reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Luandzia my niestety na termy nie zdazylismy pojsc,bo czasu nam zabraklo,a bardzo chcialam isc. Nasz goralka Beata mowila,ze 1 maz ja namowil i myslalam,ze sie ugotuje,zo ona woli strumyk, brrr

Iza co takoszczednie dzisiaj?

Aga ja to pogadalabym z paniami, ktorych zasr.anym obowiazkiem jest pilnowanie dzieci:wściekła/y:

Donus pulpeciki sa bardzo proste, miesko robisz jak na mielone, kulasz mniejsze kuleczki i wrzucasz na wrzaca wode z przyprawami, pozniej koncentrat, doprawiasz do smaku, troche gotujesz, zaciagasz sosik i juz.

Monia jednak matczyna intuicja zwyciezyla, nie potrzebnie mialby stresora szpitalnego. U nas jako tako. Kaszel zrobil sie mokry, kataru jak nie widac tak nie widac. W nosie bulgocze,ale nie bardzo mozna wydmychac

o do powaznych rozmow to Mati bedzie mial zone i dzieci i samochod i prace, kiedys mial miec tylko prace i samochod do wozenia mamy:-(, i powracajacy temat u nas to smierc "dlaczego prababcia musiala umarnac, a ty kiedys umrzesz, ja nigdy nie umre" i takie tam

reklama
Witam. Zarobiona jestem. Mieliśmy pasowanie na przedszkolaka. Można powiedzieć, że się udało ;-) Z 11 dzieci na placu boju została dwójka :-D Na szczęście mieliśmy łączone pasowanie ze starszą grupą. :-p

Dzień dobry babeczki
Wczoraj znowu miałam gorszy dzień. Zdenerwowałam się bardzo ale szkoda gadać.

Dziś jest już znacznie lepiej. Omar poszedł do przedszkola "na galowo". Najpierw ubrał koszule bo tak jest elegancko (jak sam mówił), 5 minut później stwierdził że jest niewygodna i nie chce jej już nigdy nosić.
Poza Optymistycznym Sejmem jest dziś dzień Pluszowego Misia. Wczoraj Omar wygrzebał misia (bo nie mógł być to ani piesek ani kotek ani myszka tylko MIŚ). A rano podszedł do mnie i na ucho szepnął że miś jest dziewczyński i nie chce takiego. :-D Więc poranek miałam dość zabawny. Na dodatek zrobiłam sesje zdjęciową "na galowo", zdjęcia niedługo wrzucę.

Majandra tyle dzieci sie pochorowało czy straciły odwagę?

Luandzia zazdroszczę term, ja kiedyś w Turcji byłam w gorących źródłach (lub na) ale wrażenia na mnie nie zrobiły bo było bardzo dużo ludzi poza tym temp powietrza była tak wysoka że te źródła były lekko ciepłe.

Aga jestem w szoku. Mam nadzieję że dałaś paniom nieźle do wiwatu bo taka sytuacja jest niedopuszczalna!

A dorosłe historie dzieci są rewelacyjne. Omar ciągle powtarzał że ja będę jego żoną, ale odkąd ma narzeczoną jakoś jestem mu nie po drodze :-D

Dziś ja z kolei rządzę w kuchni. Robię bigos (ale ze słodkiej kapusty bo zapomniałam dokupić kiszoną) a na dodatek kompot z suszonych owoców. Będzie też ciasto z jabłkami i bakaliami. Jutro obchodzimy święto tatarskie i na tą okazję gotuje się kompot z nieparzystej liczby rodzajów suszonych owoców (nie wiem czy dobrze wyjaśniłam ale liczą się rodzaje owoców a nie sztuki).

witam

i znowu sie ciesze, ze dzis piątek:-)

ale mam doła finansowego. kurcze, co za czas, z tygodnia na tydzien myślę, że bedzie lepiej, a tu wydaje się, że jest gorzej. tyle wydatków czeka i jest przekładanych, zże chyba zaczne na kartce zapisywać!!!

a z lepszych wiesci, to slonko u nas zaswiecilo. dobrze, bo 2 prania na dworze wiszą.

Donus pulpeciki sa bardzo proste, miesko robisz jak na mielone, kulasz mniejsze kuleczki i wrzucasz na wrzaca wode z przyprawami, pozniej koncentrat, doprawiasz do smaku, troche gotujesz, zaciagasz sosik i juz.

dzięki Justka, na pewno następnym razem zrobie.

Witam. Zarobiona jestem. Mieliśmy pasowanie na przedszkolaka. Można powiedzieć, że się udało ;-) Z 11 dzieci na placu boju została dwójka :-D Na szczęście mieliśmy łączone pasowanie ze starszą grupą. :-p

pozdrawiamy:-)

Dziś ja z kolei rządzę w kuchni. Robię bigos (ale ze słodkiej kapusty bo zapomniałam dokupić kiszoną) a na dodatek kompot z suszonych owoców. Będzie też ciasto z jabłkami i bakaliami. Jutro obchodzimy święto tatarskie i na tą okazję gotuje się kompot z nieparzystej liczby rodzajów suszonych owoców (nie wiem czy dobrze wyjaśniłam ale liczą się rodzaje owoców a nie sztuki).

ale fajny zwyczaj

Witam się i ja z kawką;-) bo bez niej ani rusz. Za oknem deszcz i mgła:szok::wściekła/y: żyć sie odechciewa w taką pogode. Pocieszam sie tylko, ze byle do 22 i tydzień urlopu:-) trzymajcie kciuki zeby gościu sie namyslił i przyjechał dzisiaj po kuchenke to mi 300zł wpadnie:-) a że muszę dzisiaj dokonać zakupów za Mikołaja na allegro;-) myślałam że uda mi się w l,eclercu dostać ten zamek koników ale dupa w gazetce jest i to w dobrej cenie a na sklep nie dali:wściekła/y:
Aga oj jak ja bym paniom nawkładała na Twoim miejscu:wściekła/y:
Iza czekam na fotki:-)

Jak tam nasze chorowitki?

Aneta ja mam dla mlodego na mikolajki taka gre z biedronki,ale mam problem ogromny z Mikolajem. 6.12, 22.12-urodziny, 24.12,a ja nie wiem co kupic 8-latkowi:baffled:

Iza jakie swieto? religijne? historyczne? a ta ilosc gatunkow to z czym zwiazana? Tak sobie pomyslalam,ze to ciekawe, "egzotyczne" dla katolika,ale z drugiej strony my mamy 12 potraw na stole wigilijnym, 33 guziki przy sutannie ksiedza, 4 swiece na wiencu adwentowym, 40 dni postu...

Bylam dzisiaj z mlodym na kontroli siusiaka. Łoooo matko,ale byl wrzask,chyba cale Mogilno go slyszalo. Odkleil mu reszte napletka, czyli jakas 1/3. Teraz przez tydzien, dwa mam robic sumiennie gimnastyke. Juz to widze:dry:

Justynka jest to święto obchodzone przez Tatarów w Polsce jako tradycyjne. Jest to pozostałość po pierwotnych osadnikach tatarskich którzy przywędrowali na teren Wielkiego księstwa Litewskiego a może jeszcze wcześniej. Byli mieszaniną różnych plemion. A obecnie Aszura obchodzone jest przez Szyitów. Bo muzułmanie dzielą sie na 2 podstawowe odłamy szyitów i sunnitów. My polscy Tatarzy jesteśmy sunnitami i nie powinniśmy obchodzić tego święta jako jako muzułmanie ale jako Tatarzy jak najbardziej. To tak pokrótce dlaczego obchodzimy jako święto bardziej tradycyjne niż religijne.
A skąd się wywodzi...jest kilka powodów, ale żeby nic nie pomieszać i dokładnie wyjaśnić odeślę do stronki MZR czyli Muzułmańskiego Związku Religijnego do którego należą i muzułmanie i Tatarzy w Polsce
http://www.mzr.pl/pl/swieta.php?id_sw=4

(Wcięło mi kawałek postu :wściekła/y:)
My z mężusiem od kilku lat na święta robimy Omarowi prezenty. Chcę żeby nasze święta były dla niego wyjątkowe i żeby dbał o zachowanie tradycji. Zawsze jak rano wstanie czeka na niego prezent. Tym razem zamówiliśmy płytę z Ninjago 5 część i będzie dopiero we wtorek :crazy: Musze teraz napisac list (bo to przecież nie jest prezent od nas) w którym wyjaśnię sprawę. Oj nie będzie zadowolony :no:

Ostatnia edycja:
witam z kawką
oj ciężko się rano wstawało...........
Mati już zdrowy ale jeszcze go potrzymam w domu
Justyna jak Mateuszek ? gimnastyka jakoś idzie czy nie pozwala sobie?
Majandra oj wykruszyły się dzieciaczki....wszyscy chorzy?
Donkat współczuję doła finansowego ale wiem co czujesz bo u mnie on często gosci......
miłego dnia:)

reklama
Witam

weekend był miły. wczoraj byliśmy na imeininach u P. siostry.

chcialam kupic Julitce ciapy, to , jak na zlość, nie bylo jje rozmiaru!!! kupiliśmy za to kozaczki. chodzila do tej pory w zeszłorocznych, niby niunka nie narzekała, że małe, ale nr 28, to na pewno nie pasuje idealnie. teraz jeszcze bardzo często chodzi w adidaskach, bo ciepło jest.

Aneta ja mam dla mlodego na mikolajki taka gre z biedronki,ale mam problem ogromny z Mikolajem. 6.12, 22.12-urodziny, 24.12,a ja nie wiem co kupic 8-latkowi:baffled:

Bylam dzisiaj z mlodym na kontroli siusiaka. Łoooo matko,ale byl wrzask,chyba cale Mogilno go slyszalo. Odkleil mu reszte napletka, czyli jakas 1/3. Teraz przez tydzien, dwa mam robic sumiennie gimnastyke. Juz to widze:dry:

Justka, a może jakieś bakugany, czy inne potworkowate zabawki, bo chyba chłopcy w tym wieku to lubią.

a czemu Mateuszek tak długo miał jeszcze problem z siusiakeim? to tak trwa?

my z mężusiem od kilku lat na święta robimy Omarowi prezenty. Chcę żeby nasze święta były dla niego wyjątkowe i żeby dbał o zachowanie tradycji. Zawsze jak rano wstanie czeka na niego prezent. Tym razem zamówiliśmy płytę z Ninjago 5 część i będzie dopiero we wtorek :crazy: Musze teraz napisac list (bo to przecież nie jest prezent od nas) w którym wyjaśnię sprawę. Oj nie będzie zadowolony :no:

pogubiłam się na jakie święta. na te Wasze z tym kompotem?

Pozdrawiam resztę miłych Pań:-)

Do góry