reklama

Wrześniówki u lekarza.

Dziewczyki ja troche jestem niedoświadczona w badaniu glukozy.Z alanem miałam tylko raz w połowie ciąży tą chyba 50g,teraz mam na skierpwaniu zaznaczoną nie GCT 50g,ani OGTT 75g tylko,,glukoza na czczo'',czy to znaczy że to zwykłe pobieranie jeden raz bez picia tego paskudztwa bo nie wiem czy mam się w cos zaopatrzyc czy nie i jak psychicznie nastawic:-p:dry:
To jest badanie poziomu glukozy we krwi. Pobierają krew tylko na czczo.

reklama
Dziewczyny ja nie wiem jak przeżyje te badania, a dokładnie pobieranie krwi - jej widok plus igła - leżę.......
ja też tak mam,ale zawsze odwracam głowę i staram się myśleć o czym innym...a w ciąży to nas trochę pokłują...:-(

Co myślicie o PregnaPlus? Znaczy suplemencie witaminowym dla kobiet w ciąży? Któraś nad tym już myślała?

mnie po PregnaPlus w poprzedniej ciąży strasznie muliło, zostałam przy Prenatalu (najpierw complex potem classic). Teraz biorę Femibion natal1 tylko dlatego że niedawno przestałam karmić

A tak nawiasem mówiąc byłam w poniedziałek u urologa swojego i mam 2 kamienie na lewej nerce. Wodę Jana piję w nadziei, że pomoże i że będzie lepiej niż w poprzedniej ciąży...:confused::baffled:

współczuję, miałam kiedyś kamienia w miedniczce nerkowej,był tak wielki że od razu poszłam pod laser, zawsze obawiałam się nawrotu podczas ciąży:-( kolka nerkowa - faktycznie ból porównywalny z porodem...

Jestem już po;))

WSZYSTKO DOBRZE!!pęcherzyk jest zarodek jestciąża równa 5 tyg.i 1 dzień dostałam badania do zrobienia (dzisiaj miałam cytologie robioną)i jeśli wsio ok to za 4 tygodnie dopiero:))

Jestem bardzo zadowolona i z wizyty i że wsio ok z fasolinką:))

super gratuluję! :-)
Dziewczyki dzięki:-)Bardzo mnie cieszy wasza odpowiedz bo nie mam ochoty na to paskudztwo.

hmmm mnie już teraz prześladuje to badanie:dry: wymiotowałam po tym jak kot :-(( musiałam wypic 75g i pobieranie po godzinie i po dwóch) boje się ze tymrazem będzie podobnie...

reklama
Pok, no to super :) ale za bardzo to się nie rozpisałaś.:-D

edit - no, teraz lepiej :)))) piękny kropek, mam nadzieję że już będziesz spokojniejsza.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry