reklama

Wrześniówki u lekarza.

Lenka super:):):):) gratuluję:):)

Maja teoretycznie nie za wczesnie, ale lepiej uzgodnij to z ginem...każdy ma swoje fanaberie:D

reklama
Pok suuuper, że wszystko ok i w ogóle, że takie ruchliwe!
A powiedz, zaciekawił mnie ten fragment o nieregularnym pulsowaniu, masz takie uczucie jak takie skurcze czasem w ręku, nodze pulsujące czy inne? bo chyba przegapiłam, jak o tym pisałaś a mi z kolei nikt nie odpowiedział co to jest to takie pulsujące i cały czas mam obawy czy to ok, a teraz zgłupiałam już :D
bo moja gin., mówiła, że poczuć to jeszcze nie raczej... ale mówiła to tak po prostu a nie do tych pulsowań, bo z wrazenia zapomniałam :D

no tak zrozumialam. co prawda ten fragment rozmowy wymknal nam sie po francusku (a to nie jest moja super mocna strona) ale ja mowilam, ze jak leze i reke przystawiam to takie tam cos sie delikatnie tak "cos" :) tylko to nie takie regularne pulsowanie jak hmm ja pod okiem takie miewam tylko takie nieregularne. no i powiedzial, ze jak sie dzidz tak czasem odepchnie na calego to cos tam sie przesuwa i delikatnie reka przy brzuchu czasem mozna wyczuc. ale zapytam jeszcze raz za tydzien po angielsku dla pewnosci.
to w zasadzie nie jest czucie ruchow samych w sobie tylko sie jakos macica pewnie lekko ten teges jak sie dzidz gimnastykuje.

lenka - super, ze dzidzia zdrowa!!!!

Pok super, że USG udane :) a czy moja Dzidzia to leń - nie będę się kłucić hahaha ale jakbyś zobaczyła caaaały filmik który trwa godzinę to byś się posikała ze śmiechu - gin chce zmierzyć bicie serca a moja Dzidzia fiku-miku i się odsuwa i odwraca, więc gin jeszcze raz szuka serduszka, ustawia się do mierzenia a Dzidzia dupcię wypina hahaha ja żeby Was nie zanudzać wybrałam tylko właśnie machanie łapkami i 3D :) a 3D na żywo wygląda właśnie tak jak na filmie i właściwie bez komentarza, bo cóż tu mówić... buźkę można zobaczyć :D
A co do wagi Dzidzi to właśnie też tak myślę i myślę, bo nawet ginka powiedziała wyraźnie 71 gramów... a jak gdzieś sprawdzałam to dopiero w 16tc dziecko osiąga wagę ok 80g........

przekomarzam sie z Toba troche.
film ma godzine!? to godzine az pod usg lezalas? wow! ja dzis troche ponad 20 i to myslalam, ze jakis rekord. a ciekawa jestem czy tu filmiki rozdaja. watpie szczerze mowiac. tu nawet wynikow krwi nie pokazuja pacjentowi za latwo :)
cudne to fikanie!!!! :tak::tak::tak::tak:

Pok tak, film ma prawie godzinę bez kilku minut chyba... Tyle się wyleżałam pod USG bo się Dzidzia tak się właśnie wierciła, że nie dała się pomierzyć z czego większość czasu na dopochwowym z pięściami pod tyłkiem, więc miałam później całe ręce zdrętwiałe i makijaż rozmazany od łez wzruszenia :)

Swietny ten film Bubuś :-) ja tez ostatnio musialam lezec na dopochwowym z rekami pod tylkiem i potem jakas taka odretwiala bylam no ale to trwalo ok pol godziny, a nie cala :-)

Ja mam od paru dni takie wlasnie dziwne...drganie? tzn jak kucne cos robiac albo bawiac sie z Tomem, wtedy jestem taka "scisnieta" to normalnie czuje takie wlasnie drganie, czy to łaskotanie pod spojeniem łonowym. I odczulam to tez na wieczor, jak sie juz rozluzniona w lozku polozylam i nie ruszalam. Smieszne uczucie. Lekarz mi powiedzial, ze to faktycznie moze byc czuc, jak dzidzi sie mocno odepchnie czy podskoczy. Ale to czuc tylko w srodku, nie ma szans poczuc czegokolwiek na zewnatrz, czy dotykajac reka. :-) Ale i tak przyjemne ;-) haha

Pok łapki pod tyłek to wtedy inaczej układa się i wygodniej lekarzowi, na szczęście niektórzy mają takie ruloniki gotowe by wsunąć sobie :)

Tak też tak miałam ręce ale tylko wtedy kiedy leząłam na "łóżku" a u tego gina ja siedze na samolociku i tak mi robi usg :D ale na kolejnej wizycie pewnie juz przez brzuszek zrobi...

reklama
ja na sekunke bo lecę spać :)
byliśmy na prenatalnym Maluch wielki bo całe 5cm :) nadrobiił pięknie bo wg usg juz 11t 6d a 3tyg wczesneij byl tydz mlodszy od om a teraz tylko 2dni :) jest zdrowy przeziernośc karkowa niecale 0,08 wiec zdrowiutki , machał nam , zginał nózki w kolankach , ziewał , pił wode aż sie lekazr z niego śmiał oj jaki spragniony:) i mój jest leniuszkeim :) ale mzoe przez to ze ciagle lezymy w lozku:) w porównaniu Bubuś do Twojego to leń pierwsza klasa podskakiwał sobie tam do góry i nam sie wydawało że bardzo ruchliwy ale jak popatrzyłam na Twoje Maleństwo to nie ma Go co równać :) leniuszek nasz kochany :) no i mamy pozwolenie a nawet nakaz rozpoczecia chodzenia :) hurrra po 8tyg w łóżku byliśmy dziś na zakupach :) płci nie poznaliśmy powiedział ze za 4-5ty nam powie , aha i mieliśmy też 4d :) super no poprostu boski jest :)
z rękami pod pupą na dowcipnym zawsze tak leże bo właśnie lekarzowi jest łatwiej wszystko dojrzeć w środku :)
aha nasze usg trwalo tylko 15min bo maluch sie super ułożył no i właśnei nie uciekał aż tak bardzo 2razy tylko zwiał lekarzowi z pod miarki:) aha i na moje życzenei zbadał mi szyjkę bo sie shiznełam wczoraj że coś nei tak al ewsio ok :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry