reklama

Wrześnióweczki

reklama
hej laski
ja w sprawie zaparć niestety nie pomogę bo bardzo rzadko je mam a w ciąży zaobserwowałam, że nawet jeszcze lepiej z pracą jelit u mnie :happy2:

byłam dziś zrobić jeszcze raz betę :wink:

Molly nie dziwię się że się martwisz o wagę ale teraz o tym nie myśl. Po porodzie zgubisz. Ja doszłam do wagi sprzed ciąży choć budowa mi się lekko zmieniła. Miałam się na wiosnę brać za bieganie bo odpuściłam w zeszłym roku ale już nie zdążyłam :-) :) wezmę się porządnie za siebie za rok :-D:rofl2:

Anik spróbuję śliwek albo kupie po prostu aktivie :)

Annam w tym roku to też zamrożone wszystkiego po trochu. Moja mama miała cukinie ale nie przyszło mi do głowy żeby zamrozić. Na szczęście babcia i mama mają duży ogródek to im pomogę i przy okazji pozbieram cos dla siebie. Kopru to 2,pudełka zamroże :)

jane do 8 tygodnia miałam tak samo, co zjadłam to chwila i szłam do łazienki, aż byłam zdziwiona.
jane a ile ważylas??

Molly może ryżowe wafle?? Polecam bardzo ;)

Właśnie, a co się sprawdza żeby jednak zeszło? Wybaczcie że tak naokoło ale ogólnie co pomoże się załatwić?? Mnie także to dopadło :(

Ja też mam kłopoty z zaparciami, a w pierwszej ciąży to już w ogóle była tragedia. Ginekolog zalecił mi wtedy syrop lactulosum, brałam go co jakiś czas przez kilka dni pod rząd i pomagało. Jest bezpieczny w ciąży. Na mnie nigdy nie działały śliwki, kefiry i inne polecane sposoby :/ Czopki glicerynowe stosowałam kilka razy po porodzie.
Uregulować sprawę pomogła mi zupełna zmiana diety

Moja mama tez ma ogródek, super sprawa :) A zamrożony koperek już zjedliśmy, w przyszłym roku też więcej trzeba będzie zamrozić :D

jane gratuluję wyniku :D Widzę, ze mamy dzieci w podobnym wieku :)

KasiaMarysia tak to zależy chyba do rodzaju testu jakim jest robiona i różne są normy. Moja beta z doświadczenia wiem, że nie szybuje strasznie wysoko tylko jest właśnie bardziej w środkowych granicach.

Ile ważyłam w ciąży? Przed ciążą 60 tak jak teraz choć wieczorem u mnie na wadzę 1,5 kg więcej :blink: a w ciąży przytyłam ok 16 kg choć brzuch miałam raczej mały. Chyba dużo wody mi się zatrzymało.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry