reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Potwierdzam, u mnie też trochę pomaga żucie gumy i miętowe cukierki. Migrena jak najbardziej może nasilać mdłości, ja zawsze jestem nie do życia 🫣

reklama
Cześć dziewczyny, jestem w 8 tc bliźniaczej, to moja druga ciąża, mam potworne mdłości bez wymiotów, jestem tak słaba że nie wstaje z łóżka od 10 dni, straciłam smak, apetyt, mam nudności nawet w nocy. Zaczęłam przyjmować Xenovea od 5 dni, czy któraś z Was czuła się po tym gorzej? Mam wrażenie że migrena którą mam od 2 dni może być przez to. Jakie macie doświadczenia z tym lekiem?
Hej u mnie 9tc też czuję się dość kiepsko męczą mnie mdłości i wymioty .Dzis na wizycie lekarz zapisał mi lek Bonjesta ale szczerze mówiąc jeszcze chwilę się wstrzymam od rozpoczęcia przyjmowania dlatego ,że zmniejszył mi też dawki innych leków a nam wrażenie ,że one też powodowały gorsze samopoczucie .

Potwierdzam, u mnie też trochę pomaga żucie gumy i miętowe cukierki. Migrena jak najbardziej może nasilać mdłości, ja zawsze jestem nie do życia 🫣
U mnie sprawdzają się miętówki i landrynki najbardziej lubię te z Verbeny imbir i cytryna .Wiadomo, że nie są lekarstwem ale przynoszą chwilowa ulgę zwłaszcza jak muszę gdzieś wyjść z domu .

Ja mam czasem takie mdłości że już chcę wykupić receptę a kolejnego dnia wszystko git i zapominam o sprawie 😂

Witam , to tak jak ja . Jakieś dolegliwości ?
To moja druga ciąża i mam na pewno większe mdłości 🙈 nie wymiotuję, ale czasami nie wiem czy to by nie było lepsze 🫣
Dodatkowo jeszcze moi siostrzeńcy chodzą do przedszkola gdzie kilkoro dzieci z grupy miało ospę (siostrzeńcy nie mają) i ja się tak obawiam 🙈 nie przechodziłam jej w dzieciństwie więc same rozumiecie…

To moja druga ciąża i mam na pewno większe mdłości 🙈 nie wymiotuję, ale czasami nie wiem czy to by nie było lepsze 🫣
Dodatkowo jeszcze moi siostrzeńcy chodzą do przedszkola gdzie kilkoro dzieci z grupy miało ospę (siostrzeńcy nie mają) i ja się tak obawiam 🙈 nie przechodziłam jej w dzieciństwie więc same rozumiecie…
lepiej na ten czas odizoluj się od nich

Najlepiej jakbyś nie miała z nimi styczności przez pewien czas. Ja też bym się okropnie bała, dla mnie każde przeziębienie jest już stresujące w pierwszym trymestrze, a co dopiero ospa.
Ja przechodziłam w wieku 12 lat i niemiło to wspominam, a im człowiek starszy tym podobno gorzej znosi 🥴
Uważaj na siebie 😊

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry