reklama

Wrześniówkowe mamy

Witajcie,
a u mnie dziś masakra, Filip marudzi BARDZO, bo załapał jakąś infekcję gardła do tego chyba mu kolejne zęby idą i jestem baaardzo zmęczona...
Jak wstałam o 7 to dopiero o 14 po lekarzu i zakupach zjadłam 1szy posiłek (przedtem tylko kawę z cukrem i kromkę-grzankę). Z samego rana Filip ok. 8 zwymiotował troszkę kleiku (przebieranie). Po powrocie do domku karmiłam małego (pluł), potem podałam lek(zwymiotował;przebieranie 2) a potem nie chciał spać, mimo że był bardzo zmęczony. I ostatecznie zasnął na pół godziny o 15 :crazy:
Dziś rano ważyłam już ok 1,5 kg mniej niż w pierwszy dzień diety :).

Co do diety kopenhaskiej-opisywałam pokrótce jej zasady już na forum, polecam link: Dieta Kopenhaska - Dieta dla Ciebie w fit.pl

Idę odsapnąć trochę. Na szczęście lekarka pozwoliła wychodzić Filipowi na dwór przy tak pięknej pogodzie.
A no i przez tę infekcję nie będziemy się szczepić w piątek :(:wściekła/y:
Czy dzisiaj jest 13 piątek??

reklama
Nareszcie! Odkryłam czemu mój smyk tak marudzi! Hruda, miałaś rację. Tu chodzi o pozycję w jakiej się znajduje. On nienawidzi nawet siedzieć z oparciem. Musi sam. Od razu ucichł. Nawet nie musi się niczym bawić. Patrzy się na mnie jak piszę. I pierdzi. :szok::-DCzyli go nie głodzę.;-)

Blimka - a ta opielunka to chyba z Polski? czy chcesz z IR zeby poduczyc jezyka malego? a kiedy wracasz do work?

Pierwszego maja wracam, niestety, a opiekunka raczej z polski, myslałam jeszcze o brazylijce bo dostałam kilka ofert ale one raczej są nastawione na mieszkanie przy rodzinie a ja wolałabym dochodzącą. Poza tym ważne też są różnice kulturowe, nie chciałabym żeby mi ktoś dziecko wyciągał na dwór bez czapki (dla irlandczyków to normalka) Poza tym Irlandki które się chcą zajmować dziećmi to głownie nastolatki a ja chce kogoś starszego, z olejem w głowie...
W ostatecznosci zostaje jeszcze żłobek ale wolałabym tego uniknąć...

Coś w tym jest bo jak Kuba leży lub siedzi z oparciem normalnie jakby dostawał szału!!!! Ale jak siedzi sam jest ok potrafi bawić się w łóżeczku sam nawet 30 minut :szok: a teraz jak juz sam potrafi się podnieść do siadania, a dziś naumiał się wstawania w łóżeczku przy szczebelkach normalnie dziecka nie mam :sorry2: tylko muszę go pilnować, aby nie upadł i głowy nie rozbił i drugą stronę łóżeczka.

Tygrysek to fajnie :-D :tak: a o której godzinie??? Kuba urodził się punkt 14.00 puntów miał 9 ze wzgledu na zabarwienie skóry. Ale po chwili miał już 2 punkty za skóre.

Czesc dziewczyny ja tylko wpadlam sie przywitac jestem u mamy i nie mam za bardzo warunkow do pisania.Pogoda dzisiaj piekna wiec bylysmy na bardzooo dlugim spacerku .Obiecany watek otworze jak tylko wroce do domu ale jak to sie robi???

reklama
My dziś prawie caly dzień na świeżym powietrzu. Taka piękna pogoda dziś byla a podobno od jutra ma już padać deszcz.Mam nadzieję że ci co gloszą pogode to się mylą. U nas ostatnio żadnych rewelacji. Mateuszek najbardziej lubi przebywać na podlodze i na rączkach mamusi. A ostatnio robi się z niego okropny glodomor. Dziś wieczorem zrobilam mu mleczka z 220 ml. wody i mial malo wiec mu dorobilam jeszcze 100ml i wypil to wszystko. mam nadzieję że w nocy już do jedzenia się nieobudzi, bo nie chciala bym go za bardzo utuczyć.:-D

mogla by mi któraś z was napisać jak mam wstawić zdjęcie mojego maleństwa. Bo ja próbowalam ale jakoś mi to nie wychodzi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry