reklama

Wrześnióweczki

Młodażona - robiłaś badania, czy wszystko w porządku z nerkami. wiesz dlaczego zatrzymujesz wodę?

Ja przytyłam dwa kg.
Ja urodziłam się ze słabiej rozwinięta nerka i w poprzedniej ciąży też zatrzymywała mi się woda jak byłam w szpitalu w 33 tc i miałam dietę bezsolna to w 4 dni 4 kg mi spadło.. I pewnie hormonów też wina.. Przed ciąża potrafiłam mieć 2 kg różnicy między jednym a drugim dniem a przed okresem i w trakcie nawet 3-4 kg..

reklama
Ja nie przytyłam jeszcze nic, zobaczymy jak będzie później.
Moja mama ma ogródek i też zamierzam sama gotować dla dziecka.
Godzinę temu dotarł do mnie zamówiony nawilżacz powietrza, oddycha mi się świetnie. Mam nadzieję, że pomoże mi z tym moim okropnym kaszlem.

Ja urodziłam się ze słabiej rozwinięta nerka i w poprzedniej ciąży też zatrzymywała mi się woda jak byłam w szpitalu w 33 tc i miałam dietę bezsolna to w 4 dni 4 kg mi spadło.. I pewnie hormonów też wina.. Przed ciąża potrafiłam mieć 2 kg różnicy między jednym a drugim dniem a przed okresem i w trakcie nawet 3-4 kg..

No tak, to wiele wyjaśnia. Mam nadzieję że będziesz miała mniej problemów teraz

Ja też mam problem z jedną nerką i białko w moczu. CO przypomina mi że muszę zrobić dwa badania moczu i wizytę u nefrologa...

Co do kwestii żywienia to wyjdzie w praniu. Ja zaczelam gotowac synków to plul wszystkim. Nic nie chcial. Zaczelam mu dawac sloiczki i 3 miesiące jadl obiadki ze sloiczkow a potem nagle stwierdził,ze sa bleee i wcina wszystko moje. I naprawde nie czuje sie gorsza matka bo mój synek przez 3 miesiące wcinal te obiadki.
Owocki od piczatku jadl nasze z sadu albo sklepowe,pije tylko wode zrodlana...

Witam,

Ja przytyłam 1 kg.
Od kawy mnie odrzuca, ale od czekolady jakoś nie....zwłaszcza od batonów Bounty ;)

Nie mam kompletnie nic z wyprawki. Wezmę się za to za jakiś czas. Choć już oczy mi się śmieją do pięknych i słodkich ciuszków.
Torbę jakaś muszę kupić do szpitala, bo inaczej walizka lub plecak :-/

Też myślałam, że mam jakaś infekcje moczową, ale zrobiłam ogólne moczu i posiew i wyszło, że brak wzrostu bakterii. Gim powiedział, żebym sobie wieczorem popijała wodę z żurawiną i powinno wystarczyć. Podobno w ciąży narządy są "opuchnięte" i rożne wrażenia wywołuje ten fakt...

Ja jeszcze nie rozglądam się nawet za niczym chyba dlatego że ciągle się boję że w każdej chwili mogę stracić i to maleństwo.. Myślę że ok 30 tygodnia zacznę kompletowac wyprawkę zresztą czeka mnie wielka zmiana chciałbym zmienić mieszkanie przed porodem ale nie wiem czy uda się mi to ze względów finansowych.. Zobaczymy :-)

No tak, to wiele wyjaśnia. Mam nadzieję że będziesz miała mniej problemów teraz

Ja też mam problem z jedną nerką i białko w moczu. CO przypomina mi że muszę zrobić dwa badania moczu i wizytę u nefrologa...
Ja w ciazy mialam zastoj moczu w nerkach okropienstwo. Bardzo sie boje powtorki. Teraz o tyle lepiej ze wiem gdzie szukac pomocy jesli zaczne miec kolki zaraz uderzam na bydgoszcz.
Ja przytykam 2 kg w 3 tyg. Musze przystopowac z zarciem:)

reklama
Dzien dobry;)) przepraszam za znikniecie bez slowa, ale juz wracam! Widze, ze sporo sie tu dzialo... dopiero dzis pobieznie udalo mi sie przeczytac Wasze posty;(

U mnie wszystko ok, ciesze sie na weekend bo w sobote rano jedziemy do Sopotu. W koncu zobacze morze!

ckai3e3kikq3p3qp.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry