reklama

Wrześniówki u lekarza.

Kochane, dzięki za wszystkie kciukasy! Walczyliśmy dzielnie. Niestety od wczoraj, od 16.11 stałam się mamą czerwcową. Mój synek, urodził się z wagą 890g. Ma zdrowy, choć nie w pełni dojrzały organizm. Walczy w inkubatorku na oddziale intensywnej terapii neonatologii. Jest mi bardzo ciężko. Nie ze względu na mnie ale ze względu na moje maleństwo. Nie chcę by się bał, by cierpiał. Ale żyje i walczy i to jest najważniejsze. Czasem coś napiszę, ale wybaczcie, na razie znikam. To zbyt ciężkie doświadczenie. Nie jestem w stanie cieszyć się z Wami waszymi zdjęciami 3d, wieściami z frontu kiedy ja mam już obraz na żywo. Jestem pod opieką psychologa. Dziś wychodzę do domu, do rodziny. Nie odpowiem więc na Wasze komentarze ale Wiem, że jesteście ze mną i trzymacie kciuki za co dziękuję :** I ja trzymam kciuki by każda z Was po urodzeniu mogła przytulić swoje najukochańsze maleństwo. Trzymajcie się!

az sie poplakalam no... ale jestem myslami z Wami i wierze ze bedzie wszystko dobrze. musisz byc silna dla siebie i Synka. sciskam i caluje!

reklama
Kochane, dzięki za wszystkie kciukasy! Walczyliśmy dzielnie. Niestety od wczoraj, od 16.11 stałam się mamą czerwcową. Mój synek, urodził się z wagą 890g. Ma zdrowy, choć nie w pełni dojrzały organizm. Walczy w inkubatorku na oddziale intensywnej terapii neonatologii. Jest mi bardzo ciężko. Nie ze względu na mnie ale ze względu na moje maleństwo. Nie chcę by się bał, by cierpiał. Ale żyje i walczy i to jest najważniejsze. Czasem coś napiszę, ale wybaczcie, na razie znikam. To zbyt ciężkie doświadczenie. Nie jestem w stanie cieszyć się z Wami waszymi zdjęciami 3d, wieściami z frontu kiedy ja mam już obraz na żywo. Jestem pod opieką psychologa. Dziś wychodzę do domu, do rodziny. Nie odpowiem więc na Wasze komentarze ale Wiem, że jesteście ze mną i trzymacie kciuki za co dziękuję :** I ja trzymam kciuki by każda z Was po urodzeniu mogła przytulić swoje najukochańsze maleństwo. Trzymajcie się!

Trzymam za Was bardzo mocno kciuki za Twoje maleństwo :* modlę się i wierzę, że będzie dobrze:*

będzie post pod postem, ale nie chcialam opisywać swojej wizyty po odpowiedzi do Maebybaby...

najpierw wyniki
glukoza bardzo niska :-Dmogę się objadac dowoli :szok:
mocz ok, posiew bez dodatków :-D
morfologia ładna:-D
w ciagu miesiąca przytyłam 1,5 kg :-D więc się cieszę :) jestem na +7,5 kg :-) więc nie jest tragicznie:-)

dziecię główką w doł :-) ma dlugie nogi :-)bo na 28 tc :-D jeszta odpowiada 25 tc i 4 dniu:-) więc jest ok:-) no i najważniejsze ŁOŻYSKO SIĘ PODNIOSŁO :-D:-D:-D:-Dleżenie przyniosło rezultat:tak: lekarka mi powiedziała, że już jest tak ladnie przymocowane, że nie zejdzie niżej :) jest 4 cm od brzegu szyjki - powiedziała, że szaleństwa nie ma, ale tragedii rownież no i rodzimy SN :-D szyjka długa, ładnie uformowana, zamknięta :-)no i ..... pleć nadal nie potwierdzona :-Dnadal mamy na 80 % synek:-) dzisiaj to wina tego, że maly ma pupę centralnie na wysokości mojego pępka i... padąl cień na usg akurat na krok :-D

Palemko sliczna Ksiezniczka rosnie Ci w brzuszku 3maj sie w 2paczku jak najdluzej i lykaj co musisz tule i &&&& za Was:) jesli chodzi o terminy to podobno najbardziej wiarygodny jest ten z OM ja mam roznice z usg na 7 dni do przodu z ostatniego usg wczesniej bylo 4 dni do tylu to zalzezy jak rosnie Dzidzia kazda rozwija sie w swoim tempie i ten termin z usg bedzie sie jeszcze zmienial a w ostatecznosci Malenstwo i tak wyjdzie kiedy bedzie mu pasowalo:-)

Zanetko dokladnie tak jak piszesz musialo wczoraj byc cisnienie nie takie czy cos bo dzis od rana i w poczekalni u gina skopala mnie jak nigdy hehe chyba posluchala Ciotki z bb:-D

maybebaby Kochanie trzymajcie sie zdrowiutko, Boze jestem w szoku modle sie za Was oby Malenstwo szybko doszlo do siebie, na pewno ma teraz dobra opieke najwazniejsze ze bedziesz przy Nim aby czul Twoja obecnosc i Tobie zycze zebys jak najszybciej przytulila swoja Dziecine:*3maj sie Kochana jestesmy z Wami calym sercem :*

kasiaczek a jednak Dziewuszka gratki czyli Lilka nadal ma kolezanke hehe bo chlopcy Nas tu zasypia we wrzesniu;P

jumabe ciesze sie ze wsio dobrze:)

Pajeczko to swietnie, jejku jak dobrze ze wszystko sie ladnie ulozylo i lozysko podnioslo super:*a jesli chodzi o plec to jak juz nie bedziecie mogli wytrzymac to zawsze mozna podjechac i zrobic kolejne usg najwazniejsze ze lozysko i szyjka ok no i ze Dzidzia zdrowa i glowka w dol u mnie ostatnio bylo miednicowo:/ale podobno jeszcze moze sie zmienic-licze na to bardzo:)

No to teraz o mojej wizycie, krotko bo cale szczescie wszystko dobrze wyniki krew, mocz glukoza oki, przeciwciala jeszcze nie dotarly beda na nastepna wizyte przytylam 1,7 kg czyli juz 7,6 na plusie ale z Mala oki te bole jesli sa krotkie i czuje choc male kopniaki to nie sa grozne ale do mojego gina zawsze moge z takim czyms przyjsc i mi nie wyskoczy jak tamten. Dostalam zaswiadczenie na darmowa szkole rodzenia jutro zadzwonie i zapytam od kiedy nowy kurs sie zaczyna takze w sumie kamien z serca....

Jednak dzis trudno sie cieszyc bo wiem, ze wszystkie jestesmy myslami i serduszkami z maybebaby i Jej Syneczkiem niech Jego Aniol Stroz nad Nim czuwa a Mamusia bedzie silna za ich Dwoje :****

Ostatnia edycja:
PAJKAA to w sumie wyprawki nie bardzo możesz robić hihi no ja w sumie etz nie wiem osobiście tzn.wiem tyle co gin powiedizał ale siusiaka widzieć nie widziałam a tyle co dostrzegłam cos wtedy co gin nic nie chciał mówić i wtgladało tak jak u KASIECZEK na pierwszej fotce z usg coś podobnego i jak widać u niej też jakieś zmyłki i szczerze mam stracha czy aby gin wie co widział :0

Pajka no to nie jestem sama moj szkrab tez ma buzke w dol :-( troszke szkoda bo go nie podglądne a,że to moj pierwszy skarb to chciałabym go poogladac. Super,że wszystko okej u Was:-):-) to jak ma takie długie nogi to Ty to dopiero te kopniaki musisz czuc:-D:-D

Joasia mala tez odczuwa nasza piekna lubuska pogode:/ te cisnienie i w ogole, takze najwazniejsze,że sie odzywa. Wyniki wszyskie super no to fajnie!! waga tez ładna:) takze nic jak tylko sie cieszyc:*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry