reklama

Wrześnióweczki

hej dziewczyny! Ja też widzę,że mam większy brzuch, ale na pewno nie jest to spowodowane samym Maluszkiem, bo rano jak wstaje mam mniejszy niż wieczorem. U mnie jest on wynikiem wzdęć i strasznych zaparć :( Jem też więcej niż przed ciążą z racji nudności więc to pewnie też tłuszczyk :( Na wadze póki co 1,5 kg więcej.

Co do rozstępów to ja zamierzam w tym tygodniu zakupić ten specyfik. Ma bardzo dużo pozytywnych opinii na wizażu. Drogi, ale ponoć wydajny i skuteczny. Spróbuję :)

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36767

A moja Mama po czterech ciążach nie ma ani jednego rozstępu ani celulitu. Poradziła mi, abym przy każdym prysznicu robiła masaż brzuszka, bioder, biustu i ud okrężnymi ruchami za pomocą twardej gąbki kąpielowej. Moja bratowa też urodziła czworo dzieci, posłuchała rad mojej Mamy odnośnie tego masażu i też zero rozstępów :) Ja też zamierzam Jej posłuchać :P

reklama
Molly to faktycznie blisko :tak: a co do rozstępów to często genetyka. Ja używałam co prawda kremu na rozstępy i nie mam ani jednego ale wydaje mi się że jakbym używała zwykłego balsamu jak zresztą codziennie bo inaczej mam strasznie suchą skórę to efekt byłby taki sam :-) :) ale może to też kwestia tego że nie miałam jakiegoś ogromnego brzucha...a co do rosnącego brzuszka właśnie to dziewczyny to jest bardzo indywidualna sprawa. Jednej będzie widać już teraz a innej dopiero za kilka tygodni i to jest całkiem normalne. Ja póki co nie widzę żeby urósł...no chyba, że się objem :-D choć ja akurat uwielbiam ciążowy brzuszek i czekam na niego.

Molly - słyszałam o tym kremie, podobno super. Choć moim zdaniem najważniejsze jest nawilżanie, najlepiej 2x dziennie. Teraz kupiłam balsam Nacomi z masłem shea właśnie, naturalny, bez parabenów (których warto jednak unikać w ciąży)... Nie skusiłam sie na Elancyl bo nie jestem pewna składu. No a do tego oliwka Hipp, też naturalna... więc chyba do szczęścia mi więcej nie potrzeba - mam nadzieję :)

Anik moja szwagierka jest w 6 mcy w trzeciej ciaxy i brzuch ma ogromny. Więc tak czym więcej razy jesteś w ciąży tym brzuch jest większy i szybciej.

Syneczki3 ta mas co mówiłam na te zmiany to moja znajoma dostała z Hydrocortizonem robiona specjalnie. I ona jest z małą ilością sterydów.

Czyli mamy we 3 wizyty 28 o której macie? Tz mówimy o styczniu? No któraś pisała też już o lutym.

Ja mam masę rozstępów na tyłku od jakiś 10-15 lat. Moja mama smakowała się oliwka i też malowana mię ma ani jednego. Więc też tak będę robić.
Miłego dnia życzę ;)

Witam sie z rana niewyspana. Najpierw nie moglam zasnac a pozniej przewracalam sie z boku na bok. Snila mi sie kolejka do lekarza chyba zaczynam stresowac sie jutrzejsza wizyta. Milego dnia

Dzień dobry.
Zbieram chlopakow do przedszkola. Tez się średnio wyspałam bo synuś o 4 nad ranem się rozplakal, przyszedł do nas a potem wiercił tak okrutnie, że się nie dało. Bałam się, żeby mnie nie kopnął.

reklama
to muszę poczytać o składzie :)

Dziewczyny, czy Wy miałyście w poprzednich ciążach badania w kierunku trombofilii?

ja nie miałam

Anik moja szwagierka jest w 6 mcy w trzeciej ciaxy i brzuch ma ogromny. Więc tak czym więcej razy jesteś w ciąży tym brzuch jest większy i szybciej.

Syneczki3 ta mas co mówiłam na te zmiany to moja znajoma dostała z Hydrocortizonem robiona specjalnie. I ona jest z małą ilością sterydów.

Czyli mamy we 3 wizyty 28 o której macie? Tz mówimy o styczniu? No któraś pisała też już o lutym.

Ja mam masę rozstępów na tyłku od jakiś 10-15 lat. Moja mama smakowała się oliwka i też malowana mię ma ani jednego. Więc też tak będę robić.
Miłego dnia życzę ;)

ja mam 28 w czwartek o 18 :-) :) już się doczekać nie mogę

Witam sie z rana niewyspana. Najpierw nie moglam zasnac a pozniej przewracalam sie z boku na bok. Snila mi sie kolejka do lekarza chyba zaczynam stresowac sie jutrzejsza wizyta. Milego dnia

ja się nawet wyspałam mimo mojego wiercipiętka w łóżku. Chyba się już przyzwyczaiłam do mniejszej ilości snu.

miłego tygodnia laski

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry