Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No to widzę że z wiekiem po Maraniko będę Ja;-)A właśnie co u niej Carioca
![]()
Kasiu, chodzi o HIB - haemofilus influenza typu B (nie wiem, czy dobrze piszę, bo mi się szukać nie chce;-)), wirus odpowiedzialny za zapalenie nagłośni, zapalenie krtani itp. schorzenia, które mój Kuba najczęściej podłapywał w czasie ząbkowania.
Atru co to za szczepienie HIP???
Aniu, to daj mi na priva prawidłowe dane to może w końcu się wezmę i poprawię całą tą tabelkę, bo podczas ostatnich zmian moja autokorekta wordowa narobiła bigosu w nick'ach i zamiast np. Xeone mamy na liście Leoni...faktycznie jestem na liście :-), chociaż z małym błędem ale nie szkodzi (waga 3700g, 56 cm) nawet nie wiedziałam
kiedyś próbowałam się tu "dostać" ale jakoś nie wyszło,

Doti, przy zapaleniu oskrzeli wymioty to normalny objaw i rzeczywiście mogą przynieść ulgę. A dostaliście antybiotyk doustnie? Bo jeśli mały wymiotuje to może się gorzej wchłaniać...Byłam u normalnej lekarki, od razu widać wielką różnicę w podejściu do dziecka. Dokładnie osłuchała, obadała i zarządziła antybiotyk, mamy początki zapalenia oskrzeliAkurat w przychodni Oskar kaszlał jak oszalały, aż zwymiotował, zresztą ostatnio często tak ma :-( Paradoksalnie po tych wymiotach jak się pozbędzie śluzu, czuje się lepiej i nawet zaczyna się bawić, skakać i uśmiechać. A potem jak go zatka to znowu dół i płacz, taki żałosny. Bidulek.
![]()

Oj, rzeczywiście coś długo Maraniko się nie pojawia. Ostatni raz rozmawiałam z nią pod koniec marca i wtedy Maraniko mówiła mi, że Tymonek ma od dłuższego czasu problemy z oskrzelikami... Wtedy prosiła, żeby Was wszystkie pozdrowić ale ja byłam taka zakręcona (w tym samym dniu wylądowaliśmy z Tymkiem w szpitalu), że totalnie zapomniałam. Ale mi głupio...No to widzę że z wiekiem po Maraniko będę Ja;-)A właśnie co u niej Carioca
![]()

Normalnie aż pokraśniałam z dumy 
Widzę, że nam wszystkim się na wspominki zabrało

Normalnie się załamałam... Myślałam, że już nie wyglądam "ciążowo", chociaż skłamałabym gdybym napisała, że mój flak w miejscu brzucha wygląda płasko

Muszę nauczyć się jak cytować w trakcie czytania,bo jak dojadę do końca to nie pamiętam co miałam odpisać

Podobnie ja, bo nadążyć za Wami to hohoho.Ale naskrobałyścieMuszę nauczyć się jak cytować w trakcie czytania,bo jak dojadę do końca to nie pamiętam co miałam odpisać
![]()

. Co za tym idzie było marudzenie, tarcie oczek, płacz ale zasnąć nie zasnął. W końcu przyszła kuzynka z dwójka dzieci i nie było mowy o spokoju ( wielki Szacuken dla podwójnych mam) i spaniu. tak sie pomęczyliśmy do wieczora i mały poczuł tylko cyca i padł. A moje próby nauczenia go spania bez cycka poszły w las bo jak już nie było sutka w buzi to wrzask na cały dom
i tak trzy razy aż w zmęczenie wzięło gorę i zasnął-21 z minutami. Wytrwały ten mój faciorek
Maciuś miał dziś niezaspecjalną noc. Budził się z płaczem. O 5 podałam mu Ibum i chyba pomógł. Teraz bawi się na dywanie i chyba na razie nic go nie boli. Nie za bardzo chce jeść z butelki. Tzn. je, ale co chwila przerywa.
Dziś chyba na spacer nie wyjdziemy. Jest mokro i ponuro.
Maraniko, duuuużo zdrówka dla Tymusia. Bardzo mi przykro:-(
też dałam małemu syropku bo coś mi dzis dziwnie zakaszlał
mam nadzieję, że nie przyczyniła się do tego wczorajsza wizyta u mamy. Jak wychodziliśmy z domu było fajnie i ubrałam małego w body, koszulke, rajstopki i dres a jak wracaliśmy do domu to rozpadało się i dość silnie wiało.