Majandra nie wiem ile dzieci moga,a ile powinny pic dziennie,ale moja Naomi pije bardzo duzo.Podaje jej taki sok zageszczony dla dzieci od 4 miesiaca i ona potrafi wypic mi kilka butelek o pojemnosci 250ml.W nocy potrafi wypic takich 2,a nawet 3.
Nie chcę pouczać,ale to za dużo. Jak chce jej się pic to powinna dostać wodę lub herbatkę. Gdzieś czytałam,że dziennie 150ml soczku+deserek owocowy (łącznie) Soczki są zdrowe,ale zamulają dziecku żołądek i później nie jest tak głodne.
odkad zaszlam w ciaze to placze jak bobr.
Ja w ciąży to bylam straszna beksa. Kiedyś popłakałam się,bo S powiedzial,że spali moją przytulankę

I zostalo mi tak. Wystarczy,że pomyslę o Matysku i już mam łzy w oczach.
a jakie soczki przecierowe dajecie maluchom?
Bobo Fruta, wszystkie z marchwią w roli głównej(dla ładnej cery);-)
monia- wprawdzie dziewczyny pisaly, zeby nie podawac z miesem ale nadal nie wiem dlaczego wiec podaje.
od jakiegos czasu ukladam jadlospis piotrka po swojemu a nie wg jakis tam poradnikow, bo co jeden to inny...
Nie podaje się żółtka i mięsa razem ponieważ to za duża dawka żelaza na raz.
Wszystkie gotowe schematy mają nam być pomocą,a nie obowiązkową rozpiską. Każde dziecko jest inne i to my cudowne mamy

wiemy co lubią, czego potrzebują nasze maluchy.
U mnie tak samo , ja tez jeszcze karmie piersia ,mialam juz dwie @ wczoraj pownnam byla dostac trzecia ale jeszcze nie przybyla;-)
Ja jeszcze nie miałam ani razu. Pewnie jak ze mnie chluśnie to odpłynę razem z nią
Luandzia za co mam trzymać kciuki?;-)