reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Dziękuję 😊
Dlatego ja nie badam tak wysokiej bety (chociaż oczywiście rozumiem, że w Twoim przypadku musiałaś), bo ona później już nie przyrasta tak książkowo i wcale nie oznacza, że coś jest źle. Trzymam kciuki za wizytę, teraz już trzeba patrzeć na usg

Ja też wolałabym nie robić tej Bety bo to dla mnie niesamowity stres... Ogólnie jestem osobą która bardzo panikuje, boi się, stresuje... Ale lekarz pewnie kazał mi robić ta betę przez to że tydzień temu był sam pęcherzyk i ciałko żółte no i ten krwiak a w czwartek pęcherzyk zmienił swój kształt na lejkowaty gdzie poprostu też się tym bardzo zestresowałam.

Wogole zaczęłam sobie wkręcać bo nie czuje się wogole jakbym była w ciąży, zero objawów. Jedyne co to mam bolesne piersi ale nie jakieś większe czy twardsze poprostu bolesne 🤷🏼‍♀️

Gratulacje,a jaki tydz masz6+4? Mi właśnie we wtorek tydz temu tak wychodziło ale o serduszku nic nie mówiła a ja w takim szoku że nie zapytałam.Kazala przyjść 18.02 miejmy nadzieję ze wszystko będzie ok trochę długi ten okres między wizytami..😔
Dziękuję. Tak, 6+4. Ja mam napisane fhr+, no i mówiła lekarka, że serce bije. Trochę dziwne, że u Ciebie nie powiedziała. Nie masz możliwości przyspieszyć tej wizyty? Na tym etapie to faktycznie bardzo długa przerwa.

Ja też wolałabym nie robić tej Bety bo to dla mnie niesamowity stres... Ogólnie jestem osobą która bardzo panikuje, boi się, stresuje... Ale lekarz pewnie kazał mi robić ta betę przez to że tydzień temu był sam pęcherzyk i ciałko żółte no i ten krwiak a w czwartek pęcherzyk zmienił swój kształt na lejkowaty gdzie poprostu też się tym bardzo zestresowałam.

Wogole zaczęłam sobie wkręcać bo nie czuje się wogole jakbym była w ciąży, zero objawów. Jedyne co to mam bolesne piersi ale nie jakieś większe czy twardsze poprostu bolesne 🤷🏼‍♀️
A na 100% robisz taką zwykłą betę czy betę hcg total? Bo ja na początku zrobiłam 2x betę hcg ale nie zwykła tylko ta total przez przeoczenie i nie rosła właściwie, na sygnale poleciałam do lekarza o 20:40 wizyta a on mówi że wszystko jest ok, że zrobiłam złe badanie i że często to się zdarza. W luxmed mają tylko ta beta hcg total i ona ma też inne widełki dla konkretnych tygodni ciąży

Gratulacje,a jaki tydz masz6+4? Mi właśnie we wtorek tydz temu tak wychodziło ale o serduszku nic nie mówiła a ja w takim szoku że nie zapytałam.Kazala przyjść 18.02 miejmy nadzieję ze wszystko będzie ok trochę długi ten okres między wizytami..😔
A chodzisz prywatnie czy na NFZ ? Nie chcesz się przejść jeszcze raz ? Faktycznie długo … ja 20.02 mam pretanalne - termin na 01.09 z OM ( nawet 31.08 ) bo owulacja była później

A na 100% robisz taką zwykłą betę czy betę hcg total? Bo ja na początku zrobiłam 2x betę hcg ale nie zwykła tylko ta total przez przeoczenie i nie rosła właściwie, na sygnale poleciałam do lekarza o 20:40 wizyta a on mówi że wszystko jest ok, że zrobiłam złe badanie i że często to się zdarza. W luxmed mają tylko ta beta hcg total i ona ma też inne widełki dla konkretnych tygodni ciąży
Ja robię w Diagnostyce. Z tego co wiem to chyba ta zwykła beta 🫣

No nic dziwnego, że tydzień temu nie było zarodka, bo on się pojawia przy wyższej becie. Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jakie mam teraz wartości. Nie wiem czy Ty nie powinnaś trochę później pójść na wizytę, no ale oby dziś już było wszystko dobrze ☺️

No nic dziwnego, że tydzień temu nie było zarodka, bo on się pojawia przy wyższej becie. Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jakie mam teraz wartości. Nie wiem czy Ty nie powinnaś trochę później pójść na wizytę, no ale oby dziś już było wszystko dobrze ☺️
Wizytę u swojego lekarza mam na 2. Ale dla swojego spokoju chyba psychicznego postanowiłam skonsultować się poprostu z drugim lekarzem. Mój stary też powiedział że jeśli ma mnie to uspokoić to mam tak zrobić 🫣

Wizytę u swojego lekarza mam na 2. Ale dla swojego spokoju chyba psychicznego postanowiłam skonsultować się poprostu z drugim lekarzem. Mój stary też powiedział że jeśli ma mnie to uspokoić to mam tak zrobić 🫣
Idź jeśli ma Cię to uspokoić, powiedz sobie spokojnie, że ta wizyta może nic nie wnieść więc się nie załamuj, jeśli nic nie będzie widać nowego bo to szybko. Ale ja będę trzymała kciuki bo jestem niepoprawnie optymistyczna

reklama
Jestem już po. Pęcherzyk ciążowy wrócił raczej do swoich ksztaltow. O becie powiedział że faktycznie mały przyrost ale tu ważniejsze teraz czy płód będzie rósł. Słyszałam serduszko bije 110 uderzeń.
Ale tak w czwartek na USG w szpitalu zarodek był 0.40 co odpowiadało 6+1 dziś taki sam co wskazuje 6+2.
Powiedział że to mały odstęp żeby stwierdzić czy wszystko rośnie tak jak powinno. Dostałam kartę ciąży, skierowanie na badania. I powiedział żeby krwiakiem się zbytnio nie przejmować bo jakby już zaczynał się wchlaniac i że będzie pewnie trzeba pomyśleć później o szwie skoro nie mam prawie szyjki. To tyle 🤷🏼‍♀️

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry