reklama

Wrześniowe mamy 2025

Cześć dziewczyny :) trafiłam na forum przypadkiem. Ja również mam termin na wrzesień :) czytam o was to u mnie jest podobnie z samopoczuciem. Rano jest ok a od 15 zmęczenie i mdłości wieczorem. Jestem teraz w 9 tygodniu ale w zeszłym najadłam się sporo strachu. Zaczęłam tak mocno krwawić że pojechałam do szpitala. Na USG zobaczyłam serduszko ❤️ a lekarz nie znalazł przyczyny. Teraz chodzę cała w strachu. Plamienia ustąpiły tylko wieczorami muszę brać nospe max bo mam duże skurcze. Ogólnie to jestem obstawiona od samego początku lekami więc myślę że o one wpływają na samopoczucie. I odliczam tak dni aby dotrwać do końca 12 tyg aby być spokojniejszà. Trzymam kciuki kobitki za Nas wszystkie 💜

reklama
Zrobiłam pierwsze badania krwi zlecone przez lekarza.. Niestety martwię się bo wyszło mi: Cytomelagia Igg 0.6 ( więc nierektywny) a Igm 1.6 (dodatni). Już się naczytałam o wadach płodu itd..
Podobno za 2-3 tyg można ponowić badanie..i tak nie ma jak tego leczyć ale już są nerwy. W pierwszej ciąży lekarz wogole nie zlecał mi takiego badania. Napiszcie jeśli wiecie coś w tym temacie.

Zrobiłam pierwsze badania krwi zlecone przez lekarza.. Niestety martwię się bo wyszło mi: Cytomelagia Igg 0.6 ( więc nierektywny) a Igm 1.6 (dodatni). Już się naczytałam o wadach płodu itd..
Podobno za 2-3 tyg można ponowić badanie..i tak nie ma jak tego leczyć ale już są nerwy. W pierwszej ciąży lekarz wogole nie zlecał mi takiego badania. Napiszcie jeśli wiecie coś w tym temacie.
Może to wynik fałszywie dodatni, na pewno trzeba powtórzyć.
Leczenie jest - walacyklowir obecnie zalecany.

Podobno teraz jest zalecane bo jest już leczenie. Niestety nie mam w tym doświadczenia / nie znam się ale gdzieś mi się to rzuciło w oczy. Niestety podobno jest bardzo drogie.

Może to wynik fałszywie dodatni, na pewno trzeba powtórzyć.
Leczenie jest - walacyklowir obecnie zalecany.
Dziękuję! Umówiłam się za tydzień na teleporade żeby dostać skierowanie na powtórne badanie.
Podobno teraz jest zalecane bo jest już leczenie. Niestety nie mam w tym doświadczenia / nie znam się ale gdzieś mi się to rzuciło w oczy. Niestety podobno jest bardzo drogie.
Dziękuję. Na szczęście całą ciążę planuje prowadzić w Luxmed z pakietu z pracy, wszystkie badania i wizyty mam za darmo. A leki wiadomo jak trzeba będzie to kupie.

Dziękuję! Umówiłam się za tydzień na teleporade żeby dostać skierowanie na powtórne badanie.

Dziękuję. Na szczęście całą ciążę planuje prowadzić w Luxmed z pakietu z pracy, wszystkie badania i wizyty mam za darmo. A leki wiadomo jak trzeba będzie to kupie.
A może lepiej zrobić powtórne badanie w poradni chorób zakaźnych? Tylko trzeba mieć skierowanie.
Bo jeśli powtórne badanie będzie w Luxmed, to jest spora szansa, że wyjdzie tak samo.

reklama
Ja też mam zachcianki... mandarynki, pomarańcze, grejpfruty... wcześniej mini kukurydza konserwowa ze sloika, a od wczoraj mam smaka na kabanosy. :)

mam już wyznaczone badania prenatalne na 18 lutego, teraz pappa jest refundowana i chyba wszystkim robią, nie wnikałam do końca na czym polegają te wyliczenia, ale zastanawiam się czy w ogóle chce je robić jeśli zamierzam zrobić nifty...??? Macie jakieś doświadczenia z wynikami pappy?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry