reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2025

A u nas melduje, ze jest wszystko dobrze. Mamy piękne dzieciątko, było widać już główkę, rączki, brzuszek. Serducho bije 170/min. Zdrowy dzieciak na ten moment. Dostałam skierowanie na badania genetyczne i na kolejne badania krwi już w kierunku toxo,HIV,hcv etc. Te wyniki, które miałam robione dzisiaj są w normie. Takze moje 13 tys leukocytów jest całkowita norma. Jest dobrze. Kamień spadł mi z serca. Takze oficjalnie termin porodu mam na 12.09.
Mamy równo termin 🩷
A jakie książki polecacie dla tych które po raz pierwszy zostaną mamami?
Ja w pierwszej ciąży miałam książki z Natuli :-)

reklama
Mnie można dopisać do pierwszej strony z terminem 28.08 :)

Czuję się mega zmęczona, bez sił.. 30 minut spaceru i już czułam że czas odpocząć, wydaje mi się że w poprzedniej ciąży tak nie miałam, ale mam też krótką pamięć :p

Mi się sprawdziła książka ' błękitny poród' oraz 'poród naturalny' z wyd. Natuli. Byłam przerażona wizją porodu, aż tak, że na myśl o porodach sn czy cc chciało mi się płakać.. a po przeczytaniu tych książek wszystko mi się ułożyło w głowie, przestałam się bać i nastawiłam pozytywnie na poród sn( finalnie było cc więc byłam troche niepocieszona :p)

te co ja polecam na początek to (tematycznie):
1. Dr Feleszko
2. Fizjomommy i mamafizjoterapeuta
3. Rozgryzamy
4. Zaufaj Położnej
5. Sleeplikeababy, cień wiatru i pani od spania
6. Hajfija

Później tata_stomatolog. Mnie bardzo pomogły i uważam że warto obserwować :)
Też je obserwuję 🙂

Cześć Dziewczyny, podglądam Was od jakiegoś czasu i postanowiłam nieśmiało dołączyć.
Jestem w 9 tygodniu, termin koniec sierpnia/początek września. Fajnie poczytać posty i czegoś się dowiedzieć, tymbardziej, że to moja pierwsza ciąża. Czy tylko tutaj jesteście? Czy jest gdzieś jakaś prywatna grupa?
Na razie chyba tylko tutaj

Dziewczyny nie zdajecie sobie sprawy z mocy jaką macie. Instynkt bycia mamą serio, możecie być zielone a i tak będziecie robiły wszystko najlepiej jak trzeba nie mając zielonego pojęcia o tym. zaufajcie sobie przede wszystkim :) dobry pediatra, koleżanki z dziećmi i książki to można na odprężenie czytać albo po nocach przy karmieniu kryminały czy romanse ;)
Też mam podobne odczucia. W pierwszej ciąży przeglądałam sobie jakieś książki Natuli, ale tak prawdę mówiąc to najbardziej pomogły mi spotkania z położną (te na nfz). Miała całą listę tematów począwszy od porodu a kończąc na opiece nad noworodkiem (i to mnie najbardziej interesowało) i karmieniu piersią. Sprzedała mi sporo fajnych rad w co się zaopatrzeć, co się sprawdza a co mniej. Jedyne co mogłam trochę bardziej zgłębić jeśli chodzi o insta to właśnie profil fizjomommy. Przy pierwszym dziecku nie bardzo człowiek ogarnia co jest normą a co nie, więc taka wiedza jest na wagę złota.

reklama
Do góry