• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Podwójny MIkołaj :-D:-D:-D

Monia, szybciutko Was ksiądz odwiedza- u teściowej ksiądz się zjawia w okolicach końca stycznia.
u nas we wsi zaczął od początku grudnia:tak:u mojej mamy i teściowej z tego co kojarze to ma byc po nowym roku:tak:
Gagulec już byłas posłucac serduszka maleństwa?ja tez lubiałam słuchac bicia tego serduszka a jeszcze bardziej lubiałam USG jak mogłam zobaczyc maleństwo na monitorze i zawsze leżka wzruszenia się w oku kręciła

reklama
my mamy podobnie u brata, tylko Wiktorek jest mniej agresywny. jesli widze, ze tamci nie reaguja, a maly robi cos zle Jultice, to ja wprost staje w obronie niunki i juz. jesli on np zabiera jej zlosliwie zabwke i Jultika nie moze sobie poradzic z obrona, to przy wszystkich mowie: Wiktorku, nie mozna tak zabierac, bo Jultika wziela sobie pierwsza. tu masz inna zabawke. jesli on nie odda, to ja mu zabieram i daje JUlitce.
najgorsze w takich sytuacjcach jest to, ze rodzice niegrzecznego dziecka maja w dupie, a nasze niewinne dziecko cierpi.
teraz przeciez Jultika ma uraz i tez zabiera od razu zabawki widzac Wiktora, bo on ja tego nauczyl.
jesli widze, ze ona cos zawinila, to oczywscie tlumacze jej, to dziala w obie strony, nie tylko w jedna

Właśnie po tym jak zobaczyliśmy z M ten ślad po ugryzieniu doszliśmy do wniosku że następnym razem nie ma co czekać na reakcję rodziców:no: skoro naszemu dziecku krzywda sie dzieje i że następnym razem sami będziemy interweniować:tak:

No i już jestem oblężenia gości jeszcze nie mam popołudniu mają sie zjeżdżać;-) ale miałyśmy spotkanie z Bhp-owscem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry