reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

Cały dzień dzisiaj spałabym. Coś głowa mnie boli i przez to wszystko mnie denerwuje.

Mi przeszkadza pasta do zębów. Szybko myję, bo na wymioty bierze. Musiałam odstawić gumy miętowe i jem teraz tylko owocowe, ale czasami też odpychają.

Molly, KasiaMarysia23, w porzednich ciążach nie, ale teraz denerwuje mnie zapach papierosów. M zrezygnował ze zwykłych i pali teraz e-papieros, ale pali tylko nie przymnie i przy dzieciach. W końcu nie czuje od niego tego smrodu. Ale jak w mieście jestem i poczuje od kogoś to od razu na wymioty bierze :/

reklama
Aluśka to zapach się zmienia :):) np. Ogórki kiszone śmierdzą kokosem :d

Malusiolka mnie też głowa bolała. Położyłam się ale nie przeszło, dopiero jak zjadłam to uciechło :)

Malusiolka mam to samo z myciem zębów, a najgorzej jest rano.
Zapachu papierosów nigdy nie znosiłam. U mnie w pracy mają nawyk chodzenia po całej firmie z fajem w zębach, ja nie palę i nienawidziłam jak mi ktoś wchodził do pokoju i kopcił nad głową, dramat.
Ja od niedzieli siedziałam w domu w cieple żeby choroba mnie nie rozłożyła na dobre. Ale już czuję się dobrze i jutro zamierzam w końcu wyjść :)

Martya lepiej dmuchać na zimne ;-)
Dziewczyny macie przepis na sałatkę jakąś dobrą? tylko bez mięsa.

Boli mnie w pachwinie znowu, dziś w prawej... Nosz kurde.

Mi wcale się zapachy nie zmieniły, nie drażnią mnie też żadne. Od zawsze nie lubiłam tego jak śmierdzą papierosy i zawsze unikałam palących osób. To samo z jedzeniem nic mnie nie odrzuca ;) Lubię ciągle to samo, szczególne jakieś zachcianki mam bardzo rzadko i wtedy są to zdrowe rzeczy - typu kasza gryczana, jakaś konkretna sałatka albo owoc.

Wierzycie w przesądy dotyczące płci? Komuś się sprawdziły w poprzedniej ciąży?
Mam na myśli typu:
*ochota na słodkie - dziewczynka, na kwaśne - chłopiec,
*problemy z cerą, włosami - dziewczynka, ładna cera natomiast potrzebna częstsza depilacja nóg - chłopiec,
*kształt brzucha okrągły jak piłka - dziewczynka, rozciągnięty brzuch na boki lub spiczasty- chłopiec,
*zmienne nastroje, płaczliwość - dziewczynka, spanie większości nocy na lewym boku - chłopiec.

Mi wcale się zapachy nie zmieniły, nie drażnią mnie też żadne. Od zawsze nie lubiłam tego jak śmierdzą papierosy i zawsze unikałam palących osób. To samo z jedzeniem nic mnie nie odrzuca ;) Lubię ciągle to samo, szczególne jakieś zachcianki mam bardzo rzadko i wtedy są to zdrowe rzeczy - typu kasza gryczana, jakaś konkretna sałatka albo owoc.

Oj zazdroszcze :) zapachy zwlaszcza te intensywne sa straszne, nie ważne czy ładne czy nie. A teraz jak pomyśle o moim ukochanym risotto to słabo mi się robi. Zdrowe zachcianki też bym tak chciała a mnie ciagnie do coca coli z lodem i cytryna..... :p no nic pomarzyć zawsze można :)

reklama
Do góry