reklama

Wrześniówki u lekarza.

Paja ach te nasze małe zboczuszki,jak bym o synu moim czytała Alan zawsze centralnie fiutasem sie do usg wystawiał co mym nie miała złudzeń że syncio w drodze:tak:
gorgusia a ja myślałam ze w Garwolinie to troche niższe ceny a tu taki zonk,no ale nic najważniejsze ze mały zdrowy,ślicznie rosnie małżon sobie popatrzył co zmajstrował i jest gites:-)

reklama
Demetrios mnie to czasami juz wstyd bylo:-D

Beacia
najlepsza była moja gin na badaniach kiedys
robi usg mlody standardowo jajkami do glowicy
lekarka "o jakie duze jajeczka ma :) ciekawe po kim"
moj maż "no jak to po kim? po tatusiu chyba nie?"

jaja były w gabinecie:)

Pajkaa haha :))dobre, macie zabawnie z tymi ptakami :D

U mnie 3d/4d kosztuje ok. 200-250zł, cały czas się zastanawiam kiedy i czy w ogóle warto, bo z tego co piszecie to niekoniecznie, ale widziałam też usg już takie na płytce i było czaderskie, nawet ptaka zmierzyli hahaha

jesli chodzi o lekarza , to uratował mi dziecko , więc nigdy nie oceniłabym go jako konowała, a co do pomyłki to usg 9 lat temu nie były takie doskonałe więc na rozmazanym obrazie zawsze jest trudniej odczytać płeć - to pewnie przyczyna

no włąsnie to w sumie nie ma co teraz tak pisac o pomyłkach bo to ż ekiedyś tak było to teraz jest duuzo inaczje bardziej do przodu z tymi usg...

ja napisałam do mojej dr. czy ona ma 3d lub 4d ale na razie mi nie odpisuje a i zapytałam ją czy będzie przez brzuch czy dowciapnie
Jestem bardzo ciekawa co to będzie :) mówią że jak nie można rozpoznać to pewnie dziewczynka bo najłatwiej zobaczyć chłopca :)

Matik niekoniecznie bo chlopak tak siusiaka moze zakamuflować, ze potem wychodzi niespodzianka:-D

Demetrios ciesze sie, ze humorek poprawiłam :-D
jeszcze mialam tak,z e w poprzedniej ciazy jak M byl na usg to potem lekarka sie go pyta czy wychodzi bo teraz bedzie mnie badac a ja mowie, ze nie ma potrzeby wiec ona mnie bada a M głupie miny do mnie robi wiec lekakra mnie nie umiala zbadac bo sie smiałysmy:-D ale lekarka ok to i pożartowac mozna:-D

W Irlandii ciąże prowadzi lekarz rodzinny na zmianę z położna w szpitalu. Pierwsze USG jak się ma szczęście to jest w 12tyg sprawdzają tylko ile dzieci i czy bije serduszko:/ Jestem z Dublina i chodzę prywatnie do gina do dr Żulichowskiego z EMC. Ze względu na krwiaki mam wizyty co 2 tyg i za każda place 150 euro + 120 euro na miesiąc, za crinone (progesteron) na podtrzymanie i zmniejszenie skurczy. Gdyby nie mój doktor nie wiedziałabym nawet o krwiakach i kto wie jak by się to skończyło, bo w Irlandii nie podtrzymują wczesnej ciąży, dają działać naturze:wściekła/y: sick!
Następną wizyta 6 marca może i my coś zobaczymy:tak:

reklama
Cześć :)
Wróciłam z USG: Dzidzia ślicznie rośnie, jest zdrowa i duża (CRL:7,3=13t3d) i niesamowicie ruchliwa. Poryczałam się jak Śliczności "podrapało się po głowie". Poza tym wszystkie narządy na swoich miejscach, serduszko pięknie bije. Oprócz tego dowiedziałam się, że mam krwiaka poza łożyskowego 2,5cmx1,97cm i lekarka była zdziwiona, że nie krwawiłam ani nie plamiłam do tej pory. Prawdopodobnie stąd te bóle przy większym wysiłku fizycznym. Aaaaa i między nogami nic nie sterczy więc bardzo możliwe, że to dziewczynka :-D:-D:-D:-D Zdjęcia będą za chwilkę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry