To jest zdecydowanie za mały przyrost. Wręcz jego brak - GS z 0.98 na 1.4 (pęcherzyk ciążowy powinien rosnąć min. 1mm na dobę)
Gdzie w innym poście w ogóle pisałaś, że z OM to gdzieś już pewnie 8-9tc

W teorii pęcherzyk żółtkowy powinien pojawić się przy pęcherzyku max. 10mm i zaraz potem zarodek. Jeżeli pęcherzyk ma powyżej 25mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego, ani zarodka to mówimy o pustym jaju płodowym
Na szczęście ma 1.40mm więc jeszcze tydzień do następnej wizyty chyba nie jest przesądzony

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ,czy ja mogę narazie do was nieśmiało dołączy? Co prawa termin mam na październik ale narazie nie ma wątku a ja nie czuje się na siłach żeby ją założyć 😔
OM 28.12
testy pozytywne od 21.01
Beta 26.9 progeteron 59.24 22.01
Beta 86.7 progesteron 72.41 24.01
Beta 281.4 proga nie badałam już 27.01
To moje pierwsze takie piękne przyrosty , mam za sobą 2 biochemy w zeszłym roku , z mężem staraliśmy się prawie 1.5 roku 🥰🥹
Zostań z nami ☺️ Udało się znaleźć jakiegoś lekarza?

Zostań z nami ☺️ Udało się znaleźć jakiegoś lekarza?
na NFZ narazie nie . Zadzownie jutro do mojej przychodni zapytać o wizytę u jeden z babeczek ma dobre opinie ,widziałam że w szpitalu przyjmuje w Zabrzu więc nie jest źle . Jeszcze się też nie skupiałam ma szukaniu ,bo jeszcze czuje się taka nowa i nie chce za szybko planować 🫣

na NFZ narazie nie . Zadzownie jutro do mojej przychodni zapytać o wizytę u jeden z babeczek ma dobre opinie ,widziałam że w szpitalu przyjmuje w Zabrzu więc nie jest źle . Jeszcze się też nie skupiałam ma szukaniu ,bo jeszcze czuje się taka nowa i nie chce za szybko planować 🫣
Będzie dobrze 🤞 Musi! Takie piękne przyrosty w końcu 🫶

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry