reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Aneta zdrówka, wypij grzańca i bedzie spoko.

U nas pada śnieg i jest ciemno, szaro i buro............. brrrrrrrrrrrrrr
A u nas nadal słoneczko i zaraz z Tuśką wybywam na zakupy:-) ach jak fajnie móc się znó ruszyć z domu:-) a co do grzańca to tak właśnie myślałam że zrobie sobie na wieczór a mam jeszcze trochę domowego soku malinowego więc będzie w sam raz:-)

reklama
Monia no bedziemy lepic razem ale ja tak najwyzej 50 sztuk.Bede Cie wspierac duchowo :-)Monia ja tak sie zastanawiam co Ty bidulko bedziesz teraz o 17.55 robic jak Brzydula sie skonczy:-pMajeczka?
dziękuje za wsparcie duchowe bo raczej będzie potrzebne ponieważ mam cały duży gar farszu:szok::sorry:a Brzydula szkoda już się kończy bo bardzo lubiłam Ule i Wiole i te jej teksty i sebulek był fajny szkoda:-(Mam nadzieje że Majeczka też będzie ciekawa:sorry:
:tak::tak::tak::tak::tak: Monia widziałaś dzisiejszy odcinek?
nie ostatnio nie ściągam tylko ooglądam na bieżąco:tak:a dziś to już przedostatni odcinek:szok::-(

Gabids jak tam pierożki skończone? ja juz 50 zrobiłam i brakło mi ciasta a farszu zostało jeszcze na ok 100:szok::eek:będę dorabiac ciasto i kleic dalej:happy:

Gabids jak tam pierożki skończone? ja juz 50 zrobiłam i brakło mi ciasta a farszu zostało jeszcze na ok 100:szok::eek:będę dorabiac ciasto i kleic dalej:happy:
jak robisz ciast? bo jak robilam na uszka to myslalam,ze szalu dostane,a jak juz rozwalkowalam to schlo w oczach i musialam kazdy kwadracik mazgnac mokrym pedzelkiem
W srode S kuzyn przywiezie mi bombki dla esciow wypisane. Choc jeden prezent z glowy

mąka ,trochę oleju i ciepła przegotowana woda i szczypta soli:tak:ale dziś jakies nie zafajnie mi wyszło bo po ugotowaniu i wystygnięciu ciasto jakieś twarde się zrobiło:eek:a w piątek jak robilam z ziemniakami to wyszło mi super:sorry:

Monia jestem w trakcie gotowania ale juz prawie koncze.Wyszlo mi 38 pirogow.
Justyna. ja robie jak Monia tylko oleju nie daje a wode to prawie wrzaca dolewam.Ciasto jak jest za rzadkie to daje wiecej maki a jak za geste to wody.i po wyrobieniu zostawiam pod przykryciem na 30 minut.

ja ciasto na pierogi robie zawsze tak samo i zawsze wychodzi super:
*6 szklanki maki
*2 szklanki wrzatku
*sol
Make z sola zalac dwoma szklankami wrzatku. Lekko wymieszac widelcem, przykryc i odstawic na 10-15 minut. Dzieki temu ciasto bedzie miekkie i jedwabiste nawet po ugotowaniu

,P przyjedzie dzis na nocke:-):-)

padnieta jestem. caly dzien na nogach i ciagle jest cos do roboty:sorry:

zapomnaialm: nawigacja dotarla :)
jeszcze tylko czkeam na zabawki

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry