reklama

Wspomaganie dziecka po CC.

Papillonek1980

Fanka BB :)
Witam. :)
Jestem mamą malutkiego cesarza. Dziecko z planowanego cc. Maluszek karmiony jest piersią, jednak dokuczają mu mocne bóle brzuszka. Przed oddaniem gazów, zrobieniem kupki bardzo długo pręży się i krzyczy, nic nie pomaga. :(
Czy mogę pomóc mu w jakiś sposób, podać tzw. Dobre bakterie na wspomożenie flory bakteryjnej?
Jakie mleczko modyfilowane jest najbogatsze w dobre bakterie? Pomożecie?
Masowanie brzuszka, ciepłe okłady nie działają. :(

reklama
Rozwiązanie
To nadal potwierdza dobry przyrost. Przyrost liczymy od stanu faktycznego. A na powrót do wagi urodzeniowej dziecko ma 2tygodnie. Twoje już przegoniło oby tak dalej ;)

Ps. Pokarm miałaś od połowy ciąży. Mega pożywna siare. A wagę każde dziecko traci po porodzie. Każde. Nawet 10% (czyli Twoje mogło spaść nawet 300g) . Spadek był niewielki.
Fantastycznie! :) Bardzo dziękuję. :)
reklama
Mały spam na temat kp noworodka, ale polecam:

Kilka linków do poczytania:

Link do: Nowonarodzone dziecko bezczelnie siedzi non stop przy cycku! Czyli dlaczego odruch ssania jest ważny i należy go pielęgnować.
Link do: 5 kroków do udanego karmienia piersią
Link do: Na czym polega karmienie piersią?
Link do: O karmieniu noworodka

Tutaj temat wyczerpany na 100%
Link do: Newborn Archives • KellyMom.com

Jak sprawić, by dziecko szerzej buzię otwierało:

Jak prawidłowo dostawiać dziecko do piersi:

Tu jak ma dziecko ssać, żeby jeść
http://ibconline.ca/breastfeeding-videos-english/ film "GOOD DRINKING" - posłuchajcie odgłosów jedzenia
2764.png
<3

A tu jak ma dziecko NIE ssać, bo się tak nie naje za chinyludowe
http://ibconline.ca/breastfeeding-videos-english/ film "NIBBLING"

A tak wygląda super dobre ssanie

Asymetryczne dostawienie do piersi

I tu podobnie

Byliśmy w poradni dziecięcej zważyć się i pokazać lekarzowi. Wszystko ok i jest malutki przyrost. W trzy dni 170 g. Zobaczymy co dalej.

Dziękuję za ważne i przydatne linki. Niby sporo się wie, ale czasem z troski o dziecko nadmiernie panikuje. ;)
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam :)

reklama
Kochana... Minimum dla dzieci kp do 3 miesiąca to 120... tygodniowo. A tu 170 w trzy dni! Super ;) Powodzenia
Byłam chyba zbyt mało precyzyjna.
Ta waga jest od spadku, więc nie ma rewelacji. Synek urodzony z wagą 3350, spadł w drugiej dobie na 3200 (nie miałam wtedy pokarmu), a w dniu wypisu na trzecią dobę miał 3230.
Teraz, w domku, po 3 kolejnych dniach mamy 3400.
Wychodzi 50g na plusie po 6 dniach od urodzenia, a 170 od wyjścia ze szpitala. ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry