Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dziewczyny, bierzecie jakieś leki / suplementy z tytułu ciąży? Ja mam całą litanię ;-)
Mój ginekolog zapisał mi duphaston 3xdz na podtrzymanie, magne B6 3xdz przeciw skurczom macicy, encorton 1xdz przeciw odrzuceniu zarodka, acard 1xdz przeciwzakrzepowo i na lepsze dotlenienie zarodka, kwas foliowy 15mg 1xdz. Raz w tygodniu do końca 10-go tygodnia ciąży muszę też brać diostinex bo mam za wysoki poziom prolaktyny.
Muszę jeszcze dopytać czy mogę bezpiecznie łykać probiotyki ginekologiczne i żurawit (skłonność do częstych infekcji) oraz kwasy omega 3-6-9 (azs).
Jeśli nie będzie potrzeby, to w tej ciąży nie będę stosować żadnego zestawu dla ciężarnych bo już kilka razy spotkałam się ze stwierdzeniem, że wtedy dzieci są dużo większe. Wiem to też z autopsji ;-)
nie spodziewałam się że się uda za pierwszym razem....w poprzedniej ciąży bralam też witaminy dla kobiet w ciąży. No i przed ciążą mnóstwo witamin.kurcze ale masakra z kasąKornelia, robilam betę26dc 55 a 28dc 171. Gin powiedzial, ze b.ladna
Więcej nie chcę robic, skoro jutro wizyta, bo dwie bety to 60 zł, a ja co dwa tyg.badam pakiet tarczycowy za prawie 100zl, kilka dni temu badalam przeciwciala za 60, gin 150, endo 120, a jeszze drogie badania typu toxo w tym mcu... także uspokoiłam się testem za 6 zł, a jutro usg. Muszę wytrzymać.
ja na szczęście chodzę na kartę z pracy i mam oprócz USG 3d wszystko w cenie.o ciekawe to i mam nadzieję, że to prawda6 cykli to nie tak dużo, moje kolezanki starały się ok.roku. ja za to zachodzę zawsze za pierwszym, maksymalnie drugim razem ale potem są kłopoty. Z dwojga złego już lepiej się dłużej starać, ale zeby potem było ok
A wiecie, czytalam badania ostatnio, ze najwięcej poczęć w ciągu roku jest w grudniu i ze najmniej poronień właśnie grudniowe ciąże. Ma to coś wspólnego z poziomem pestycydów w powietrzu. Ciekawe![]()

rozumiem cię doskonale. O córkę staraliśmy się 2,5 roku czyli to wyszło chyba ponad 30 cykli o ile pamiętam...miałam momenty załamkiDla mnie staranie się o dziecko przez pół roku, rok to totalna abstrakcja. Wiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak słyszałam, że koleżanka musiała się starać AŻ 3 miesiące to mnie szlag trafiał. Ja starałam się 4 lata. No ale na początku starań też inaczej myślałam niż teraz![]()
dlatego teraz tak ciężko mi było uwierzyć że udało się za pierwszym razem 
a nie możesz bety zrobić??Ruda1991 gratulacje
Aestima podziwiam, tyle tych badań, leków... I wszystko prywatnie.
Ja ranoz robiłam test i dupa :/ Okresu dalej brak, i nie zapowiada się na niego. Czy możliwe jest, ze może test jeszcze nie wyjść? Pamiętam, że w pierwszej ciąży test robiłam tydzień po spodziewanej miesiączce, i ciąża była prawie cały czas tydzień mniejsza niż według miesiączki...

miłego dniaHej moge dolaczyc? Termin mam co prawda na 1.10 ale moze moje dziecko bedzie chcialo szybciej wyjsc :-)
Dzisiaj wyszedl bladzioch i jeszcze w to nie wierzę :-)
gratulujęHappyMum89,dzięki, napiszę na pewno!
Pewnie pęcherzyk będzie, za wcześnie na serducho chyba. To będzie początek 6tc (5t0d), 36 dzień cyklu dokładnie.
Ja pierwszą ciążę straciłam w 12tc. Serduszko przestalo bic w 10tym i dopiero w 12 na usg to wyszlo. Wtedy w ogole nie badalam bety.
annam03 a Ty będziesz teraz badac betę? W tej ciąży? A w poprzedniej rozumiem poronienie?wiesz dlaczego tak się stało?

Ja mam detektor tętna. Kupiłam używany. Często jak Karol się mniej ruszal to go słuchałam i nie zdarzyło mi się nie znaleźć serduszka. Teraz też będzie w użytkuU mnie zarowno w straconej ciazy, jak i tej z synkiem jedyny obajw to bole brzucha i plecow. Teraz to samo, ale tez pierwszy raz mdłości, bole piersi itp.
Syneczki3, ile takie cudo kosztuje? Warto kupić czy to niepotrzebny stres?
Dziewczyny, bierzecie jakieś leki / suplementy z tytułu ciąży? Ja mam całą litanię ;-)
Mój ginekolog zapisał mi duphaston 3xdz na podtrzymanie, magne B6 3xdz przeciw skurczom macicy, encorton 1xdz przeciw odrzuceniu zarodka, acard 1xdz przeciwzakrzepowo i na lepsze dotlenienie zarodka, kwas foliowy 15mg 1xdz. Raz w tygodniu do końca 10-go tygodnia ciąży muszę też brać diostinex bo mam za wysoki poziom prolaktyny.
Muszę jeszcze dopytać czy mogę bezpiecznie łykać probiotyki ginekologiczne i żurawit (skłonność do częstych infekcji) oraz kwasy omega 3-6-9 (azs).
Jeśli nie będzie potrzeby, to w tej ciąży nie będę stosować żadnego zestawu dla ciężarnych bo już kilka razy spotkałam się ze stwierdzeniem, że wtedy dzieci są dużo większe. Wiem to też z autopsji ;-)
Hej moge dolaczyc? Termin mam co prawda na 1.10 ale moze moje dziecko bedzie chcialo szybciej wyjsc :-)
Dzisiaj wyszedl bladzioch i jeszcze w to nie wierzę :-)
witaj mi z kalkulatorow tez wychodzi 1.10Hej moge dolaczyc? Termin mam co prawda na 1.10 ale moze moje dziecko bedzie chcialo szybciej wyjsc :-)
Dzisiaj wyszedlkalkulatoroijeszcze w to nie wierzę :-)
Witaj,Mam pytanie do dziewczyn które mają termin na około 22 września.
Będąc na samym początku 5 tygodnia widziałyście sam pęcherzyk ciążowy czy może wraz z pęcherzykiem żółtkowym. U mnie na wczorajszej wizycie żółtkowego jeszcze nie było widać i martwi mnie to odrobinkę choć ginekolog twierdzi że wszystko jest dobrze. Wiem ze każda ciąża jest inna, aczkolwiek po stracie jednego dziecka człowiekowi różne myśli kotłują się w głowie.