reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Ja mam wizytę 14.01, ciąża na lekach, więc już nic więcej nie mogę zrobić, tylko czekać. Odnośnie witamin to biorę jeszcze to, co mi zostało z przygotowań. Codziennie folian, cytrynian magnezu z b6 (metyl), D, E400, q10, co drugi dzień cholina z inositolem, Dha i L-karnityna 🙂
Jakie leki bierzesz?

reklama
Jak tam dziewczyny? u mnie 5+3 na razie czuje tylko piersi i czasem coś pociągnie w dole brzucha ale tak jakby rzadziej niż wcześniej. Zimno mi i mogłabym spać cały czas :p wizytę mam dopiero 16 stycznia, to czekanie jest najgorsze. Czy robicie jeszcze betę dla sprawdzenia albo testy. Zrobiłam 2 razy i jest wzrost więcej nie robiłam więcej . Mam nadzieję że do wizyty jakoś ten czas zleci szybko bo chciałabym zobaczyć ☺️
jakie witaminy bierzecie? ja biorę ale na razie osobno kwas foliowy i omega bo takie mi zostały ale mam zamiar kupić coś z dobrym składem
Mnie coś dzisiaj zaczęło mdlić 🙈 wypada mi 5+4, wizyta chyba 10 stycznia, muszę sprawdzić.
W 2022 „najlepsze” ponoć suple to pueria, ja teraz biorę cos innego bo nie dostałam w aptece, ale jak je zjem do końca to chyba wracam do tej puerii😁

Ja też jestem tu nowa mam 42 lata i od 10 lat staramy się o dziecko w międzyczasie zmieniliśmy klinikę i w zeszłym roku w czerwcu udało się zobaczyć dwie kreski szok i radość która trwała 8 tygodni bo serduszko przestało bić poronienie zatrzymane , łyżeczkowanie, po drodze pojawiła się torbiel .A teraz zaczynamy nowy rozdział 2.01.2025 pierwsza beta wynik 43 i powtórka z 4.01 ,139 więc oby tak dalej tego wam i sobie życzę.😘
Super, trzymam kciuki, żeby pięknie rosła! 🍀 Kiedy kolejny przyrost?

Jak tam dziewczyny? u mnie 5+3 na razie czuje tylko piersi i czasem coś pociągnie w dole brzucha ale tak jakby rzadziej niż wcześniej. Zimno mi i mogłabym spać cały czas :p wizytę mam dopiero 16 stycznia, to czekanie jest najgorsze. Czy robicie jeszcze betę dla sprawdzenia albo testy. Zrobiłam 2 razy i jest wzrost więcej nie robiłam więcej . Mam nadzieję że do wizyty jakoś ten czas zleci szybko bo chciałabym zobaczyć ☺️
jakie witaminy bierzecie? ja biorę ale na razie osobno kwas foliowy i omega bo takie mi zostały ale mam zamiar kupić coś z dobrym składem
U mnie 5+0 🙂 bardzo dobre jakościowo są suplementy aliness - prenacare complete. Jednak nie zawierają jodu. Dla mnie na plus, bo mam Hashimoto i jod będę suplementować osobno z dawką dobraną przez endokrynolog.

Co do testów, to mam jeszcze zapas i sikam sobie żeby pooglądać kreski 🙈 ale ja przez trzy lata nie widziałam ani razu drugiej kreski, to muszę się napatrzeć 😂 dziś już testowa była o wiele ciemniejsza niż kontrolna.

Ostatnia edycja:
A mnie stres dopada. Jutro mam wizytę. I przez niskiego proga i przez to, że boje się że to jednak nie ciąża, a nowotwór i stąd obecność bety. Od dwóch lat mam malutkiego guza na jajniku. Stwierdzone, że na 99 procent to potworniak. Nie zdecydowalismy się z lekarzem na usunięcie, bo nie rośnie, a operacja odebrałaby mi część szans na zostanie mamą. Fixuje. Chociaż nie wiem czy przy guzie byłby przyrost 150 procent przy guzie. Bardzo, bardzo się boje.

reklama
Do góry