Acgug
Fanka BB :)
Ja pamiętam jak czekałam ponad dwa tygodnie na wyniki. To były baaardzo długie dwa tygodnie.Kurcze a ja dalej czekam na testy pappa i już mnie nerwy powoli zjadają.a jak wyszło usg genetyczne przyziernosc i przepływy?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja pamiętam jak czekałam ponad dwa tygodnie na wyniki. To były baaardzo długie dwa tygodnie.Kurcze a ja dalej czekam na testy pappa i już mnie nerwy powoli zjadają.a jak wyszło usg genetyczne przyziernosc i przepływy?
Mi lekarz najpierw powiedział, że dziecko nie ma kości nosowej. Potem stwierdził, że jednak jest ale bardzo mała. Wiec dla "spokoju" zrobiłam test Pappa, który wcale mnie nie uspokoił. Na amnio nie poszłam ze strachu, że mogę stracić tak długo wyczekiwane dziecko. Cora w lipcu skończy 4 lata i jest zdrowa jak ryba.dziewczyny, a tak z ciekawosci spytam, dlaczego zdecydowałyście sie robic testy pappa?
Trisomia 21 to ZD. Kochana ja miałam prawdopodobieństwo 1:65. Dlatego teraz nie robie tych badań "dla świętego spokoju".Dziewczyny,
Przezierność karku mam 1,90 mm, NT (+). Ogólnie u mnie nie ma chorób genetycznych, mam 33 lata.
Odebrałam wyniki i okazało się (bo chyba nie dosłyszałam od lekarki), że chodzi o trisomie 21.
Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:397; ryzyko skorygowane 1:132.
W środę idziemy do genetyka.
Generalnie nieco się zmartwiłam, ale nie aż tak bardzo. Wiem, że to tylko prawdopodobieństwo i to nie oznacza, że dziecko chore będzie. Lekarka też mówiła o amniopunkcji, ale mnie się to nie uśmiecha.
W każdym razie idziemy skonsultować to z genetykiem.
Trisomia 18 było 1:977; jest 1:19536
Trisomia 13 było 1:3062; jest <1:20000
samoistny poród przedwczesny przed 34 tc 1:100
Test Pappa zalecało mi 2 lekarzy ze wzg na wiek i postanowiłam zrobić, dla świętego spokoju ahahaaha.
Skoro byla widoczna kość nosowa i przeziernosc ok to nie stresuj sie. Bedzie wszystko dobrze.Dziewczyny,
Przezierność karku mam 1,90 mm, NT (+). Ogólnie u mnie nie ma chorób genetycznych, mam 33 lata.
Odebrałam wyniki i okazało się (bo chyba nie dosłyszałam od lekarki), że chodzi o trisomie 21.
Trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:397; ryzyko skorygowane 1:132.
W środę idziemy do genetyka.
Generalnie nieco się zmartwiłam, ale nie aż tak bardzo. Wiem, że to tylko prawdopodobieństwo i to nie oznacza, że dziecko chore będzie. Lekarka też mówiła o amniopunkcji, ale mnie się to nie uśmiecha.
W każdym razie idziemy skonsultować to z genetykiem.
Trisomia 18 było 1:977; jest 1:19536
Trisomia 13 było 1:3062; jest <1:20000
samoistny poród przedwczesny przed 34 tc 1:100
Test Pappa zalecało mi 2 lekarzy ze wzg na wiek i postanowiłam zrobić, dla świętego spokoju ahahaaha.
Miałam wszystko też chodzę prywatnie ☺Dziewczyny wsztmystkie mialyscie robione badania-orzeciwciala anty Rh i na hiv? Mi nie zalecil. Chodzę prywatnie wiec i tak place wiec nie chodzi o to,ze skapi skierowania. Na różyczkę tez mi nie zalecil.