reklama

Wrześnioweczki 2026, przyszłe mamusie.

@Mikado93 trzymam kciuki żeby było ok , dawaj znać po wizycie 🤞
@niecierpliwamatka ale masz mocne te objawy . Biedna . My zaczynamy urodzinowy tydzień córeczki więc jest dużo ogarniania. Mam nadzieję że mdłości się nie nasila .
Ja mam dziś ochotę na pomidorówkę i zamierzam zjeść cały garnek 😂

reklama
Hej, ja za chwilę mam przyspieszoną wizytę w swojej poradni ale u innego lekarza. W nocy miałam dość silne bóle brzucha, bez krwawień ale takie mocne spinanie, twardy brzuch i aż mdliło z bólu. Ciepła kąpiel tylko pogarszała sprawę. Już rozważałam SOR ale udało się wbić na wizytę. Zaczęłam sobie pozamaciczną wbijać, a pierwsza wizyta za tydzień we wtorek więc fajnie, że się uda sprawdzić. Ciekawe ile będzie widać, dziś 5+6 ale już tydzień temu beta przekroczyła tysiąc więc co najmniej ten pęcherzyk powinien być.
Ja po wizycie. Ciąża w macicy jest, wiek z USG jest praktycznie taki sam jak z OM (1 dzień różnicy), teraz czekać na standardową wizytę. Lekarz bardzo specyficzny ale to co dla mnie najważniejsze ogarnięte.

Cudownie ! 😍 ja nie mogę się doczekać piątkowej wizyty. Aplikacja pokazuje mi dziś 8+0 , nie mogę nadal pojąć jak ten czas leci. Zaraz 1 prenatalne. Dziewczyny gdzie robicie badania ? W alabie/diagnostyce ? Te ceny nawet za pakiety są zaporowe poniżej 700 zł nie schodzą - zastanawiam się czy nie robić badań na NFZ a dodatkowo chodzić prywatnie , bo nie chce mi się płacić a tych badań jest mnóstwo .

To my meldujemy się po pierwszym USG, szacowany termin na 9.09.26 (tak jak sama wyliczyłam) jest serduszko ❤️

Odstawiono mi globulki z powodu podrażnienia, oby pozostałe leki były wystarczające.
Przepisano mi Bonjesta na silne nudności, któraś też bierze?

Kolejna wizyta zaplanowana na 30.01 żeby zobaczyć czy rozwój prawidłowy, jak będzie oki to żegnamy się z kliniką. Kawał czasu spędziliśmy na leczeniu, trochę strach stawiać kroki po za kliniką.
Ale trzeba zwolnić terminy u dr dla kolejnych par borykających z niepłodnością

Hej dziewczyny bardzo ciężko było Was znaleźć ale się udało. Ja teraz jestem w 5 tygodniu. W tej ciąży od początku mam objawy więc od razu czułam że test będzie pozytywny. Za dwa tygodnie idę na wizytę. Natomiast sama ciąża od drugiego trymestru będzie zagrożona ponieważ mam stwierdzona niewydolność szyjki z pierwszej ciąży. Teraz jeszcze dodatkowo jestem po konizacji i tej szyjki jest naprawdę niewiele. Także sytuacja trudna. Trzymam kciuki za Wasze fasolki😁

To my meldujemy się po pierwszym USG, szacowany termin na 9.09.26 (tak jak sama wyliczyłam) jest serduszko ❤️

Odstawiono mi globulki z powodu podrażnienia, oby pozostałe leki były wystarczające.
Przepisano mi Bonjesta na silne nudności, któraś też bierze?

Kolejna wizyta zaplanowana na 30.01 żeby zobaczyć czy rozwój prawidłowy, jak będzie oki to żegnamy się z kliniką. Kawał czasu spędziliśmy na leczeniu, trochę strach stawiać kroki po za kliniką.
Ale trzeba zwolnić terminy u dr dla kolejnych par borykających z niepłodnością
No i bajerancko! A co do bonjesta czy jak to się nań nazywa to zapytam jutro u siebie, może coś mój gin wymyśli. Przecież dziś nie było przerwy od 6rano do teraz... No i (.)(.) dziewczyny, mój się nie może napatrzeć a mnie plecy już bolą, w żaden stanik się nie mieszczę;p

Cudownie ! 😍 ja nie mogę się doczekać piątkowej wizyty. Aplikacja pokazuje mi dziś 8+0 , nie mogę nadal pojąć jak ten czas leci. Zaraz 1 prenatalne. Dziewczyny gdzie robicie badania ? W alabie/diagnostyce ? Te ceny nawet za pakiety są zaporowe poniżej 700 zł nie schodzą - zastanawiam się czy nie robić badań na NFZ a dodatkowo chodzić prywatnie , bo nie chce mi się płacić a tych badań jest mnóstwo .
Hm, wiesz co, ponoć prenatalne teraz są na refundację (tak mi znajoma mówiła, ale nie dopytywałam bo jeszcze nie nie obnoszę z ciążą) tak czy siak, jeśli wszytsko będzie ok. Podjadę do rodzinnego i zapytam czy to prawda i jak to ogarnąć (tam mam złote dziewczyny, napewno coś powiedza) chyba, że mój prowadzący zarządzi inaczej to nie będę się wogole wychylać.

Hm, wiesz co, ponoć prenatalne teraz są na refundację (tak mi znajoma mówiła, ale nie dopytywałam bo jeszcze nie nie obnoszę z ciążą) tak czy siak, jeśli wszytsko będzie ok. Podjadę do rodzinnego i zapytam czy to prawda i jak to ogarnąć (tam mam złote dziewczyny, napewno coś powiedza) chyba, że mój prowadzący zarządzi inaczej to nie będę się wogole wychylać.
Podpowiem, pierwsze i drugie prenatalne są za darmo, że skierowaniem i można je zrobić gdzie się chce ( o ile dana placówka ma kontrakt z nfz) trzecie są przeważnie płatne, chyba że są jakieś wskazania.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry