Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Też chętnie się dowiem. Jestem po laserze, ale i tak nie chcę ryzykować sn.Hej, odświeżam temat . Znacie kogoś (na priv) kto wypisze skierowanie / da zalecenie na cc - duża wada wzroku + zwyrodnienie na siatkówce. Obecny lekarz kieruje koniecznie na laser, ginekolog odradza poród SN ..
Ciężko znaleźć taką osobę a na zabieg nie chcesz iść? Przeważnie przy dużej wadzie wzroku robią CC więc lepsze to niż jakieś powikłania potem jak radząc SNHej, odświeżam temat . Znacie kogoś (na priv) kto wypisze skierowanie / da zalecenie na cc - duża wada wzroku + zwyrodnienie na siatkówce. Obecny lekarz kieruje koniecznie na laser, ginekolog odradza poród SN ..
Nie ma tak łatwo - dowiedziałam się tydzień temu. Byłam u okulisty, sama jestem po laserze siatkówki, wada -7 skorygowana, więc mam też blizny na rogówce. Dowiedziałam się, że teraz okulistycznym wskazaniem do cc jest w zasadzie tylko jaskra. Średnia i wysoka krótkowzroczność, stan po laseroterapii, po korekcji wzroku, blizny - nie są same w sobie wskazaniem do cc. Zaznaczam, że 10 lat temu to wszystko mieściło się we wskazaniachCiężko znaleźć taką osobę a na zabieg nie chcesz iść? Przeważnie przy dużej wadzie wzroku robią CC więc lepsze to niż jakieś powikłania potem jak radząc SN
Nie ma tak łatwo - dowiedziałam się tydzień temu. Byłam u okulisty, sama jestem po laserze siatkówki, wada -7 skorygowana, więc mam też blizny na rogówce. Dowiedziałam się, że teraz okulistycznym wskazaniem do cc jest w zasadzie tylko jaskra. Średnia i wysoka krótkowzroczność, stan po laseroterapii, po korekcji wzroku, blizny - nie są same w sobie wskazaniem do cc. Zaznaczam, że 10 lat temu to wszystko mieściło się we wskazaniach
@oliwia123 z jednej strony nie mogą Cię zmusić do sn przy takim stanie siatkówki, bo to niebezpieczne, ale ogólnie lepiej jak zrobisz laser jak najszybciej :/ nadal jednak szukałabym możliwości CC.
U mnie to pierwszy poród.A to Twoja kolejna ciąża? Bo jak miałaś już cc to chyba w teorii możesz spróbować odmówić próby vbac
Prywatnie nic nie musząW ciąży muszą cie przyjąć w ciągu 7 dni
Po ostatniej wizycie poprosiłam okulistę o skierowanie na cc - absolutnie odmówiła twierdząc , ze jest wymagany laser. Powiedziałam o swoich obawach - bardzo stresuje mnie ten zabieg , to nic przyjemnego, w ciąży odradza się mocny stres , a ja przeżyłam go już dosyć sporo. Zapytałam czy jeśli zrezygnuje z zabiegu a zrobię go po porodzie, aby nie stresować malucha, mogę dostać skierowanie na cc. I tutaj hitem była dla mnie odpowiedz , że niestety nie, generalnie mogę rodzic naturalnie, nie powinno się nic stać, będzie bezpiecznie. Poprosiłam w takim razie o zaświadczenie o braku przeciwskazań do SN- Pani doktor umyła ręce…. Nie wystawiła nic i brzydko mówiąc „spławiła mnie”Nie ma tak łatwo - dowiedziałam się tydzień temu. Byłam u okulisty, sama jestem po laserze siatkówki, wada -7 skorygowana, więc mam też blizny na rogówce. Dowiedziałam się, że teraz okulistycznym wskazaniem do cc jest w zasadzie tylko jaskra. Średnia i wysoka krótkowzroczność, stan po laseroterapii, po korekcji wzroku, blizny - nie są same w sobie wskazaniem do cc. Zaznaczam, że 10 lat temu to wszystko mieściło się we wskazaniach
@oliwia123 z jednej strony nie mogą Cię zmusić do sn przy takim stanie siatkówki, bo to niebezpieczne, ale ogólnie lepiej jak zrobisz laser jak najszybciej :/ nadal jednak szukałabym możliwości CC.
Jak przyjdziesz w 32 TC ze zmianami w siatkówce, to okulista nie odważy się napisać, że brak przeciwwskazań do SN.Po ostatniej wizycie poprosiłam okulistę o skierowanie na cc - absolutnie odmówiła twierdząc , ze jest wymagany laser. Powiedziałam o swoich obawach - bardzo stresuje mnie ten zabieg , to nic przyjemnego, w ciąży odradza się mocny stres , a ja przeżyłam go już dosyć sporo. Zapytałam czy jeśli zrezygnuje z zabiegu a zrobię go po porodzie, aby nie stresować malucha, mogę dostać skierowanie na cc. I tutaj hitem była dla mnie odpowiedz , że niestety nie, generalnie mogę rodzic naturalnie, nie powinno się nic stać, będzie bezpiecznie. Poprosiłam w takim razie o zaświadczenie o braku przeciwskazań do SN- Pani doktor umyła ręce…. Nie wystawiła nic i brzydko mówiąc „spławiła mnie”
To spróbuj na NFZ, nie masz nic do stracenia.Prywatnie nic nie muszą