reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Anetka, fajowa ta kukurydza. Piękne rzeczy są z niej zrobione, tylko jak je samemu wykonać? Ja bym chyba nie potrafiła, mimo że jakąś tam smykałkę mam.
Nie widziałam jeszcze takiej kukurydzy. Ogólnie dużo cudów teraz jest tego typu, a jak nasze maluszki były mniejsze, to tylko ciastolina była. Dopiero potem zaczęła wchodzić piaskolina, a teraz ...miękki i kolorowy zawrót głowy

reklama
Ja o prezentach pod choinkę jeszcze nie myślałam :sorry2:
na Mikołaja były zabawki więc myślę że na święta będzie bardziej ubraniowo, myślimy też nad kupnem biletów na rewię Didney-a ,
no i nad wakacjami bo na początku stycznia zamierzamy się gdzieś wybrać-gdzie jest ciepło :-p
Co do moich prezentów to głównie kosmetyki , krem, olejek do włosów i takie tam do tego szczotka tangle teezer (dla mnie i dla Zuzi) i waga jubilerska ;-)

Jadę zaraz po dziewczyny bo Zuzia zaczyna dzisiaj zerówkę w szkole muzycznej (tak szumnie się to nazywa ale zajęcia są raz w tygodniu i trwają godzinę) , zobaczymy czy jej się będzie podobało , póki co bardzo chce iść i mówi ,że będzie grała na wiolonczeli :sorry2:

Ostatnia edycja:
Jadę zaraz po dziewczyny bo Zuzia zaczyna dzisiaj zerówkę w szkole muzycznej (tak szumnie się to nazywa ale zajęcia są raz w tygodniu i trwają godzinę) , zobaczymy czy jej się będzie podobało , póki co bardzo chce iść i mówi ,że będzie grała na wiolonczeli :sorry2:

:-D:-D:-D jakie sprecyzowane plany

Iza, co Cię dziś nie ma? pakujesz się?

MILEGO WEEKENDU KOBIETKI!!

Witam się o stałej porze ;-)
co do Mikołaja to tez nie wyobrażam sobie jak to będzie jak Tuśka się dowie, ze go nie ma:szok: zostawiła teraz dla niego mleko, ciastko i jajko niespodzianke:-D i najbardziej była zdziwiona, że Mikołaj zabrał szkalneczkę:szok::-D;-) oczywiście mój M nie pomyślał:baffled: szczerze to ja też bym nie pomyślałam o szklance :-D:-D
Iza mam nadzieję, że wszystko pójdzie po Twojej myśli:tak: tylko myśl nad tym imieniem, bo za wiele czasu już nie zostało;-) Dzięki, a temat imienia wczoraj zostawiliśmy w spokoju, pewnie będzie Aisza bo nic innego nam nie przychodzi do głowy

Luandzia, rewia Ddisneya, dziewczyny pewnie byłyby zachwycone, w sumie ja też :-D
Zazdroszczę prezentów, ja nie pamiętam kiedy cos dostałam od męża :zawstydzona/y:
Jak poszło Zuzi, podobało się?

Iza, co Cię dziś nie ma? pakujesz się?

Pakowałam się, sprzątałam, pichciłam... Mam dużo rzeczy do zrobienia przed poniedziałkiem. Chcę chłopakom zrobić obiady na tydzień, jeszcze pranie, łóżeczko dla dzidzi przygotować, w domu posprzątać na błysk. Śmieję się że jak tak dalej pójdzie urodzę zanim ten poniedziałek nadejdzie :-D

A z dobrych rzeczy to rozpoczął się WEEKEND!! Życzę dużo odpoczynku i relaksu w te wolne dni.

Iza dużo w planach masz. W ilu procentach wykonany? A tak myślę że może odpisz sobie od kogoś nr tel żeby jak będziesz w szpitalu i jak urodzisz dac nam znac:tak:
Luandzia jak Zuzi się podobało?

Ostatnia edycja:
Witam.

Iza, a czemu tak wcześnie do szpitala?
Zastanawiałam się wczoraj nad jednym... co będzie jak nasze małe skarbki dowiedzą się że Mikołaj nie istnieje?
Maciuś już częściowo zna prawdę, bo w przedszkolu siostra mówiła, tak jak Zuzi.

Mam teraz aż 3 dni wolnego :szok:, bo w poniedziałek przedszkole zamknięte (jakieś święto w zakonie) i wzięłam opiekę. Mam jeszcze 1 dzień do wykorzystania do końca roku. Wezmę chyba na 27.12.

Fajne prezenty, dziewczyny. Jak pisałam, my Maciusiowi tylko monopol kupujemy. Od jednych dziadków i chrzestnego dostanie:
4725 Mój Przenośny PLAYMOBIL Wwa - Mokotów OKAZJA (2843495687) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i NOWA GRA PIRANIE ATAKUJĄ MATTEL n1708 TANI KURIER (2847224258) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. A od drugich dziadków i wujka jakiś tor z samochodami.

Jaką macie temperaturę w domu?

Byliśmy dziś po raz pierwszy na sankach, ale nie mamy fajnych miejsc do zjeżdżania. Może w poniedziałek na wolnym pojadę z Maćkiem do moich rodziców. Tam są super górki.

Ostatnia edycja:
Witajcie znowu nocnie
Mam nadzieję że już niedługo będę miała krótsze a częstsze przerwy w nocy bo zaczynają mnie już irytować.
Jak urodzę mężuś wam tu coś skrobnie, więc info będzie z pierwszej ręki. Jestem zalogowana non stop więc da znać.
A wcześnie dlatego że dzidzia urosła juz duża, ma dużą główkę, w poniedziałek ważyła 3150g więc za 2 tyg ważyłaby dużo więcej. Poza tym mam olbrzymi brzuch i wszystko mnie potwornie boli. W sumie to lekarz zdecyduje w poniedziałek co i jak, ale moja gin stwierdziła że mam jechac z torbą do niego.
Wczoraj udało nam sie prawie całe mieszkanie posprzątać, zrobiłam zakupy a po nich padłam i stękałam z wycieńczenia. Dziś będę stać w kuchni. Wczoraj udało mi się upiec pyszny pasztet z soczewicy. Ostatnio to jest nasze ulubione danie. Zamiast wędliny na kanapki jest idealne.

Strasznie mi się podobają wasze prezenty. U mnie w tym roku skromnie. Omar dostanie książkę o Mikołajku i coś od chrzestnego. Dostał już wymarzonego Hero Factory. Muszę z nim porozmawiać żeby się nie nastawiał na dużo prezentów.
Właśnie zmierzyłam temp w salonie. Jest około 19-20 stopni a to dlatego że Omara nie ma i wyłączyłam wszystkie grzejniki. Normalnie to pewnie około 22 stopni. Ja jestem gorąca więc znowu spałam pod kocem a mężuś pod kołdrą i kocem :-D:-D

No dobra lepiej spiszę od was jakiś numer bo jak mężuś przeczyta co wypisuję nie będzie zadowolony :-D Gdzie je znajdę?

reklama
Dzięki, jakoś mocno nie szperałam na zamkniętym... ale numery już spisane :)
Stres mnie ogarnia gorszy niż przed egzaminem. Nie mogę się zabrać za pakowanie torby :baffled:

Do góry