dora032
Fanka BB :)
Jejku weźcie o jedzeniu nie piszcie [emoji14] ja juz mam bigos w lodówce i kapustę z grzybami i makowiec... i śledzie. To mojego Ś mama przyniosła żeby juz były.. . Uszka i pierogi z kapustą i grzybami Ale tez też ruskie mam w zamrażalniku [emoji14] w tym roku robiła nam Pani na zamowienie. Ja muszę zrobić sałatki chyba dwie zrobię i krokiety z serem i pieczarkami i barszczykteściowa jeszcze rybę po grecku zrobi a ja usmaze chyba jakiegoś dorsza bo karpia nie lubię
Ej zrobiłam sobie dopinke do kurtki żeby mi mały nie marznal w chuscie [emoji14] pocielam starą kurtkę
![]()
To ty już świętuj i wyciągaj żarełko
Moja mam dziś u mnie była przed chwilą, jemiołę mi przyniosła i poszła szykować. I jeszcze daleko z przygotowaniami nie wiem jak ona to ogarnie. My mamy zupełnie inne charaktery. Ja to lubię raz dwa zrobić i zazwyczaj kilka rzeczy na raz robię żeby czasu nie tracić, a ona jak robi jedno to nie drugie. Zawsze jej ciasta i sałatki robiłam a ona tylko makowiec sobie piekła taki zawijany. Piecze za to mega mięsa, pasztety- pycha... hm ciekawe czy w tym roku też mi będzie smakować. A moja babcia robi sałatkę jarzynową taką tradycyjną w ilości jak dla wojska, potem każdy dostaje miskę na drogę