reklama

Wrześniówkowe mamy

Dzień dobry
Aśka śpi ja mam chwilę dla siebie, dosłownie chwilę bo po porannym przejściu tornada musze ogarnąć mieszkanie.

Monia jak chomik się sprawował? Pewnie mieliście niezłą zabawę.

Anetka, mało fajne spotkanie z władzą. Ja wożąc Omara wjeżdżam na wylotówkę i tam akurat od miejsca gdzie wyjeżdżam jest ograniczenie do 50 (kawałeczek dalej jest fajne miejsce gdzie lubią stać z suszarką). Ja jedę 50/godz a na mnie wszyscy patrzą jak na wariatkę. Cóż, nie stać mnie na mandat :-D

Majandra, a przyszła wróżka-zębuszka? Pewnie Maciuś sie cieszy.

Dla Omara zęby nie wypadaja jeszcze za to dla Aśki rosną w ilościach hurtowych. Masakra :eek:
Omar ma bunt, nie chce żebym mu czytała. Pokłóciliśmy się o to, wczoraj wieczorem nie dostał buziaka na dobranoc a dla niego to najważniejsza rzecz przed zaśnięciem.

reklama
Witam z kawką
Majandra Maciek zapewne fajnie wygląda bez tej 1 :-Da włąsnie była wróżka zebuszka?
Mateuszowi tez jeszcze nie wypdają ani nie ruszają się ząbki ale za to ma wyrywane wrrrr:wściekła/y:1 ma wyrwanego a dziś chyba pozbędzie się drugiego:-(nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że na kasę chorych zniszczyli mu ząbka i nic się z nim nie dało zrobić no więc wczoraj zobaczyłam że koło tego ząbka zbiera się ropa:sorry:i dziś jedziemy do naszej dentystki i coś mówiła że bardzo prawdopodobnie będzie musiała go usunąc:wściekła/y:
Donuś to twojemu P udało się zdobyc o 2 punkty mniej niż Anecie;-)
Aneta pewnie już na tamtym odcinku będziesz jeździć ładnie przepisowo 50/h
Iza mieszkanie po tornadzie ogarnięte?;-)a chomik extra nawet mi się spodobał ale przekonałam się że Mati jeszcze nie mógł by mieć chomika bo by go zamęczył, co chwile miał ręce w klatce i chciał go wyciągac:-Dale przetrwał weekend u nas i do klasy wrócił dziś cały i zdrowy:-D

Omar ma bunt, nie chce żebym mu czytała. Pokłóciliśmy się o to, wczoraj wieczorem nie dostał buziaka na dobranoc a dla niego to najważniejsza rzecz przed zaśnięciem.

Iza, a dlaczego chcesz go zmuszać? Wg mnie świat się nie zawali, jka przez jakiś czas nnie będzie miał czytanki.

Monia, a co to za "chomik- wędrowiec", że przechodzi z domu do domu?
Nasz chomik się przyzwyczaił do wiecznej "opieki" Julitki. Niuńka wszystko z nim robi: myje zęby, siebie, załatwia się, ubiera, zawsze towarzyszy jej chomiś. jest w nim zakochana, a on nader cierpliwy:-D:-D

P. się załadował i zjechał, może w końcu skończy ten daszek na tarasie, bo boję się pranie wywiesić w niepewną poogdę a wczoraj, jak lało całe popołudnie, to tragedia: miski zwierzaków pozalewane, spanko kitka też... Ja chcę daszek!

głodna jestem...

Monia ja sporadycznie tamtą trasą jeżdże;-) przeprawy z ząbkami Matiemu współczuje:-(
Donus to rób przerwę i idź coś zjeśc:tak: ja własnie wciągnęłam bułeczkę z sałatką którą robiłam z młoda w sobotę:tak:

Donuś, nie zmuszam Omara, a przynajmniej tak mi sie wydawało. Chodzi o to że Omar stał się maniakiem komputerowym, trudno go odgonić od komputera dlatego dla równowagi zawsze mu czytałam. Poza tym nawet jak nie chce żebym czytała to tylko na początku, potem wciąga się i nie chce żebym przestała.

Anetka, taka praca to marzenie :-D Kiedys chciałam być bibliotekarką :-D

OK, idę czytać, głowę mam kwadratową od dzieciaków więc dla relaksu zamykam się w sypialni, czasami z lampką wina i czytam. Dzieciakami i domem mężuś się wtedy zajmuje.

reklama
Donuś, nie zmuszam Omara, a przynajmniej tak mi sie wydawało. Chodzi o to że Omar stał się maniakiem komputerowym, trudno go odgonić od komputera dlatego dla równowagi zawsze mu czytałam. Poza tym nawet jak nie chce żebym czytała to tylko na początku, potem wciąga się i nie chce żebym przestała.
To może róbcie jak my: żeby Maciek mógł zagrać musi na to zarobić, tzn. przez tyle minut ile robi książeczki (kolorowanki, pisanie, liczenie) lub uczy się języków, tyle minut może później grać. Sprawdza się to u nas. Zawsze jest to max. 20 minut.

Do Maćka nie przychodzi wróżka-zębuszka. U nas też nie była, więc jakoś to do mnie nie przemawia. Wrzucę potem fotkę Maćka bez jedynki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry