reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Wróciły mi mdłości 🥹 I tuuurbo zmęczenie dziś, mimo drzemki nadal mi ciężko funkcjonować i zastanawiam się, czy nie pójść spać 🤣 Ale się cieszę. Jednak jakoś tak mi psychicznie lepiej, gdy czuję się jak 💩🤡

reklama
A ja dziś dziewczyny mam taki dzień że cały czas mnie mdli, ale co chwilę jestem głodna i zjadła bym wszystko. Masakra 🙈
O mam dzisiaj to samo. Tylko u mnie jest tak: mdli mnie jak jestem Głodna, jak się najem tak, że brzuch mam pełny, że nic nie zmieszczę to dalej czuję wilczy głód i też mnie mdli bo żołądek domaga się jedzenia a nie zmieszczę nic bo czuję pełność już nawet w przełyku 🫣

O mam dzisiaj to samo. Tylko u mnie jest tak: mdli mnie jak jestem Głodna, jak się najem tak, że brzuch mam pełny, że nic nie zmieszczę to dalej czuję wilczy głód i też mnie mdli bo żołądek domaga się jedzenia a nie zmieszczę nic bo czuję pełność już nawet w przełyku 🫣
O mam to samo na ten głód i jest to bardzo męczące

Melduje!
Zarodek 10.5mm - serducho 167 uderzeń. Z USG 7+2i taki znaczek chyba znaczy 2plus minus 6dni. z OM 8+6.

Dostałam skierowanie na badania krwi następna wizyta 17.02 wtedy założy mi kartę ciąży i skieruje na prenatalne.

Powiedzial, że jest postęp - czy waszym okiem też jest ok?

Przyrost nie za mały? 22.01 miał 4mm i USG wskazywało 6+1.

Trochę ulżyło.

Melduje!
Zarodek 10.5mm - serducho 167 uderzeń. Z USG 7+2i taki znaczek chyba znaczy 2plus minus 6dni. z OM 8+6.

Dostałam skierowanie na badania krwi następna wizyta 17.02 wtedy założy mi kartę ciąży i skieruje na prenatalne.

Trochę ulżyło.
Super! Będzie ok moim zdaniem .w ciągu tyg właśnie taki przyrost powinien być na aplikacji pokazuje również ,że w 7 tyg 9,5 mm a w 6 tyg.5mm więc myślę że postęp jest ogromny ja w 6+4 miałam 6,8 mm ale nic o serduszku więc super że bije silnie❤️teraz ja czekam na czwartek...

Z OM 9+1, USG 9+0. Ciśnienie mam w normie, waga, ok. Panie w rejestracji miały dziś zły dzień, i nawet mierząc ciśnienie mi podnosiły ciśnienie. ;O Najpierw badanie na samolocie, wszytsko pięknie, jak stwierdził doktor : ciąża w pełni bezpieczna od tej strony;P -ha-ha dowcipie;) później USG dopochwowe; Dzidziuś 2.42cm, tętno 172. Widziałam rączki i nóżki i to jak dziecko się rusza (kilka skoków jakby nie było zadowolone z podglądania) doktor pokazał mi pępowinę, mózg, kręgosłup. Dostałam skierowanie na prenatalne, oraz nakaz wykonania badania wątroby, żółci i innych parametrów. Oglądnął nogi, kazał się trzymać diety i zrobić wszytskie dziwne badania w miarę szybko bo tam na wyniki się długo czeka. A kolejna wizyta za miesiąc, chyba że wysypka lub swędzenie zacznie przemarsz. Obiecał, że mnie z tym nie zostawi i miał już takie pacjentki więc mam się nie martwić bo nie pozwoli żeby coś się stało dziecku. A jutro dzwonię do szpitala zapytać kiedy mogę wpaść na prenatalne, aczkolwiek wiem, że kolejka jest długa. Mam nadzieję, że uda wie wcisnąć tak na końcówkę lutego;) tyle, że tam każda kobieta w ciąży ładnie świeci oczami i prosi o termin;) tak czy inaczej myślę, że jest dobrze! ;)

reklama
Melduje!

Trochę ulżyło.
Bardzo dobrze to wygląda. Lubię takie wiadomości, trzymałam za Was kciuki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry