reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Witam
Jesli chodzi o wycinanie migdalow to Mateusz mial wycinane we wrzesniu i nie żałuje.pytalam tez oodrosniecie i nasza pani laryngolog powiedziala ze im mniejsze dziecko to moze odrosnac ale Mateusz jest juz w tym wieku ze prawdopodobienstwo odrosniecia jest male. Mateusz miał wycinanynten 3 migdal...
Justyna Zosienki teraz nie mam bo ferie mamy no a mama Zosi to nauczycielka wiec ma wolne.gratulacje za odwage dla Mateusza
Majandra ja jutro wieczorem nie dam rady bardziej by mi piatek odpowiadal

A tak wogole to od wczoraj cierpie na bol zeba i na przeciwbolowych funkcjonuje jutro bede dzwonic umawiac sie do chirurgicznego wyrwania zeba:baffled:
Donkat nie mam pojecia co moze byc przyczyna posikiwania matusza mam zamiar isc do lekarza i zrobic mu badania moczu

Ostatnia edycja:
Iza, nie wycina się migdałków takim maluchom, bo odrosną.

Lekarz powiedział że wycinaja od 6 roku życia, czyli za około pół roku już by mogli.

Aneta rob 2 podejscie do dentysty,bo dzis bylam z Mateuszem i bez miałknięcia dal sobie zakleic zabek. Ani nie drgnal, dumna jestem,ze szok. Dostal dyplom i podeleczko na mleczaki. Za miesiac mamy przyjsc,bo w drugim zabku jest malutenka dziurka

Justyś super, zuch chłopak

Witam
Jesli chodzi o wycinanie migdalow to Mateusz mial wycinane we wrzesniu i nie żałuje.pytalam tez oodrosniecie i nasza pani laryngolog powiedziala ze im mniejsze dziecko to moze odrosnac ale Mateusz jest juz w tym wieku ze prawdopodobienstwo odrosniecia jest male. Mateusz miał wycinanynten 3 migdal...

Ja już się boję a jeszcze laryngolog go nie widział. Mój siostrzeniec miał wycinane migdałki, też chyba trzeci, odwiedzałam go w szpitalu. nie widać po nim że cierpiał mocno, był skory do zabaw. Ochoczo opowiadał o tym żel lekarze wyciągnęli mu z nosa kawałek balona.

A tak wogole to od wczoraj cierpie na bol zeba i na przeciwbolowych funkcjonuje jutro bede dzwonic umawiac sie do chirurgicznego wyrwania zeba:baffled:
Ałć

Dziś Walentynki? Chociaż raz mam nadzieję że mężuś zapomni bo ja nie mam ochoty ich obchodzić.

Zapomniałam napisać że dziś sie okazało że kartka o czerwonym ubraniu wisiała na tablicy od trzech dni. To mój mężuś zapomniał!! Wrrr. Omarowi nie podobały się 3 bluzki ale poszedł do przedszkola.

Ostatnia edycja:
Witam

Chyba w końcu wybrałam torebkę. Mogłaby być tańsza...

Aneta rob 2 podejscie do dentysty,bo dzis bylam z Mateuszem i bez miałknięcia dal sobie zakleic zabek. Ani nie drgnal, dumna jestem,ze szok. Dostal dyplom i podeleczko na mleczaki. Za miesiac mamy przyjsc,bo w drugim zabku jest malutenka dziurka

WoW! mnie to aż ciarki przechodzą jak wyobrażę sobie Julitkę na fotelu podczas leczenia zęba:szok:

Może umówimy się na jutro na wieczorne pogaduchy?

mogę każdego wieczora:tak:

Witam

dlaczego aż na chirurgiczne?

Dziś Walentynki? Chociaż raz mam nadzieję że mężuś zapomni bo ja nie mam ochoty ich obchodzić.

Zapomniałam napisać że dziś sie okazało że kartka o czerwonym ubraniu wisiała na tablicy od trzech dni. To mój mężuś zapomniał!! Wrrr. Omarowi nie podobały się 3 bluzki ale poszedł do przedszkola.

Iza, to ja się cieszę jak mój P. pamięta, bo ma zaniki pamięci w takich momentach:-D
A już miałam nagadać na Twoje przedszkole, że tak późno informują....:cool2:

Witam sie i ja:-) zapowiada mi sie dzisiaj w pracy dzień wariata:szok: a nie Walentego:-D sporo ludzi dziś przyjeżdża i muszę kazdemu naszykować niespodziankę w pokoju;-) wszędzie wokól mnie serduszka chyba będą mi sie śniły serduszkowe koszmary po nocach:szok::baffled::-D
Monia dlaczego własnie chirurgiczne wyrywanie?:baffled:
Justa dobrze, ze mi przypomniałaś, ze mam młodą do dentysty umówic:zawstydzona/y: gratulacje dla Matiego za odwagę:tak: ja sie cudów nie spodziewam w trakcie kolejnej wizyty niestety:sorry2:
Iza trzymam kciuki, zeby się obeszło bez wycinania.

Korzystając z tego, że rodzice pojechali na dalsze zakupy wpadałam sie przywitać. Oj czasu nie mam kiedy ich mam.
Donus smiałaś się, że musze psychicznie sie szykowac na ich wizytę, ale to jest nie do zniesienia ( tzn musze to znieść) ...... tata jest nieinwazyjny ale mama...... ma milnion pomysłów na raz i zmienia co chwilę zdanie, jest strasznie wpływowa szczególnie na jedną swoją kolezankę, co ona powie to święte, mimo, że nie ma racji a nas nie słucha, ale później jak jest cos nie tak to MOJA wina, wrrrrrrrrrrrrrrrr.
Kocham ją bardzo, ale charakterek to ona ma :wściekła/y::wściekła/y:

My byliśmy wczoraj na kontorli u dentysty ............ oczywicie wszystko pieknie.

Iza ja równiez nie jestem za wycinaniem migdałków, moje dzieciaki juz miały terminy w szpitalu, ale się nie zjawiliśmy i bardzo się z tego cieszę........ wszystko u nich teraz ok

Monia nie zazdroszczę .... ja tez musiałabym sie umówić:baffled:

My dziś z sąsiadami idziemy na maraton walentynkowy, będą puszczane dwa filmy romantczne a przy tym losowanie fajnych nagród, karnetów, kolacji, biletów........ nie wiem jak 4 godziny wysiedzę na tyłku, no ale korzystam jak mogę, bo taka okazja może dłuuuuuuuuuuuugo sie nie zdarzyć;-)

Donus
chwal sie torebką

Ostatnia edycja:
witam
chirurgiczne dlatego bo w zeszłym roku odpadł mi kawałek tego zęba i została tylko 1 ścianka i dentystka powiedziała ze już z tym się nie da nic zrobic że tylko chirurgicznie wyrwac (naszczęscie to 7) no i rok tak z nim chodziłam bo nie dawał o sobie znac nie bolał a strach przed wyrwaniem był większy no ale przyszedł na niego czas..........
Aneta no to po dzisiejszym dniu już serduszek będziesz miała dośc:-D
Agulka miłego wieczorku w kinie:tak:a pobytu mamy współczuje ja sobie nie wyobrażam żebym teraz miała zamieszkac z moją mamą:no:
Donkat pokaż torebkę:tak:
Iza mój D też nie czyta nic co jest zawieszone na tablicy z ogłoszeniami:no:naszczęscie jak są jakies zmiany to pani wręcza każdemu rodzicu karteczkę z informacją:tak:

Donus smiałaś się, że musze psychicznie sie szykowac na ich wizytę, ale to jest nie do zniesienia ( tzn musze to znieść) ...... tata jest nieinwazyjny ale mama...... ma milnion pomysłów na raz i zmienia co chwilę zdanie, jest strasznie wpływowa szczególnie na jedną swoją kolezankę, co ona powie to święte, mimo, że nie ma racji a nas nie słucha, ale później jak jest cos nie tak to MOJA wina, wrrrrrrrrrrrrrrrr.

My dziś z sąsiadami idziemy na maraton walentynkowy, będą puszczane dwa filmy romantczne a przy tym losowanie fajnych nagród, karnetów, kolacji, biletów........ nie wiem jak 4 godziny wysiedzę na tyłku, no ale korzystam jak mogę, bo taka okazja może dłuuuuuuuuuuuugo sie nie zdarzyć;-)

Aguś, to szybko sie rodzice przenieśli do was, w sumie to nie miałaś czasu na przygotowanie psychiczne:-D:-DOdliczaj dni jak więźniowie;-).
No ale widzisz, są też korzyści: możecie zostawić dzieci i sobie wieczorem wybyć:tak:.

Ja pod tym względem mam dobrze z teściem, bo też wieczorem mogę zostawić Julitkę i na chwile sama wyskoczyć. Ostatnio moja gwiazdka wolała zostać w domu, niz jechać ze mną do Biedronki:szok:

Iza mój D też nie czyta nic co jest zawieszone na tablicy z ogłoszeniami:no:naszczęscie jak są jakies zmiany to pani wręcza każdemu rodzicu karteczkę z informacją:tak:

mój P. też nie czyta, ale nie ma tragedii, bo on sporadycznie zaprowadza Julitkę i zazwyczaj w 1stronę, a w drugą już ja i wszystko nadrabiam:-D:-D

Torebka taka, mam teraz bardzo poodbną, tylko łagodniejszą w kolorach Modna Duża Kolorowa Torebka Japan Style (2971436506) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jetsem dumna z Julitki. Dostałam opinię z poradni psychologiczno-pedagogicznej z uwagi na Julitki leworęczność. Bardzo pozytywna i budująca rodzica. Oprócz fachowych stwierdzeń dotyczących lateralizacji spodobało mi się najbardziej to:
" Julita ma prawidłowo wykształconą orientację w przestrzeni i schemacie ciała, zna strony prawa-lewa. Ce****e ją dobre tempo pracy. Podczas wykonywania prób testowych starała się bardzo dokładnie wykonywać zadania. Posiada wysoko rozwinięta ciekawośc poznawczą, ujawnia duże zainteresowanie ogólne. Operuje bogatym zakresem wiedzy, duzym zasobem słownika i wiadomości ogólnych dotyczących najbliższego środowiska." -musiałam sie pochwalic:zawstydzona/y:;-)

reklama
Donuś gratuluje zdolnej córuni. Ja bym też się pochwaliła ale nie wiem czym. Mężuś raz wrócił z przedszkola i radosny woła. Omar miał jakieś testy i był najlepszy! Pytam jakie testy? On odpowiedział "jakieś psychocośtam" :confused: (Kiedyś już o tym wspominałam ale teraz panie oficjalnie o tym mówiły).
A torebka fajna, kolorowa i pojemna. A tam na zdjęciu na dole widziałam pieczywo chrupkie? :-D

U mnie niestety do i z przedszkola mężuś zabiera. Może jak będzie cieplej z małą wózkiem będę jeździć.

Aguś miej zabawy! A swoją drogą gdybym miała zamieszkać z moją mama to bym się cieszyła że to nie teściowa :-D

Dziewczyny z dziećmi chodzicie do dentysty prywatnie czy na NFZ? (wczoraj na spacerze spotkałam naszą dentystkę :zawstydzona/y: wszyscy troje mamy zęby do leczenia ale chwilowo brak kasy)

Do góry